Replica 20 lei 1868

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
sorin70

Replica 20 lei 1868

Mesaj de sorin70 »

Pe site-ul Monetariei Statului a aparut o replica a monedei de 20 lei 1868.
http://www.monetariastatului.ro/com2005.html
BNR nu a anuntat inca nimic .
La sectiunea "Cominicate" este liniste totala sau poate gresesc eu.
Ce parere aveti de emiterea replicilor dupa Koson si dupa cea mai rara moneda (proba) romaneasca moderna ?
dorelb

Mesaj de dorelb »

eu cred ca este un lucru bun, atita timp cit pe moneda- clona exista un insemn care atesta ca este vorba despre o replica. Asa cum Kosonul- clona are R in cununa tinuta de acvila in gheara. Mai ales ca nu suntem singurii care emit copii ale vechilor monede.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Parerea mea este ca aceste replici altereaza imaginea acestor doua raritati numismatice.
De asemenea care e rolul acestor replici : sa aiba tot romanul polul din 68 in colectie ?
E ca si cum l-am multiplica pe Grigorescu, Van Gogh sau Brancusi in tiraj de masa.
Totusi nici astazi nu a aparut pe situl BNR comunicatul relativ la replica de 20 lei.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Nici mie nu-mi plac "replicile" de nici un fel. Prefer sa nu am deloc o moneda rara, decat sa am o "replica" a acelei monede.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Parerea mea este ca sunt ca niste "proteze".
E ca si cum ti-ai lua un "Rolex" din bazar cu 20-30 de lei ca sa ai si tu Rolex .
NU-MI PLAC "REPLICILE" SI NICI "PROBELE"
In alta ordine de idei BNR inca nu a anuntat nimic in legatura cu proba de 20 lei. Sa o fi batut monetaria de capul ei ? Nu prea cred. Ei au voie sa emita doar medalii pe cont propriu.
Mihai

Mesaj de Mihai »

Si eu cred ca nu ar trebui batute aceste replici. Sau, daca tot se scot, sa fie intr-un fel prezentate - intr-o placheta, caseta - in asa fel incat sa se refere la un alt eveniment: un anumit numar de ani de la infiintarea monetarei, bancii nationale, etc. si nu la faptul ca e o copie a uneia dintre cele mai rare monede romanesti.

Excelenta comparatia cu proteza!
sorin70

Mesaj de sorin70 »

A trecut ceva timp si tot nu s-a anuntat nimic oficial de la BNR in legatura cu replica monedei de 20 lei 1868.
Are cineva vreo informatie in acest sens ?
Oare e posibil sa se anunte dupa ce s-au terminat de vandut ?
S-au se vor imparti doar anumitor persoane la fel ca in cazul monedei originale ?
Oricum datorita faptului ca nu a circulat efectiv eu consider ca originalul este de fapt proba, dupa cum considera si D-l Octavian iliescu in ultima lucrare "Monetele Romaniei".
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Eu chiar am auzit ( si inca din mai multe surse) ca intreg tirajul s-a vandut deja pe sub mana si nu oricum ci doar la 4 sau 5 persoane ( influente !) , in loturi mari. Evident pt revanzare!
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
PRONUMISMATICA
Site Admin

Asta nu m-ar mira deloc.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Mi se pare ca acest fenomen s-a instalat de ceva timp la BNR.
Am fost foarte surprins sa constat ca la BNR Suc Mun Bucuresti , piese cum ar fi Saligny si Cenenarul BNR s-au epuizat extrem de repede, in mai putin de 1 luna.
Cu acelasi tiraj, Universitatea Bucuresti 140 de ani , a putut fi gasita aprox 6 luni.
La alte sucursale din tara am inteles ca aceste piese nici nu au fost comecializate sau au primit doar 1-2 buc.
Mai sunt si altii de parere ca aceste doua piese s-au epuizat suspect de repede ?
Macar punerea acestora in circulatie a fost anuntata prin comunicat al BNR.
Acum ca sa mai pot "prinde" cate ceva ma voi ruga de o ruda din Bucuresti sa se duca in prima sau a doua zi de la punerea in circulatie.
Intrebarea de final : A reusit cineva achizitionarea replicii 20 lei ?
PRONUMISMATICA
Site Admin

Pe ebay am vazut zilele astea ca vindea cineva din Canada o bucata.
baloo
**
**

Vand monede si bancnote

Mesaj de baloo »

Inn ceea ce priveste replica 20 lei 1868 cine o doreste ma poate contacta. Am de vanzare 2 bucati. Daca mai e cineva interesat de monede jubiliare emise de BNR astept sa ma contactati.

Tel: 0722.85.35.96

Daniel Obreja
Baloo --- Baloo --- Baloo --- Baloo --- Baloo --- Baloo --- Baloo --- Baloo ---
sebii

monede BNR

Mesaj de sebii »

As fii interesat de set-ul cu delta sebii_geo@yahoo.com
Scrie răspuns