Emisiuni BNR in 2011
Emisiuni BNR in 2011
Gata cu petrecerile, trecem la cautat .
La Multi Ani !
La Multi Ani !
Prima emisiune numismatica: Institutului Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială „General doctor aviator Victor Anastasiu”
Noutati:
*
Noutati:
*
- nu mai este argint 999/1000, ci 925/1000
* nu mai are 31.103 grame, ci 31.104 grame
* nu mai sunt 1000 de bucati, ci 500 de bucati
Cred ca una dintre ele va parasi teritoriul Romaniei. Ma insel cumva Adi?skortzy scrie:Prima emisiune numismatica: Institutului Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială „General doctor aviator Victor Anastasiu”
Noutati:
*
- nu mai este argint 999/1000, ci 925/1000
* nu mai are 31.103 grame, ci 31.104 grame
* nu mai sunt 1000 de bucati, ci 500 de bucati
Pacat ca au "subtiat" compozitia metalului. Dar probabil nu mai iesea profitul pe masura pt BNR...

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Da, e prima uncie la 925. Piesele mari din argint de 925 au aparut pina in 2000 parca, si aveau 27 de grame (a fost si una la 27.5, daca nu ma insala memoria).claus scrie:Imi puteti spune daca aceasta este prima moneda cu masa de 1 uncie emisa de BNR, avand puritatea 925/1000? Stiu ca au mai fost unele cu puritatea 925/1000 dar acelea din cate stiu aveau masa mai mica. Multumesc.
FAO 1995
threadul acesta mi-a adus aminte de o situatie interesanta - in vara lui 2010 am fost pe la BNR si mai aveau cam 3000 buc. de FAO 1995, pana in 50 lei setul. la 2 sapt apoi se dadusera toate. Credeti ca au ajuns la topit? Erau destul de multe pentru alt scop, si se vindeau sub pretul metaluluivladmario scrie:Da, e prima uncie la 925. Piesele mari din argint de 925 au aparut pina in 2000 parca, si aveau 27 de grame (a fost si una la 27.5, daca nu ma insala memoria).claus scrie:Imi puteti spune daca aceasta este prima moneda cu masa de 1 uncie emisa de BNR, avand puritatea 925/1000? Stiu ca au mai fost unele cu puritatea 925/1000 dar acelea din cate stiu aveau masa mai mica. Multumesc.
On a long enough time line, the survival rate for everyone drops to zero. Tyler Durden
-------
“Gold and silver are money. Everything else is credit” J.P. Morgan
-------
“Gold and silver are money. Everything else is credit” J.P. Morgan
-
QUINTILIAN

Azi dimineata am fost la BNR Lipscani de dimineata si erau cam 15-20 persoana ce stateau la coada.
La 8:30 fix trecute, dupa ce portarul s-a amuzat copios obligand pe toti sa treaca prin controlul antitero ( evident ca a sunat detectorul si dupa ce am dat tot ce era vizibil jos de pe mine ), am reusit sa intru.
Am intrebat pe unul de la coada ce se cumpara acolo si mi-a raspuns coltzos "Monede".
Dupa fete, cam jumate erau samsari, vad acum ca era o moneda de aur de speculat.
O doamna draguta de la ghiseul de preschimbari m-a servit cu 5 bani 2011 spre uimirea mea, 1 ban 2011 si 10 bani 2011 neavand ( iarasi ).
Deci a aparut si 5 bani 2011.
La 8:30 fix trecute, dupa ce portarul s-a amuzat copios obligand pe toti sa treaca prin controlul antitero ( evident ca a sunat detectorul si dupa ce am dat tot ce era vizibil jos de pe mine ), am reusit sa intru.
Am intrebat pe unul de la coada ce se cumpara acolo si mi-a raspuns coltzos "Monede".
Dupa fete, cam jumate erau samsari, vad acum ca era o moneda de aur de speculat.
O doamna draguta de la ghiseul de preschimbari m-a servit cu 5 bani 2011 spre uimirea mea, 1 ban 2011 si 10 bani 2011 neavand ( iarasi ).
Deci a aparut si 5 bani 2011.
Pecunia non olet.