Miniaturi decoratii

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

T.M.T.

Mesaj de T.M.T. »

Cataloagele domnului Ciurea nu cuprind toate decoratiile sau variantele, miniaturi, etc. Sunt folositoare dar pina la un punct. Ar avea ceva de imbunatatit la acuratetea descrierii (fapt mentionat de domnul 777), la calitatea hartiei si legarii cartii si la estimarea pretului. Dupa parerea mea ar fi trebuit ca pretul estimat sa fie intr-un interval sau o plaja de valori. Pentru ca decoratiile nu se cumpara ca la magazin, la pret fix. Chiar si pe site-urile specializate se mai poate negocia un pic la pret. Parodoxul este ca, cei care scriu carti au mai putine decoratii proprii cuprinse in lucrare si mai mult se bazeaza pe fotografii "culese" de la muzee, prieteni sau internet.
Insa cu toate astea, trebuie stimati pentru munca, curaj si perseverenta. Si ar trebui plecat de la premisa ca orice lucrare poate fi mult perfectionata chiar si cu ajutorul dv., care detineti piese deosebite in colectii personale.

Despre licitatiile postate de vanzatorul mentionat mai sus, nu pot decat sa remarc ca incearca sa-si maximizeze preturile prin alt ID de supralicitare si prin ascunderea acestuia. Insa mai poate duce in eroare doar pe incepatori sau straini care mai spera sa obtina piese mai rarute la preturi decente.
Tutror va doresc succes la achizitii si un an mai bun.

La Multi Ani!
creanga

Mesaj de creanga »

T.M.T. scrie:Cataloagele domnului Ciurea nu cuprind toate decoratiile sau variantele, miniaturi, etc. Sunt folositoare dar pina la un punct. Ar avea ceva de imbunatatit la acuratetea descrierii (fapt mentionat de domnul 777), la calitatea hartiei si legarii cartii si la estimarea pretului. Dupa parerea mea ar fi trebuit ca pretul estimat sa fie intr-un interval sau o plaja de valori. Pentru ca decoratiile nu se cumpara ca la magazin, la pret fix. Chiar si pe site-urile specializate se mai poate negocia un pic la pret. Parodoxul este ca, cei care scriu carti au mai putine decoratii proprii cuprinse in lucrare si mai mult se bazeaza pe fotografii "culese" de la muzee, prieteni sau internet.
Insa cu toate astea, trebuie stimati pentru munca, curaj si perseverenta. Si ar trebui plecat de la premisa ca orice lucrare poate fi mult perfectionata chiar si cu ajutorul dv., care detineti piese deosebite in colectii personale.

Despre licitatiile postate de vanzatorul mentionat mai sus, nu pot decat sa remarc ca incearca sa-si maximizeze preturile prin alt ID de supralicitare si prin ascunderea acestuia. Insa mai poate duce in eroare doar pe incepatori sau straini care mai spera sa obtina piese mai rarute la preturi decente.

La Multi Ani!
Foarte bun raspunsul.
100 % adevarat
New items : www.magazin-numismatic.ro
Monede,Bancnonte,Decoratii,Ordine,Cutii regaliste - Romania...Monede si Bancnote Straine,insigne,medalii,romane si multe altele.
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

T.M.T. scrie:Cataloagele domnului Ciurea nu cuprind toate decoratiile sau variantele, miniaturi, etc. Sunt folositoare dar pina la un punct. Ar avea ceva de imbunatatit la acuratetea descrierii (fapt mentionat de domnul 777), la calitatea hartiei si legarii cartii si la estimarea pretului. Dupa parerea mea ar fi trebuit ca pretul estimat sa fie intr-un interval sau o plaja de valori. Pentru ca decoratiile nu se cumpara ca la magazin, la pret fix. Chiar si pe site-urile specializate se mai poate negocia un pic la pret. Parodoxul este ca, cei care scriu carti au mai putine decoratii proprii cuprinse in lucrare si mai mult se bazeaza pe fotografii "culese" de la muzee, prieteni sau internet.

La Multi Ani!
Foarte bune observatii si pertinente. As vrea totusi sa fac si eu cateva precizari legate de calitatea cataloagelor. E drept ca la modul in care se leaga se mai poate lucra, insa eu n-as putea aduce observatii in legatura cu hartia. Mi se pare foarte buna, lucioasa, destul de groasa, rezistenta chiar daca un catalog este folosit de mai multe persoane. Si spun asta pentru ca le am pe toate patru.
Cat despre informatiile cuprinse, nu pot sa-mi dau cu parerea, decoratiile nefiind principalul meu punct de interes. Insa stiu direct de la sursa ca s-a depus mult efort pentru a strange toate datele necesare. Nu cred ca mai este cazul sa vorbim de fotografii, care se obtin foarte greu, mai ales de la colectionari. De aceea cred ca acele comentarii tendentioase ar putea fi tranformate in critici utile, eventual in completari cu descrieri si fotografii.
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Imi pare rau d-le creanga ca nu am apucat sa fotografiez in conditii bune miniatura la VA, dar o postez asa cum am apucat sa fac foto.
Miniatura a fost intr-un lot prezent la ultimul targ din Brasov. Cum era un lot masiv, nu cred sa fi fost probleme in ceea ce priveste autenticitatea.

Ca sa fac si eu referire la cataloagele d-lui Ciurea, am un mare respect pt munca dumnealui. Nu e usor sa publici o carte in ziua de astazi (daraminte 4). Din pacate, daca e sa o luam strict profesional, nu e informatie care sa folosesca foarte mult colectionarilor inaintati, deoarece sunt destule greseli (dar au fost si la case mai mari), dar si destule lipsuri. Insa, pe ansamblu, daca aceste carti nu sunt singurul izvor folosit, e un pas pt incepatori.

Ceea ce nu am inteles eu (inca) este inevitabila lista de preturi. Ca e o carte Stambuliu, sau Ciurea sau Manole, ori Calianu (rog autorii care se simt exclusi sa ma scuze, dar am pus doar cateva exemple), toti "s-au simtit datori" sa includa si preturi pt fiecare moneda / decoratie in parte. Insa cum pretul se schimba mai repede decat starea vremii, aceste rubrici, devin de multe ori inutile. Oricum, preturile sunt puse "dupa ureche". Cred ca o lista de preturi la sfarsitul cartilor era mai practica, deoarece nu distrage atentia de la text, eventual, in timp mai puteai face mici ajustari in creion.
Fişiere ataşate
DSC01471.JPG
DSC01471.JPG (81.9 KiB) Vizualizat de 10528 ori
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Bofana

Mesaj de Bofana »

Miniatura de VA din lotul de la Brasov (lotul dlui B) este inca disponibila, impreuna cu multe alte piese din acel lot.

Piesele se mai pot vizualiza si/sau cumpara la Cercul Filatelic in Bucuresti, in urmatoarele saptamani, la targurile organizate de membrii cercului.

Multa bafta si La Multi Ani tuturor.
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Nu cred ca e cazul sa fim critici referitor la cartea d-lui Ciurea, cu privire la calitatea fizica a cartii, respectiv hartie, coperta, etc. Este destul de dificil sa gasesti o tipografie care sa printeze de calitate si la un pret rezonabil o carte, mai ales una cu ilustrata. Insa vis-a-vis de valoarea informatiei acolo s-ar putea spune multe. Conform autorului Sistemul romanesc de decoratii ar trebui sa aiba cu mii de piese in plus, astfel sunt incluse toate medaliile populare in categoria decoratiilor. Propun sa se includa si decoratiile de pom de Craciun. :evil: La preturi se pot gasi texte gen : minim 10.000 euro, sau la Ordinul Carol I, comandorie, estimare 2000 euro. Domnule Ciurea, nu ajunge sa rasfoiti un catalog de licitatie, e nevoie sa consultati si lista cu preturi obtinute. Si nu doar o licitatie ci toate pe ani de zile, asta daca va luati libertatea de a evalua un asemenea ordin. Sunt omise cu desavarsire o gramada de ordine si medalii, nu ma refer la poze ci efectiv la mentionarea lor. La altele, in schimb, sunt mentionate doar 1, 2 modele, cand de fapt sunt poate 10-12 tipuri diferite. Corectura cartii, de asemenea a lipsit, exista texte care se repeta. Ca si concluzie, la mini recenzia mea, as spune ca a fost facuta de mantuiala si in graba, doar sa fie la numar, presupun ca pentru un doctorat....
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
marcus aurelius

Cat despre miniatura, asa trebuie sa arate, totusi nu exclud ca nu ar exista si alte modele de aceasta dimensiune! Spun asta pentru ca exista clar alte modele de dimensiuni mai mici sau mai mari.
Fişiere ataşate
IMG_1303.JPG
IMG_1303.JPG (89.16 KiB) Vizualizat de 10487 ori
IMG_1304-horz1.jpg
IMG_1304-horz1.jpg (90.44 KiB) Vizualizat de 10488 ori
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Subscriu mini recenzia domnului MA!
De asemenea sunt de parere ca o lucrare scrisa pt incepatori ar trebui sa contina informatii acurate si nu eronate! Este ceva facut de mantuiala,pt mine este un exemplu clar cum NU trebuie scrisa o carte despre decoratii!
Poze mai frumoase gasim in oricare catalog de licitatii!

Referitor la miniaturi, ele pot avea marimi diferite! Din cate stiu,nu existau reglementari pt aspectul si marimea miniaturilor, fiecare le facea cum voia!
shomoiogu
**
**

Mesaj de shomoiogu »

Da... Da :)
Multumim de poze marcus aurelius
Pentru mine cel putin pozele de aici si discutiile sunt mult mai utile. Ar fi si mai fain daca ne-am intalnii la o bere un mic ceva dupa fiecare targ numismatic cred ca discutiile libere sunt cele mai bune, dar binenteles si materialul scris are importanta sa, si-a poi daca nu incurajam aparitia unei carti de gen prin cumpare cum vom fi siguri de aparitia si alator carti, mai complete.

La multi ani !!!!
2011
simaky

Mesaj de simaky »

o astfel de miniatura la Crucea de Aur Carol II a fost vanduta ieri seara pe eBay cu 70 USD !!!! ... deci piata face pretul si nu "catalogul" !!!!!!
marcus aurelius

Pot sa pun pariu pe o lada de bere, virtuala, ca piesa va fi repusa in vanzare. Aceasta si altele care cica s-au vandut.
creanga

Mesaj de creanga »

marcus aurelius scrie:Pot sa pun pariu pe o lada de bere, virtuala, ca piesa va fi repusa in vanzare. Aceasta si altele care cica s-au vandut.
Poate :D
Dar,4 din ele au fost castigate de mine.Eu am licitat la toate dar am fost intrecut :(
Primele 4 miniaturi puse in noua colectie.
Monede,Bancnonte,Decoratii,Ordine,Cutii regaliste - Romania...Monede si Bancnote Straine,insigne,medalii,romane si multe altele.
T.M.T.

Mesaj de T.M.T. »

Felicitari. La banii dv. domnule creanga, va permiteti. Dar ce nu face colectionarul pentru un frumos cadou de An Nou. :D
Nu ati fost intrecut. PRetul de prag stabilit de vanzator a fost mai mare decat ati licitat dv.
Acum 4..5 luni, miniaturi similare le-am cumparat la 60- 70% din valoarea lor de acum. De asta am spus ca vanzatorul isi maximizeaza castigul iar cumparatorul da mai mult decat ar face in mod normal.
creanga

Mesaj de creanga »

T.M.T. scrie:Felicitari. La banii dv. domnule creanga, va permiteti. Dar ce nu face colectionarul pentru un frumos cadou de An Nou. :D
Multumesc frumos domnule T.M.T
Sper sa avem fiecare un an nou cat mai bun!
La multi ani!

La ce pret incadrati aceste 2 piese?
Fişiere ataşate
!C!z-1P!EWk~$(KGrHqQOKogEy+jCywtHBNEn,N6JhQ~~_3.jpg
!C!z-1P!EWk~$(KGrHqQOKogEy+jCywtHBNEn,N6JhQ~~_3.jpg (34.13 KiB) Vizualizat de 10492 ori
creanga

Mesaj de creanga »

Poza nr 2.
Fişiere ataşate
!C!z-zwgCWk~$(KGrHqMOKn!Ez5P9EUUBBNEn,J82I!~~_3.jpg
!C!z-zwgCWk~$(KGrHqMOKn!Ez5P9EUUBBNEn,J82I!~~_3.jpg (31.5 KiB) Vizualizat de 10491 ori
Scrie răspuns