bancnote 1952
Chiar credeti ca s-a intamplat vreodata asa ceva? Nu vreau sa tin partea nimanui dar e un scenariu foarte putin plauzibil. Nu am auzit pe cineva sa se imbogateasca din monede de genul asta. Piata are si ea un specific, nu inghite la infinit, sau cantitati mari de minede de acelasi fel. In plus ganditi-va la monedele comemorative care-s in tiraje mici. Nici ele nu-s o avere cu toate ca-s ceva mai ingrijit batute si au un design care totusi reprezinta ceva, in timp ce monedele din seria asta arata dezastruos. Pai ar insemna ca moneda mea cu vizita Papei in Romania (care chiar are un tiraj foarte mic), primita absolut intamplator e o valoare inestimabila.... 
Aici sunt perfect de acord. Este greu sa te imbogatesti in Romania controland chiar intreg tirajul unei singure monede...
Nu cred ca piata numismatilor de la noi poate absorbi la preturile actuale mai mult de 1 moneda rara de un anumit tip la fiecare 2-3 luni. Daca apar mai des, pe okazii de exemplu, incepe sa scada pretul. Daca cineva insa ar avea niste saculeti cu monede de 1 si 2 lei 1952 si le-ar pune in vanzare una cate una si suficient de rar, ar reusi sa-si asigure un venit constant vreme de mai multi ani la rand. O astfel de persoana, daca ar fi mai rafinata, ar putea sa creasca pretul respectivelor monede si prin diverse alte tehnici: lansarea unor zvonuri sau legende despre ele, simularea unor tranzactii la preturi ridicate, etc etc.
Nu cred ca piata numismatilor de la noi poate absorbi la preturile actuale mai mult de 1 moneda rara de un anumit tip la fiecare 2-3 luni. Daca apar mai des, pe okazii de exemplu, incepe sa scada pretul. Daca cineva insa ar avea niste saculeti cu monede de 1 si 2 lei 1952 si le-ar pune in vanzare una cate una si suficient de rar, ar reusi sa-si asigure un venit constant vreme de mai multi ani la rand. O astfel de persoana, daca ar fi mai rafinata, ar putea sa creasca pretul respectivelor monede si prin diverse alte tehnici: lansarea unor zvonuri sau legende despre ele, simularea unor tranzactii la preturi ridicate, etc etc.
Cind m-am referit la 1 ban 2006 in postul meu de ieri, am facut-o in ideea ca tirajul e mic, poate 10.000 ex sa zicem, ceea ce inseamna 100 ron. Nu e mult, iar cineva avizat ar putea fara efort financiar sa ia o buna parte din tiraj. Si nici macar efort fizic n-ar fi, ca 10.000 monede de un ban nu cintaresc mai mult de 30 kile. Si poti vinde si 500 bucati pe saptamina cu 20 euro bucata cind se afiseaza oficial tirajul. 20 lei 1996 se vinde repede cu 7, 8 sau 10 euro, in functie de stare... eu unul le-am vindut pe toate cite am avut la pretul asta...
Pentru berserkr... eu am un jeton Cortini de la tine, dar mai am inca doua pe linga el cumparate de la tirgul de la Sutu din Iulie 2005.... daca la mine te refereai cind ai facut remarca cu jetonul subiect de articol...
Si oricum, eu am primit jetonul la schimb daca imi aduc aminte...
Pentru berserkr... eu am un jeton Cortini de la tine, dar mai am inca doua pe linga el cumparate de la tirgul de la Sutu din Iulie 2005.... daca la mine te refereai cind ai facut remarca cu jetonul subiect de articol...
Vezi pmbanivechi scrie:..................................
Pentru berserkr... eu am un jeton Cortini de la tine, dar mai am inca doua pe linga el cumparate de la tirgul de la Sutu din Iulie 2005.... daca la mine te refereai cind ai facut remarca cu jetonul subiect de articol...Si oricum, eu am primit jetonul la schimb daca imi aduc aminte...
Eu am revista Nummus dar nr. 1/1996 pe care am pus-o deja pe forum acum ceva timp.stefan vasilita scrie:spe exemplu am vazut in revista nummus nr 1/1993 singurul care cred k a aparutdate pt monedele de 5 lei si 10 din 1991-1992.
tre sa vreific oricum
Ati putea sa scanati numarul din 1993 si sa-l puneti pe forum sau sa mi-l trimiteti pe mail ?
Adresa mea este sorin_cn@yahoo.com
Multumesc.
Si eu sunt interesat.sorin70 scrie:Eu am revista Nummus dar nr. 1/1996 pe care am pus-o deja pe forum acum ceva timp.stefan vasilita scrie:spe exemplu am vazut in revista nummus nr 1/1993 singurul care cred k a aparutdate pt monedele de 5 lei si 10 din 1991-1992.
tre sa vreific oricum
Ati putea sa scanati numarul din 1993 si sa-l puneti pe forum sau sa mi-l trimiteti pe mail ?
Multumesc.
vlahul_2004@yahoo.com
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Si eu stiam doar de numarul din 1996 pe care il si am.Aldor scrie:A aparut un numar si in 1993Ca eu stiam numai de cel din 1996.
De aceea am adresat rugamintea pe forum colegului stefan vasilita , i-am dat chiar si un pm pe tema asta, dar pana in prezent nu avem nici un raspuns care sa clarifice problema.
Referitor la moneda de 1 ban, am facut un mic experiment cand am auzit ca e rara 
Am inceput sa strang toate monedele de 1 ban pe care le primeam rest sau le vedeam la prieteni sa vad cate au fost emise in anul 2006. Am ajuns deja la peste 1000 de monede si toate sunt cu 2005
Singura moneda de 1 ban 2006 pe care o am, e cea din setul de monede emis anul acesta de BNR 
Am inceput sa strang toate monedele de 1 ban pe care le primeam rest sau le vedeam la prieteni sa vad cate au fost emise in anul 2006. Am ajuns deja la peste 1000 de monede si toate sunt cu 2005
E greu sa falsifici bancnotele romanesti aflate in circulatie. Numai din neatentie (cum spunea si un comentator al articolului) poate sa-ti scape un fals. In plus copiatoarele au demult implementat acel soft de protectie (si din cate stiu primii au fost Xerox). Dar primul handicap la falsificare mi se pare materialul bancnotelor noastre.
Ati reusit sa gasiti numarul din 1993 ?sorin70 scrie:Eu am revista Nummus dar nr. 1/1996 pe care am pus-o deja pe forum acum ceva timp.stefan vasilita scrie:spe exemplu am vazut in revista nummus nr 1/1993 singurul care cred k a aparutdate pt monedele de 5 lei si 10 din 1991-1992.
tre sa vreific oricum
Multumesc.