A iesit o moneda de aur la BNR

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Da, cunosc teoria, exista si o carte pe tema asta. Ce ma deranjaza este faptul ca autorii si cei care promoveaza aceasta teorie nu dau surse, numai afirmatii. Am aflat si eu cu surprindere ca (si e adevarat) Troia a fost de fapt o cetate hittita (Wilusa - Ilium), destul de aproape de noi (geografic) si unde se foloseau cu siguranta cuneiformele. Cine stie in virtutea caror schimburi puteau ajunge acele placute pe-aici pe la noi....De multe ori vedem numai ce ne dorim mult :D
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

berserkr scrie:Un articol interesant:
http://www.sfin.ro/articol.php?id=1399&pager_text=0
Da, chiar interesant.
Mihai
Exodus

Mesaj de Exodus »

Interesant articol.
ZALMOXIS
**
**

Mesaj de ZALMOXIS »

Este plin de inexactitati!...Omul e destul de "p-afarist". In priimul rand nu stiu cand a vazut autorul articolului "zilele trecute" ca pretul aurului este de 438 USD/uncie, caci de cateva zile bune aurul a sarit bine de 600 USD/Tr.Oz. In al doilea rand LBMA nu tranzactioneaza si nici nu coteaza aurul lingou sub 995/1000 (si nu 900/1000 sau 21 kt) .
Nu ma bag in preturile de la monede dar daca omul sustine ca la BNR o moneda de aur de o uncie (Troy) se vinde cu 650 USD pai ma duc sa-mi iau si eu maine una!...
MENTE ET MALLEO
adib

Mesaj de adib »

are totusi niste inexactitati iar unele dintre concluzii (chiar daca nu sunt rostite direct) pleaca de la niste premise gresite :riscul asociat investitiilor bursiere si imobiliare ; "siguranta" pe care ti-o da investitia in aur, ... uitandu-se ca regulile de investire sunt aceleasi , indiferent de obiectul investitiei : sa cumperi ieftin si sa vinzi scump , totul dublat de o buna cunoastere a pietei (ultima mai mult decat necesara ).
banivechi

Mesaj de banivechi »

Articolul o fi fost scris anul trecut si poate abia acum au gasit un loc in pagina pentru el...
Mi-a placut cum spunea preturile la 2050 ani si la galbenii lui Carol II, de parca le gasesti si la CEC-ul de la sat...
ZALMOXIS
**
**

Mesaj de ZALMOXIS »

Adevarul e ca uite eu fraieru nu m-am gandit ca "zilele trecute" poa' sa fie si anul trecut !!..Corect !!!.... :P
MENTE ET MALLEO
banivechi

Mesaj de banivechi »

Si ce ma mira cel mai mult, e ca autorul a uitat sa prezinte unul din marile atu-uri ale metalului pretios: nu se plateste impozit pe el... fiind vorba de un articol dintr-o revista financiara aceasta e o omisiune care te face sa te intrebi de profesionalismul ziaristului...
adib

Mesaj de adib »

banivechi scrie:Si ce ma mira cel mai mult, e ca autorul a uitat sa prezinte unul din marile atu-uri ale metalului pretios: nu se plateste impozit pe el... fiind vorba de un articol dintr-o revista financiara aceasta e o omisiune care te face sa te intrebi de profesionalismul ziaristului...
Depinde in ce consta investitia in metal pretios .
Ca sa cumperi de ex. un lingou de 12 kg si sa nu platesti impozit ... :?:
Ajungi la o situatie similara cu cea in care s-a aflat un primar deja celebru in romania , care realiza investitii pe persoana fizica :D
banivechi

Mesaj de banivechi »

Nu ma refeream la investitie in metal pretios ca obiect de activitate (vinzare-cumparare), ci ca stocare a profitului pe termen lung.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

S-a actualizat sectiunea " Numismatica" pe situl BNR :merci:
saankarite

Mesaj de saankarite »

140 de ani de la înfiinţarea Academiei Române 2006 1 LEU
Care e tirajul pt aceasta moneda? Si de ce nu am vazut-o pe niciunde? :(
gitza
**
**

Mesaj de gitza »

tirajul, mega tirajul, este de 35 bucati..........
http://www.bnro.ro/Ro/Press/R20060330num.htm
Exodus

Mesaj de Exodus »

Scrie răspuns