Cele mai frumoase piese ale anului 2010
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
Cele mai frumoase piese ale anului 2010
Domnilor,
Deschid acest topic, special pentru ca fiecare dintre noi sa posteze aici piesele pe care le considera cele mai frumoase, mai deosebite, obtinute in cursul anului 2010.
Va multumesc anticipat pentru colaborare, si va doresc tuturor un An Nou Fericit, si multa bafta in domeniul fiecaruia pe 2011.
Deschid acest topic, special pentru ca fiecare dintre noi sa posteze aici piesele pe care le considera cele mai frumoase, mai deosebite, obtinute in cursul anului 2010.
Va multumesc anticipat pentru colaborare, si va doresc tuturor un An Nou Fericit, si multa bafta in domeniul fiecaruia pe 2011.
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
cre
Crucea Regina Elisabeta
- Fişiere ataşate
-
- C.R.E.
- DSC02019xx.jpg (47.9 KiB) Vizualizat de 12911 ori
D-l bofana asteapta sa vada ce achiziti bune am facut noi, si apoi ne loveste ...
Anul 2010 a fost un an de achizitii bune si frumoase pt mine. Dar, de departe, cel mai mult sunt atras de insemnul de mai jos.
Cu ocazia noului an, doresc la toata lumea ca 2011 sa aduca achizitii mai bune (sau cel putin la fel de bune) precum anul ce se incheie.
Virtutea Cercetaseasca de Argint.
Anul 2010 a fost un an de achizitii bune si frumoase pt mine. Dar, de departe, cel mai mult sunt atras de insemnul de mai jos.
Cu ocazia noului an, doresc la toata lumea ca 2011 sa aduca achizitii mai bune (sau cel putin la fel de bune) precum anul ce se incheie.
Virtutea Cercetaseasca de Argint.
- Fişiere ataşate
-
- Virtutea cercetaseasca cl2.JPG (92.93 KiB) Vizualizat de 12830 ori

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Daca este sa ne uitam la cele mai frumoase achizitii ale anului 2010, eu pot sa-i multumesc lui Mos Craciun pentru un Mare Ofiter de Coroana Romaniei, tipul 2 pentru civili. 
- Fişiere ataşate
-
- Ord C.R. cmdr. T2 civil.jpg (35.79 KiB) Vizualizat de 12643 ori
-
- Ord C.R.- M.Of - placa T2 civil.jpg (22.93 KiB) Vizualizat de 12645 ori
-
Cristian Ciuplea

Achizitie
Doua cruci de V.M., ca specimene.
- Fişiere ataşate
-
- Virt. Milit.Krz., Kl.I+II, Specimen, AV.jpg (91 KiB) Vizualizat de 12608 ori
-
- Virt. Milit. Krz. Kl. I+II, Specimen, RV.jpg (92.34 KiB) Vizualizat de 12608 ori
- tripleseven

Re: Achizitie
Specimene??? Nu vad de ce ar fi specimene...! Variante da, dar nu specimene!Cristian Ciuplea scrie:Doua cruci de V.M., ca specimene.
- marcus aurelius

@777- daca ne uitam cu atentie sub dunga oblica din dreapta, jos, scrie mic, mic de tot, SPECIMEN. 
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
http://ordersandmedals.ro
- tripleseven

- boonicootza

Oau ...
Pana acum, doar achizitii superbe ... din ceea ce au aratat colegii.
D-lor tripleseven si marcus aurelius, chiar nimic achizitii frumoase in 2010?
Pana acum, doar achizitii superbe ... din ceea ce au aratat colegii.
D-lor tripleseven si marcus aurelius, chiar nimic achizitii frumoase in 2010?

- tripleseven

Am aflat de curand ca "ne-am batut" amandoi pe Ebay (prin vara) pt una dintre banalitati de strajerietripleseven scrie:Numai banalitati....mari cruci...colane...!

- tripleseven

Domnilor,
Superbe piesele postate.
Pentru mine personal anul 2010 a fost deosebit de rodnic. Am ales sa postez aici piesele care le consider a fi cele mai "de suflet" pentru mine:
1. Pe partea de Romania - un carnet de zbor apartinand unui membru al Grupului 8 Asalt - zburatorii de pe HS129. Are peste 300 de misiuni de asalt, iar pilotul a primit VA Cavaler cu 2 barete. Este unul dintre cei care in Noiembrie 1943 au participat la operatiunea de salvare a Diviziei 24 Infanterie in retragerea ei fortata de pe frontul rusesc. Peste 10,000 de soldati romani le datoreaza vietile acestor piloti, care au zburat atunci si cate 16 misiuni pe zi.

2. Pe partea de Germania - un wehrpass apartinand unui membru al Regimentului Brandenburg. Unul dintre membrii de inceput, a facut tot razboiul in acest regiment, pana cand a fost transferat in 1944 in cadrul unitatilor SS de comando ale lui Otto Skorzeny - SS-Jagdverbande. Cel mai interesant aspect este faptul ca persoana a facut parte din comandoul de 54 soldati germani care au luat cu asalt Portile de Fier in 1941 (cu sprijin logistic romanesc).
http://www.flamesofwar.com/hobby.aspx?art_id=196

Superbe piesele postate.
Pentru mine personal anul 2010 a fost deosebit de rodnic. Am ales sa postez aici piesele care le consider a fi cele mai "de suflet" pentru mine:
1. Pe partea de Romania - un carnet de zbor apartinand unui membru al Grupului 8 Asalt - zburatorii de pe HS129. Are peste 300 de misiuni de asalt, iar pilotul a primit VA Cavaler cu 2 barete. Este unul dintre cei care in Noiembrie 1943 au participat la operatiunea de salvare a Diviziei 24 Infanterie in retragerea ei fortata de pe frontul rusesc. Peste 10,000 de soldati romani le datoreaza vietile acestor piloti, care au zburat atunci si cate 16 misiuni pe zi.

2. Pe partea de Germania - un wehrpass apartinand unui membru al Regimentului Brandenburg. Unul dintre membrii de inceput, a facut tot razboiul in acest regiment, pana cand a fost transferat in 1944 in cadrul unitatilor SS de comando ale lui Otto Skorzeny - SS-Jagdverbande. Cel mai interesant aspect este faptul ca persoana a facut parte din comandoul de 54 soldati germani care au luat cu asalt Portile de Fier in 1941 (cu sprijin logistic romanesc).
http://www.flamesofwar.com/hobby.aspx?art_id=196

Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
-
Cristian Ciuplea

V.M.
Specimene in sensul ca n-au fost purtate !tripleseven scrie:Haideti sa nu fim rai, sunt foarte frumoase piesele, mai rare la calitatea asta(pacat de loviturile pe cercul de la cl1) dar cum am spus, nu sunt probe/specimene!
Un prieten colectioneaza variante de VM, se lauda ca are peste 20 de variante diferite la cruce! Am sa-l intreb daca le are si pe astea!
Prietenul dvs. cu variantele sa se uite mai ales la forma nasului, cand le va compara.
Va rog sa-mi comunicati rezultatul.
La acele contacte pe marginea medalionului la cl. I n-am ce face, daca piesa n-a fost pastrata cum trebuia.
Se pot numi aceste doua medalii " probe "?
Interesant este capul lui Carol I, care seamana cu cel de pe cruci.
D-le M.A., ma uimiti !
Incep sa cred ca aveti ochi de VULTUR.
- Fişiere ataşate
-
- Virtute Militara, Med., RV..JPG (67.88 KiB) Vizualizat de 12462 ori
-
- Virt. Milit.Med., patterns, Av..JPG (59.01 KiB) Vizualizat de 12462 ori