Probleme pe okazii

O 'bază de date' cu persoane pe care probabil e mai bine să le evitați când vindeți / cumpărați / faceți schimburi.

Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA

Scrie răspuns
claus

Mesaj de claus »

S-a remediat cumva problema cu licitatiile expirate? In mod normal ar trebui sa apara la "Licitatii incheiate fara succes", si sa existe posibilitatea de repunere in vanzare.
Mi s-au terminat azi niste licitatii si nu le mai gasesc nicaieri, semn ca dupa 1 luna si jumatate inca persista problema?
valentinian

Mesaj de valentinian »

Deci, dupa ce licitez sau doar adaug produsul respectiv la lista de urmarire nu pot reveni la pagina de listinguri sub nici o forma, trebuie sa caut din nou de la inceput din main page...

E redundant ce spun acum dar : Mi-e frica si scarba de platforma de la okazii,ro
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
claus

Mesaj de claus »

Nu fiti chiar asa de critic. Ia uitati ce face marele ebay! Dai search "Romania" si el iti gaseste ce trebuie...doar ca le prezinta ca "HUNGARY Items"
Fişiere ataşate
ebay1.jpg
ebay1.jpg (35.21 KiB) Vizualizat de 11041 ori
ebay2.jpg
ebay2.jpg (89.32 KiB) Vizualizat de 11041 ori
paul_aramis

Mesaj de paul_aramis »

nu e problema E-bay...
claus

Mesaj de claus »

Dar a cui e vina?
La cei dintre dvs. care folosesc altceva decat IE, apare la fel?
paul_aramis

Mesaj de paul_aramis »

la mine (cu Firefox şi Opera) nu apare
curăţă cache, curăţă temp şi apoi încearcă din nou.
valentinian

Mesaj de valentinian »

claus scrie:Nu fiti chiar asa de critic. Ia uitati ce face marele ebay! Dai search "Romania" si el iti gaseste ce trebuie...doar ca le prezinta ca "HUNGARY Items"
Mai in gluma mai in serios...Ebay este pur si simplu cu un pas inainte deoarece din cate stiu eu Romania NU este prevazuta ca stat national la ultima ''impartzeala'' gen Yalta facuta de cei ''mari''.
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

Incepand de ieri de la orele 22-23, okazii nu mai merge, apare o problema de la server. In aceasta dimineate la fel, pacat ca comisionul a crescut (la vanzari), dar activitatea pe site lasa de dorit.
Cunoscandu-ti istoria iti cunosti viata.
cartelcoserv

Despre sistemul de calificative

Mesaj de cartelcoserv »

Din pacate,o mai veche problema de pe okazii, respectiv anularea calificativelor negative primite de cineva ca razbunare de la un user care nu s-a achitat de obligatia de a cumpara piesele licitate , ramene nerezolvata , desi s-a discutat mult cu cei de la okazii despre acest aspect.
Mai pe larg,este vorba,in general,de urmatoarea situatie:
-un user liciteaza una/mai multe piese
-dupa ce castiga licitatia,ori nu raspunde la mailuri,ori nu achita piesa (respectiv nu vine la intalnirea stabilita de comun acord sau nu achita piesa la licitatiile unde este specificat in conditii de plata ca nu se expediaza cu ramburs)
-dupa efectuarea cererii de retragere comision,okazii.ro trimite un mail de atentionare cumparatorului,acesta ignorand in continuare obligatia de a efectua plata
-okazii.ro restituie vanzatorului comisionul perceput (prin aceasta restituire acceptand,implicit, ca plata NU s-a efectuat,deci licitatia este nefinalizata)
-evident, vanzatorul acorda calificativ negativ sau neutru (pentru licitatie nefinalizata ).Este la fel de evident ca nu poti acorda calificativ pozitiv pentru o licitatie nefinalizata
-cumparatorul,ca riposta,acorda si el calificativ negativ,desi nefinalizarea licitatiei ii este imputabila in totalitate
De aici intervine adevarata problema
-se face cerere de anulare calificativ negativ
-se primeste un raspuns de genul:
"Salut,
Ne pare rau pentru aceasta situatie insa din pacate nu putem lua masura de a anula calificativul primit de catre tine.
Astfel, in conditiile in care Okazii.ro nu are atributii in cadrul tranzactiilor offline, fiind imposibil pentru noi sa verificam modul in care aceastea au decurs si in realitate, nu putem lua decizia de a sanctiona unul dintre cei doi participanti la tranzactie.
Avand in vedere cele mentionate mai sus iti recomandam ca pentru anularea respectivelor calificative sa apelezi la procedura „intelegerea reciproca”, aceasta putand fi initiata din sectiunea Contul meu/Calificative. Tinem sa precizam ca feedback-urile anulate prin intermediul acestei proceduri nu mai pot fi reacordate.
Mai multe detalii gasesti accesand link-ul urmator: http://ajutor.okazii.ro/calificativ/sim ... icativelor
Mulţumim,
Echipa Okazii.ro

Prin aceasta prtocedura,practic,se incurajeaza
-fraudarea sistemului de calificative (pe principiul,lasa,chiar daca nu am finalizat,ne dam pozitiv reciproc,) acesta devenind absolut caduc
-deasemenea,se incurajeaza implicit fraudarea platii comisioanelor, pe principiu "ia sa fac eu cerere de retragere comision la toate licitatiile,daca oricum acordarea calificativelor nu mai are nici o legatura cu plata comisionului".

Astept inca un raspuns de la cei de la okazii,carora le-am semnalat acest aspect.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Daca d-l Darie de la okazii mai citeste din cand in cand topicul, ii fac si eu o sugestie. Acele e-mailuri automate care sunt trimise vanzatorilor la vanzarea unei piese:
Felicitari xyz, ai un castigator pentru urmatoarea licitatie:

Titlu: Cartonase autoadezive pentru monede -diverse marimi- LEUCHTTURM
Pret castigator 0.50 RON
Cantitate castigata 1
Livrare in: in toate localitatile

Date cumparator:
nume utilizator: xxyyzz ( 104 )
e-mail: xxyyzz@yahoo.com
telefon: 0723........
adresa livrare
adresa: Strada ____, Nr. x, Bloc x, Scara x, Apartament 8
cod postal: 720___
oras: Suceava
Judet: Suceava
Tara: Romania
Nu apare nicaieri NUMELE si PRENUMELE cumparatorului. Fara ele mesajul este complet inutil. De fiecare data trebuie sa trimiti un e-mail in care sa rogi cumparatorul sa-ti dea si numele lui, pentru ca in e-mailul primit de la okazii apar toate datele, mai putin si numele cumparatorului. Deobicei cumparatorul iti raspunde mirat, ca el doar ti-a dat deja toate datele...
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Si iata si urmatorul raspuns:

Salut,
Ne pare rau, insa nu putem lua decizia de a sterge calificativul respectiv deoarece nu avem posibilitatea de a verifica cele afirmate de tine sau de partenerul tau de tranzactionare in lipsa unor dovezi concrete.
De asemenea, dorim sa precizam ca recuperarea comisioanelor nu este dependenta de calificativele acordate de catre utilizatori. Incepand cu data de 17.03.2010, returnarea comisioanelor retrase in urma tranzactiilor nefinalizate, se realizeaza in mod exclusiv prin formularul de retragere a comisionului.
Multumim,

Deci,oameni buni, incepeti si trimiteti cereri retragere comisioane pentru toate licitatiile,finalizate sau nu (cam asta este substanta mesajului).

DEZAMAGITOR

Din acest moment , eu imi instiintez cumparatorii ca nu voi mai acorda nici un fel de calificativ,negativ sau pozitiv, pina nu se schimba modul de abordare al problemei de catre echipa de la okazii.
Mai mult,pentru toate licitatiile pentru care nu primesc plata in 7 zile , voi face cerere de returnare comision.Indiferent Nu mai astept,ca pina acum , 3-4 saptamani.
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

cristiandarie scrie: Proiectul referitor la returnarea costurilor promovarilor este planificat pentru ianuarie-februarie 2011. Mai devreme nu se poate pentru ca pana atunci toate echipele sunt ocupate cu finalizarea unor proiecte mari care sunt in lucru.
S-a finalizat acest proiect ?
thebluelion

Mesaj de thebluelion »

Alta problema a baietilor veseli de la okazii... am fost la targul de la Brasov si mi s-a dat un cod de bonus de 50% din valoarea urmatoarei reincarcari. A doua zi dupa targ am reincarcat contul, am trimis mail celor de la okazii cu codul de bonus, si nici un raspuns de 3 saptamani... ca de obicei, sunt jalnici in relatiile cu clientii.
Alnaibii

Mesaj de Alnaibii »

Am decis sa promovez niste licitatii pe un site din lista lor. Bun, bifez acolo, imi ia banu', totul ok. Dupa cateva zile, ma decid sa vad pe ce am dat banii, si intru pe situl respectiv sa vad cum e promovat produsul. Surpriza, licitatia mea nu apare nicaieri.
Le scriu celor de la Okazii, sa imi spuna si mie cum e cu promovarea, si imi vine raspunsul ca promovarea pe situl respectiv se face doar pt produsele noi/cu factura/garantie. Si mi-au returnat banii.
Pai bine, fratilor, nu trebuia de fapt sa nu imi permita de la inceput sa platesc daca nu intruneam conditiile??? Daca nu ma uitam, plateam degeaba.

Asa ca am scris si aici, sa aveti grija pe ce dati banii la Okazii.
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

Cautarea unui produs dupa id-ul licitatiei nu functioneaza. Poate citeste cine trebuie.
Scrie răspuns