3 lei 1952 SPECIMEN fals?

Dacă le cunoaștem, ne putem feri de ele!

Moderatori: Deus, Comboloi, NumisKID, PRONUMISMATICA

Scrie răspuns
flodanmar

3 lei 1952 SPECIMEN fals?

Mesaj de flodanmar »

Buna seara. Am o nelamurire si sper sa ma poata ajuta cineva. Am gasit o bancnota de 3 lei 1952 specimen aici: http://cgi.ebay.com/P6-1608-ROMANIA-3-L ... 1c13f0c55f
Avand in vedere forma literelor (fontul) marcajului "SPECIMEN" care difera de forma dreapta (nerotunjita) a specificatiilor de pe majoritatea celorlalte bancnote, font pe care l-am remarcat si pe bancnota de 10 lei prezentata in site aici: http://transylvanian-numismatics.com/po ... 039&cid=12 as vrea sa stiu daca exista posibilitatea sa fie un fals. De mentionat ca bancnota de 10 lei 1966 are numar de serie insa cea de 3 lei 1952 are inserierea specimenelor - 00000... V-as ramane recunoscator si daca veti detalia/argumenta un pic parerea exprimata. Multumesc anticipat!

[pentru rapiditate am plasat aici foto]
Fişiere ataşate
!B9klri!!2k~$(KGrHqV,!hcEze(RE2G7BM6QKL)f!g~~_12.jpg
!B9klri!!2k~$(KGrHqV,!hcEze(RE2G7BM6QKL)f!g~~_12.jpg (37.65 KiB) Vizualizat de 9114 ori
!B9klvD!!mk~$(KGrHqR,!jIEzNsft5FRBM6QKYeVQw~~_12.jpg
!B9klvD!!mk~$(KGrHqR,!jIEzNsft5FRBM6QKYeVQw~~_12.jpg (31.07 KiB) Vizualizat de 9114 ori
p6_1608x.jpg
p6_1608x.jpg (55.73 KiB) Vizualizat de 9114 ori
Ricky-bm

Mesaj de Ricky-bm »

Specimenul de 3 lei 52 este pe cat se poate de original, iar cel de 10 lei 66 este un fals recent; stampila de " SPECIMEN" a fost aplicata pe o bancnota circulata. Toate bancnotele din setul de 66, ca si marea majoritate de specimene, trebuie sa contina in serie zerouri. Sunt si cateva exceptii de la regula, unde in loc de zerouri sunt cifre.
http://www.okazii.ro/catalog?per_page=2 ... t=ricky-bm

Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
flodanmar

Mesaj de flodanmar »

Ricky-bm scrie:Specimenul de 3 lei 52 este pe cat se poate de original, iar cel de 10 lei 66 este un fals recent; stampila de " SPECIMEN" a fost aplicata pe o bancnota circulata. Toate bancnotele din setul de 66, ca si marea majoritate de specimene, trebuie sa contina in serie zerouri. Sunt si cateva exceptii de la regula, unde in loc de zerouri sunt cifre.
Multumesc pentru raspuns... Ce ma intereseaza mai direct este daca mentiunea "specimen" de pe bancnota de 10 lei a fost aplicat cu o stampila "oficiala" sau este contrafacuta - aplicata de altcineva? Desi dupa pozitionare, consistenta cernelii rosii si fonturi pare aproximativ la fel cu cea de 3 lei. Multumesc anticipat.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Stampila este contrafacuta si chiar destul de stangaci.
Literele au o pozitie nefireasca.
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
flodanmar

Mesaj de flodanmar »

sorin70 scrie:Stampila este contrafacuta si chiar destul de stangaci.
Literele au o pozitie nefireasca.
E tot ce vroiam sa stiu. Multumesc!
flodanmar

Mesaj de flodanmar »

Multumesc!
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

@flodanmar cititi si respectati Regulamentul
flodanmar

Mesaj de flodanmar »

vlahul scrie:@flodanmar cititi si respectati Regulamentul
Buna seara. Deduc din asta ca nu l-am respectat... Poate imi puteti spune si in ce sens ca nu mi-am dat seama - poate sunt mai neatent. Multumesc.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Daca veti citi atent Regulamentul veti sesiza la Punctul 7: Nu scrieti doua mesaje unul dupa altul. Editati-l pe cel vechi si adaugati acolo ce mai aveti de spus. In acest scop aveti un buton Edit in partea dreapta sus a ultimului Dvs. mesaj.
Scrie răspuns