O opinie despre aceasta moneda de aur!

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Da, eu am spus "parerea mea e..." deci eu n-as da. La banii astia poti lua cateva monede de aur bizantine de pe ebay.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

ZALMOXIS scrie:Aha OK am inteles !!Deci dupa propunerea cu topicul "Intalniri" poate e nevoie si de un topic "Caterinca"....Imi plac oamenii cu simtul umorului!!!...
Eh, unii se iau in serios mai mult ca altii. Oricum pe acest forum ne consideram prieteni virtuali nu o gomoasa universitate numismatica :) Si eu apreciez simtul umorului chiar am un mare respect pentru oamenii care nu se iau in serios chiar 100%
Exodus

Mesaj de Exodus »

Vedeti, fiecare cu ce ii place..........personal nu imi plac monedele medievale si antice........nu au nici o splendoare sau atractie anumita.........la ochii mei binenteles..........nu vreau sa inteleaga cineva gresit ce scriu aici.
Sint marunte, deformate, subtiri, nu inteleg un lucru de unde sint si ce vor sa zica, si asa mai departe........
Eh, fiecare cu gusturile sale 8)
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Corect! Mi-ar lua foarte mult sa explic de ce-mi plac anticele dar pentru mine sunt o lume intreaga (imi place si istoria antica pe care o citesc direct de la sursa). Deci "fiorul" nu-i comun, dar e bine ca exista in noi si ne leaga intr-o pasiune comuna :)
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

ZALMOXIS scrie:Aha OK am inteles !!Deci dupa propunerea cu topicul "Intalniri" poate e nevoie si de un topic "Caterinca"....Imi plac oamenii cu simtul umorului!!!...
In fapt acest forum ( forumurile in general chiar ) este un loc virtual de intalnire, avand in vedere locatiile diferite din care "vorbim". Despre Bucuresti am raspuns aici: http://www.transylvanian-numismatics.co ... c&start=60
Despre alte locuri din tara sunt cateva topicuri prin site.
Personal nu vad necesar un topic de glume.
Exodus

Mesaj de Exodus »

Si daca sintem in strainatate.......e o problema ca scriem aici, Dle Vlahul?
banivechi

Mesaj de banivechi »

Intr-adevar, cind am facut remarca cu capsula am fost ironic. In general consider monedele comemorative supracotate inca "din fabrica" si pe undeva e si normal ca monetariile sa incerce sa scoata un ban pe linga contractele probabil nu foarte rentabile cu monedele de circulatie. Insa, ca peste tot, piata isi spune intotdeauna ultimul cuvint si ea regleaza preturile. Ma uit la monedele comemorative scoase acum 20-30 ani, si ma minunez de preturi. o moneda de 10 leva 1978 (erau bani la vremea aia!!!) am luat-o de pe ebay cu 7 euro fiind singurul ofertant. Proof, of course! Mai ieftina decit un 100.000 lei 1946, si in tiraj sensibil mai mic. Monedele de 5 ruble cu olimpiada le vedeam in magazinele Beriozka cu 25-30 dolari si-mi doream sa pot avea odata macar una... am vazut cu 9 dolari bucata la bulk. Mai discut cu colectionari din alte tari, cei care "fac" comemorative, se ocupa de cele din zona euro, fiindca - cu unele exceptii la aur, paladiu etc, multe se pot lua la valoarea scrisa pe ele. Chiar si cele care sint mai scumpe, totusi nu au un pret prohibitiv pentru buzunarele "lor".
Cit despre remarca ca dupa 1948 nici o moneda romaneasca nu merita 1000 dolari, perfect de acord! Poate cele cu 2050 ani sint cele mai valoroase, mai ales pentru ca sint batute la Philadelphia si nu au fost comercializate in tara.
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Detalii despre diferentele "proof" si "UNC" le gasiti pe pagina:
http://reviews.ebay.com/Proof-versus-Un ... LISTINGS:1

Cat despre tehnica de batere, gasiti cateva date pe siteul monetariei statului:
monetariastatului.ro scrie:Aspectul particular estetic al pieselor proof este dat de contrastul dintre desenul mat si fondul lucios. Obtinerea acestui efect se face folosind o tehnica speciala. Daca in ceea ce priveste executia machetelor si a pozitivelor lucrurile stau la fel ca in cazul monedelor de circulatie sau al medaliilor, particularitatile apar la negativele de lucru. Prin sablare diferentiata si slefuire, se obtine relieful mat si fondul lucioas al acestora. Dupa tratamentul termic, rezistenta si calitatea suprafetei lucioase se maresc apoi prin cromare. In sfirsit, o atentie particulara se acorda slefuirii rondelelor, operatie care se realizeaza pe un echipament modern de slefuit.
Baterea propriuzisa a monedelor se face intr-o incapere climatizata, pe o presa speciala, care poate aplica batai multiple la presiune controlata electro-hidraulic. Manipularea rondelor si a monedelor se face manual de catre operatori care poarta manusi, iar controlul se face pentru fiecare moneda, imediat dupa baterea ei. Matritele se sterg cu alcool inainte de asezarea rondelei pentru urmatoarea piesa.
Pentru a pastra in timp suprafata piesei proof la calitatea de batere, monedele se plaseaza in capsule transparente. De asemeni prezentarea lor se face in casete din material plastic sau din lemn si sunt insotite de un certificat de autentificare a datelor tehnice si a continutului de metal pretios
.
In principiu, o amprenta pe moneda, nu o desclasifica din "proof" in "UNC", avand particularitati total diferite. In schimb, o desclasifica din punct de vedere al pretului, din cauza urmelor (respectiv petelor de grasime) care raman pe suprafata monedei.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Exodus scrie:Si daca sintem in strainatate.......e o problema ca scriem aici, Dle Vlahul?
Dar eu tocmai asta spuneam... ca acest forum este un loc de intalnire... ca aici vorbim mai des decat ne intalnim chiar si cei care ne cunoastem...
Scrie răspuns