Cristian Ciuplea scrie:Partea de jos a brevetului.
Multumesc.
Bofana scrie:In spiritul traditiei deja impamantenite, continui topicul cu inca un brevet din colectia mea. Unul mai special, topicul deja dezvoltat o merita.
S-ar putea sa-l fi identificat si pe acesta. Este cumva sublocotenent de rezerva Senchea Cornel, din Regimentul 1 Vanatori Principele Ferdinand decorat prin DR 506 din 21.02.1945?
Nu e la fel de fascinant precum brevetele insemnelor militare, dar ...
Certificat de absolvire a cursurilor de initiere al Centrului de Indrumare OETR de la Breaza (viitorul centru de instruire Straja Tarii)
Fişiere ataşate
Certificat.jpg (89.97 KiB) Vizualizat de 14491 ori
Bofana scrie:@Alex - Felicitari, asa este, este brevetul lui Senchea.
Multumesc. Va rog sa postati si celelalte detalii ale brevetelor. Dupa cum spuneam si mai devreme, incerc sa-mi dau seama daca numerele brevetelor corespund intrarilor intr-un registru sau mai multe.
Alex scrie:Am regasit imaginea brevetului Ordinului Mihai Viteazul acordat capitanului Gheorghe Frumusanu, care a fost de vanzare pe eBay cu multi ani in urma. Era insotit de o poveste cum ca a fost deteriorat intr-un incendiu provocat de bombardamentele asupra Bucurestiului in primavara anului 1944. Din acest motiv numarul brevetului nu mai este disponibil.
Decret Regal nr 353 din 15.02.1943, punct III, pozitia 11.
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
Yu_L.Yan (Mie 06 Oct 2010, 21:43) scrie:
Nu e la fel de spectaculos precum brevetul de mai sus, dar e tot o cruce comemorativa a primului razboi.
Tot un brevet de cruce comemorativa, acordat in aceeasi zi cu cel al lui Yu_L.Yan:
Deoarece in razboi, multi dintre cercetasi au participat ca voluntari, neavand varsta necesara pt a fi membri combatanti, nu li s-a acordat nici o recunoastere oficiala a participarii.
Asociatia Fostilor Cercetasi din Razboiul 1916 - 1919, a avut ca tinta principala recunoasterea drepturilor pt fostii cercetasi care au participat in razboi.
De aceea, pt Crucea Comemorativa a primului razboi si Medalia Victoria vom avea sansa sa gasim multe brevete, acordate in termen scurt, marea majoritate dupa 1932 (in functie de cum erau depuse dosarele de catre Asociatie).
Si pentru ca ati prezentat mai multe brevete de Cruce comemorativa WW.I, postez si eu unul, impreuna cu autorizatia de purtare franceza, acordat soldatului GAUTIER din Regimentul 42 Artilerie Colonial.
Fişiere ataşate
Brevet crucea comm. WWI.jpg (79.44 KiB) Vizualizat de 14005 ori
Brevet crucea comm WW.I.jpg (70.41 KiB) Vizualizat de 14005 ori