Autentificare
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Autentificare
Buna ziua.Unde as putea autentifica o moneda si care ar fi costul acesteia?multumesc
Jan
Buna ziua, daca doriti sa aflati despre o moneda ca este sau nu veritabila, puteti sa-i faceti o poza de buna calitate sau un scan av/rv, sa o cantariti cu un cantar cu 2 zecimale si sa o masurati cu un subler, apoi sa postati aici datele si cei mai experimentati va pot ajuta. Daca insa doriti un certificat de autenticitate, ma tem ca la noi in tara nu exista o firma cu dreptul de a faca asa ceva. Doar BNR va poate confirma in privinta unei monede din aur/argint, insa nu si autenticitatea acesteia.
nu mai dati detalii eronate, avem in tara cativa experti acreditati pe anumite perioade si regiuni, certificatele emise de acestia nu cred ca pot fi contestate de cineva, cat despre analize, avem si firme private si persoane fizice care detin aparatura de ultima tehnologiema tem ca la noi in tara nu exista o firma cu dreptul de a faca asa ceva. Doar BNR va poate confirma in privinta unei monede din aur/argint, insa nu si autenticitatea acesteia
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
institul de arheologie Vasile Parvan
Academia Romana
Muzeul National de Istorie
la toate: ,,cabinetul de numismatica"
iar legat de analiza metalografica noninvaziva as recomanda firma ,,SC SAFICHEM SRL " din Ploiesti
sper :,,sa faca daraua cat ocaua"
Academia Romana
Muzeul National de Istorie
la toate: ,,cabinetul de numismatica"
iar legat de analiza metalografica noninvaziva as recomanda firma ,,SC SAFICHEM SRL " din Ploiesti
sper :,,sa faca daraua cat ocaua"
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
Nu stiam ca Academia, prin institutele sau cabinetele ei, confera certificate.
Cu toate acestea, eu m-am referit la o firma care sa autentifice si sa gradeze o piesa de genul PCGS, poate ca m-am exprimat gresit...
Cu toate acestea, eu m-am referit la o firma care sa autentifice si sa gradeze o piesa de genul PCGS, poate ca m-am exprimat gresit...