bancnote 1952

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

Scrie răspuns
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

berserkr scrie:Nici mie nu mi se pare plauzibila asta cu tezaurizarea tinichelelor. Suna putin prea gen teoria conspiratiei. Si ce bogatie sa vinzi amaraciunile alea....nici nu cred ca exista mare piata pentru ele.
Eu cred ca o sa existe totusi.
Acum sunt mai putini amatori pentru asa ceva, dar vedeti ca se vand pe la 5 euro aceste monede de 1 si 5 bani 2006. Sa ma corecteze cineva daca gresesc.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Dati-mi si mie vreo cateva chile de tinichele 3 bani 1954 si 1,2 lei 1952 !!!
Tot asa de nepromitatoare pareau la vremea lor.
Unii care au acaparat tirajul au trait boiereste de pe urma lor.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

sorin70 scrie:Dati-mi si mie vreo cateva chile de tinichele 3 bani 1954 si 1,2 lei 1952 !!!
Tot asa de nepromitatoare pareau la vremea lor.
Unii care au acaparat tirajul au trait boiereste de pe urma lor.
Dragilor. Daca ar fi "tezaurizat" asemenea monede si le-ar fi scos pe piata, probabil ar fi vandut sa zicem 20-30 dupa care piata ar fi cazut. Asa ca nu tine :) In plus, eu am gasit doua monede de 1 ban 2006 prin maruntisul de pe polita, dupa ce v-am citit posturile. Am fost curios si m-am lamurit. E doar un "hoax" ca si cel din 2005 despre aceleasi monede de 1 ban. Eu am trimis unui prieten cateva bucati si nici "mersi" nu mi-a spus (ca nici pentru un jeton - subiect de revista mai recent - pe care i l-am facut cadou ca sa-l scoata la vanzare aproape imediat) Dar oamenii sunt oameni :)
PRONUMISMATICA
Site Admin

Eu tot caut de ceva vreme si pana azi nu am gasit nici o moneda de 1 ban si 5 bani 2006 :noidea:
ZALMOXIS
**
**

Mesaj de ZALMOXIS »

Sunt curios cu cat s-ar vinde 1 leu din 1992!?!...

Daca cineva chiar vrea sa stranga toate monedele de 1 ban sau 5 bani ar avea ceva de strans nu numai cateva kg.. Si imaginati-va cum ar umbla prin toata tara sa adune banutii de prin piete si magazine !?!...Hai sa fim seriosi sunt totusi scenarii care in opinia mea sunt total nerealiste....
MENTE ET MALLEO
PRONUMISMATICA
Site Admin

ZALMOXIS scrie:Daca cineva chiar vrea sa stranga toate monedele de 1 ban sau 5 bani ar avea ceva de strans nu numai cateva kg..
M-am referit numai la cele din 2006.
PRONUMISMATICA
Site Admin

berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Aldor scrie:Eu tot caut de ceva vreme si pana azi nu am gasit nici o moneda de 1 ban si 5 bani 2006 :noidea:
Daca accepti iti trimit eu cate una din fiecare :) Da-mi adresa pe pm
maryyy

Mesaj de maryyy »

Daca BNR-ul ar fi declarat tirajul acestor monede, am fi stiut (aproximativ) si despre cate Kg. vorbim. Dar....tacere total......bineinteles ...informatii confidentiale.....
dorelb

Mesaj de dorelb »

Aldor scrie:Eu tot caut de ceva vreme si pana azi nu am gasit nici o moneda de 1 ban si 5 bani 2006 :noidea:
Nici eu.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

E valabil si pentru tine :D
drmau

Monede 2006

Mesaj de drmau »

Si eu am gasit 2x5 bani 2006 in maruntisul din buzunar ... sau mai bine spus cand le-am avut in mana le-am si oprit.
De atunci am vazut inca 1 pe viu + 2 (okazii la vanzare).

Ref la 1 ban - am mai spus aici: tatal meu a cautat cateva luni bune pana a gasit una in circulatie. Dar am si cumparat una cu 5 euro.
(cred ca domnul care a gasit 2x1 ban 2006 a fost mai norocos)

In plus tatal meu s-a dus la dir ec de la BNR local si a intrebat. Raspunsul a fost "da - cum sa nu! Avem!". Atunci a rugat ca sa ia si el ... cateva. Respectivul a dat telefon la ghiseu sau pe acolo pe la el :-) si apoi s-a desumflat... "pai stiti ... ca sa vedeti ..." etc.

Sincer - daca nu se vor emite masiv la sfarsitul acestui an sau la inceputul anului viitor cred ca vor ramane rare... poate chiar mai rare decat ar fi "natural".

In final nu tin sa fac speculatii pe aceasta tema... sincer incep sa fiu din ce in ce mai dezamagit despre toate aceste povesti actuale... Sunt curios daca in 1901 a sesizat cineva cat de rar era 2 lei 1901 ???

Pe de alta parte povestea am mai auzit-o despre 5 phening DDR 1972... Am inteles ca si acelea s-au retopit si ca mai exista 3 buc evaluate pe la 10,000 euro...
Banuiesc ca asta a fost ceva natural si nu creat ... banuiesc.
dorelb

Mesaj de dorelb »

berserkr scrie:E valabil si pentru tine :D
N-am spus-o pentru asta, dar daca pina la sfirsitul anului nu gasesc voi profita de amabilitatea ta. Pina atunci pastrati-le, daca se poate.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Chiar n-ai de ce sa zici asta. N-am sugerat (decat poate involuntar) ca ai replicat pentru asta. Si chiar daca ai fi facut-o din punctul meu de vedere nu-i nici o problema. Fiti naturali oameni buni.
consult

Mesaj de consult »

ZALMOXIS scrie:Sunt curios cu cat s-ar vinde 1 leu din 1992!?!...

Daca cineva chiar vrea sa stranga toate monedele de 1 ban sau 5 bani ar avea ceva de strans nu numai cateva kg.. Si imaginati-va cum ar umbla prin toata tara sa adune banutii de prin piete si magazine !?!...Hai sa fim seriosi sunt totusi scenarii care in opinia mea sunt total nerealiste....
Permiteti-mi sa va sugerez un scenariu mai usor de pus in practica: monedele nu ajung in piete si magazine, decat eventual in numar foarte mic, tirajul fiind oprit direct de la sursa (in schimbul contravalorii monedelor, platita cu bani mai putini rari). Intregul tiraj poate fi oprit la sucursala, o persoana poate merge la ghiseu si solicita schimbarea unor bancnote in monede de 1 ban... totul perfect legal.
Scrie răspuns