banivechi scrie:Pai daca aveti de gind sa curatati aceasta moneda... mai bine nu licitati la ea. Credeti ca cel ce-o vinde n-are pasta de dinti acasa? Sau bicarbonat?
Oare de ce nu a curatat-o???
Buna seara d-le ''banvechi''
In primul rand va multumesc pentru raspunsul dat, si eu nu sunt de acord cu cei ce curata monedele (chiar daca in trecut am curatat cateva monede si regret, nu le-am curatat cu pasta de dinti sau bicarbonat, am folosit sprai/creme speciale pt.argint). Inainte de a cere parerea altor colegi de pe forum am vorbit cu colegul 'ovidiu^' el a spus ca moneda de 1 leu 1873 este oxidata. Atunci eu m-am gandit sa cer si parerea altor colegi de pe forum ''cum ar putea fi indepartat acest oxid'' fara sa agravez starea monedei (in niciun caz nu am avut intentia de a curata aceasta moneda cu pasta de dinti sau bicarbonat M-am gandit ca poate exista solutii speciale care pot indeparta acesta boala.....prin baie sau alte metode. Am inteles din raspunsurile lasate de dvs. ca este bine ca moneda sa ramana asa cum e, asa si voi face daca am sa cumpar moneda. Multumesc inca o data tuturor celor care au raspuns. Alin
Ca sa impac si capra si varza, o puteti trimite la NGC sau la PCGS in America (una din ele are filiala in Elvetia) pentru gradare si conservare. Conservare, nu curatare. Dar va va costa peste 50 euro. Daca o "spalati" Dv si o trimiteti pentru gradare, va va fi returnata incapsulata si "non-gradata" - doar ca "genuine".
Daca o trimiteti la ei "in suc propriu" ii vor opri oxidarea si capsula va afisa si gradul de conservare.
Buna ziua tuturor,
sunt de acord cu dumneavoastra dle ''clujsergiu''.
Mi-ar place ca acest topic sa se reprinda, pentru incurajarea colegilor voi posta doua monede pentru gradare.
Pentru gradarea monedelor de mai sus, sunt de acord cu domnul ''capa''.
(mai putin la 2 bani 1882 care este curatat, pare patina dar nu e).
Voi posta inca doua monede cu speranta ca voi obtine mai multe raspunsuri.
Multumesc tuturor.
Alin
Mateiciuc scrie:Pentru gradarea monedelor de mai sus, sunt de acord cu domnul ''capa''.
(mai putin la 2 bani 1882 care este curatat, pare patina dar nu e).
Voi posta inca doua monede cu speranta ca voi obtine mai multe raspunsuri.
Multumesc tuturor.
Alin
aUnc spre Unc, amandoua.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)