Cum ne descurcam cu gradarea monedelor ( bancnotelor ) ?

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Leopold.Thaler

Mesaj de Leopold.Thaler »

Nu ma mai bag!
.
banivechi

Mesaj de banivechi »

capa scrie:Eh, am fi foarte naivi sa ne inchipuim ca cei care vor licita in ultimele ore pentru aceasta piesa au aflat de ea de pe acest forum sau isi vor limita ofertele din cauza acestei discutii.
Mateiciuc scrie:Acesta descoperire imi da motiv sa nu mai ofer suma pe care eram dispus sa o dau inainte. Motivul ca moneda nu este MS65 nu inseamna ca nu mi-o doresc,toti colegii au spus ca este o moneda frumoasa.....si totodata toti s-au impus cand au vazut acest grad de conservare MS65 . Sunt bucuros ca am descoperit inaite de a oferi 400/600 de euro
D-le capa, cum e cu naivitatea? Mai ales ca il cunoasteti pe d-l Mateiciuc...
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

Chiar as avea o mare placere sa-l cunosc pe dl. capa.
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
capa

Mesaj de capa »

banivechi scrie:
capa scrie:Eh, am fi foarte naivi sa ne inchipuim ca cei care vor licita in ultimele ore pentru aceasta piesa au aflat de ea de pe acest forum sau isi vor limita ofertele din cauza acestei discutii.
Mateiciuc scrie:Acesta descoperire imi da motiv sa nu mai ofer suma pe care eram dispus sa o dau inainte. Motivul ca moneda nu este MS65 nu inseamna ca nu mi-o doresc,toti colegii au spus ca este o moneda frumoasa.....si totodata toti s-au impus cand au vazut acest grad de conservare MS65 . Sunt bucuros ca am descoperit inaite de a oferi 400/600 de euro
D-le capa, cum e cu naivitatea? Mai ales ca il cunoasteti pe d-l Mateiciuc...
Dl banivechi, evident ca ati scos din context, ceea ce nu se face la nivelul dumneavoastra. Propozitia de dinaintea fragmentului citat este: Dupa una sau doua zile am observat ca moneda este supraevaluata de cei de la NGC. . Dupa mine propozitia aceasta denota convingere personala, nu influenta externa.

Nu-l cunosc pe dl Mateiciuc decat in calitate de coleg de forum, si foarte rar, adversar in licitatii.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
banivechi

Mesaj de banivechi »

Imi cer scuze atunci! Sper ca va dati seama de unde provine eroarea mea.
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

banivechi scrie:Un citat va rog sa vedem daca sustin eu undeva ca moneda merita MS65!
Altfel va acuz ca faceti afirmatii mincinoase la adresa mea!

Atunci de trei zile de ce va contaziceti cu mine si cu alti membri ai forumului? Asta da de inteles ca sunteti de acord cu acesta gradatie. Cer scuze dar trebuie sa ies si voi reveni in legatura cu raspunsul.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Citatul va rog!
Cristian Ciuplea

gradari

Mesaj de Cristian Ciuplea »

Nu pot sa citesc peste 40 pag., dar am realizat ca este o problema in a accepta gradarea unei firme profesionista si "restul lumii ".
Ne amintim, poate, ca au mai fost niste discutii despre monede ( concret era vorba de bronz 1867 ) , care nu-s gradate de firmele profesioniste din America,
daca-s curatate, s-a ajuns pana la situatia cand ei nu puteau, sau nu aveau capacitatea sa faca diferenta intre Brüssel sau Poissy, la piesele de Cu-Ni din 1924.
Repet ce am mai scris, colectionarul care doreste niste piese deosebite in colectie, calitativ, trebuie sa stie singur ce calitate ( grd. de conserv. ) cumpara !
Are el nevoie de firma americana " X ", care sa-i spuna ce-i cu moneda ?
Firma americana lucreaza pe profit si profitul rezulta din nr. pieselor trimise la gradatie.
Deci o OBIECTIVITATE nu poate sa existe, ca nu are cum !
Cine stie ce inseamna BU-MS 65, acela nu poate decat za zambeasca cu amaraciune, cand citeste eticheta de pe cutia din plastic !
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

Edit
Ultima oară modificat 26 Feb 2011, 01:54 de către Mateiciuc, modificat 1 dată în total.
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

@Mateiciuc / Banivechi
Cred ca discutia d-vs ar trebui sa continue in privat , nu mai are nicio legatura cu moneda/monedele in discutie sau cu firul topicului . Sau deschideti un topic separat si continuati acolo !
Multumesc !
BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

Am cerut si eu o parere legata de moneda de 10 bani 1867, la pagina 42. Multumesc anticipat daca ma puteti ajuta.
Cunoscandu-ti istoria iti cunosti viata.
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

pysy1984 scrie:Am cerut si eu o parere legata de moneda de 10 bani 1867, la pagina 42. Multumesc anticipat daca ma puteti ajuta.
Daca o sa faceti o comparatie cu o piesa similara , in stare buna , o sa observati ca acele parti care "lipsesc" din literele mentionate de dumneavoastra sunt prin design`ul monedei foarte subtiri . Pozitionarea lor centrala si deteriorarea monedei sunt factorii care au contribuit la "disparitia" lor . Pot exista cazuri in care asemenea elemente lipsesc de pe monede din batere ...(batere slaba sau matrita infundata ) , dar nu cred ca e cazul la moneda de fata , aici e vorba de o "uzura" datorata in special unui mediu foarte coroziv . Nu este o varianta , daca la asta v-ati gandit .
ciunget
**
**

Mesaj de ciunget »

Domnilor,
Va apreciez pentru pasiunea cu care va sustineti punctele de vedere. Daca cineva va avea timpul si materialul ca sa imbogateasca forumul cu imagini ale monedelor clasificate dupa cum crede dumnealui poate folosi si imaginile ce le atasez. Pana atunci insa, cum incadrati moneda aceasta?
Toate cele bune
Fişiere ataşate
poza-1.JPG
poza-1.JPG (86.35 KiB) Vizualizat de 10685 ori
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

ciunget scrie:Domnilor,
Va apreciez pentru pasiunea cu care va sustineti punctele de vedere. Daca cineva va avea timpul si materialul ca sa imbogateasca forumul cu imagini ale monedelor clasificate dupa cum crede dumnealui poate folosi si imaginile ce le atasez. Pana atunci insa, cum incadrati moneda aceasta?
Toate cele bune

Moneda frumoasa, efigia cu detalii destul de bune. Pacat ca a fost curatata/frecata cu carpa si are mici contacte pe toata suprafata. Daca sunteti amabil v-as ruga sa postati si reversul monedei.

latter edit: Interesanta muchia la ora sase.
ciunget
**
**

Mesaj de ciunget »

Mateiciuc scrie: Daca sunteti amabil v-as ruga sa postati si reversul monedei.
Am fost plecat si nu am mai accesat forumul. Acesta este reversul. Ambele fete sunt foarte lucioase si am avut dificultati cu fotografiatul.
Fişiere ataşate
poza-2.JPG
poza-2.JPG (90.7 KiB) Vizualizat de 10591 ori
Scrie răspuns