Am cumparat odata un ,,puzzle" de 5 lei 1952 facut din 2 bancnote si lipit cu scoci , am dat pe ea 50.000 rol.Sincer nu cred ca valoreaza mai mult nici bancnota din imagine.
da! dar asta e mancata de soareci in fine nu despre cat valoreaza aceasta piesa am facut topicul ci despre faptul daca se poate repara.... doarece am mai vazut pe okazii sau am mai auzit pe la unii, altii ca s-ar putea repara astfel de piese.... este adevarat? se poate?
Cum adica sa o repare ? cred ca singur modalitate e sa o tai pe jumatate si sa lipesti o alta jumatate de la alta bancnota , doar asa cred ca ai obtine un ,,mix'' bun. ).Si asa eu zic ca tot nu ar merita mai mult de 5 lei rezultatul.
cartelcoserv scrie:sau puteti sa prindeti soarecii,sa ii disecati,sa luati resturile bancnotei (daca mai exista) si sa o refaceti
(nu va suparati , e doar o gluma)
una chiar buna. dar e posbil sa fi murit de mult soarecii aia )
Pai se poate conserva sau restaura. La prima varianta ar trebui sa fie trecuta printr-un proces de dezinfectie si reparare cu hartie japoneza a partilor lipsa, iar partea roasa de soareci sa fie completata cu hartie de aceeiasi grosime. Pentru o astfel de operatie un restaurator autorizat de le muzeu mi-a luat 50 de lei pentru conservarea unei adeverinte de dimensiuni aproximativ cu a bancnotei de mai sus. Pentru restaurarea bancnotei ar trebui sa aveti o alta bancnota care sa o lipiti in zona lipsa, sau sa adaugati o copie sau ce mai spuneau colegii mai sus
Eu as prefera doua in starea asta decat una reparata
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
Ziua buna!Nu stiu de unde s-a vazut din ce oras sunt,am uitat sa completez,dar acum am rezolvat problema:).Mie mi-ar conveni o asemenea bancnota in colectie,poate pe viitor as incerca sa o repar,de aceea ziceam de interes .