Nu ma refeream la impunerea unor termene, ci doar a unor teme bine definite. Cei "tari" in medalii de ex. nu cred ca au impresia ca daca scriu un articol o fac "la ordin". Insa trebuie gasite cit mai multe "felii" din numismatica de care sa ne ocupam. Le clasificam, iar fiecare isi alege "felia" sau "feliile" de care vrea sau poate sa se ocupe. Pot fi si mai multi pe aceiasi felie. Cind discutam intre 40 ochi va spun mai multe.dragos03 scrie:Nu cred ca are sens sa discutam momentan despre asa ceva. Revista este haotica pentru ca primim materiale intr-un mod haotic. Asta nu o sa se schimbe decat atunci cand ne vom permite sa platim articolele. Nu putem impune termene si standarde unor oameni care scriu din placere.banivechi scrie:Revista inca e scrisa haotic. Asa ceva nu are succes pe hirtie. O revista profesionista are niste capitole bine definite, articole pe niste teme previzibile cititorului unui numar oarecare. Nu e suficient sa citesti un numar din cele de pina acum din CR ca sa iti faci o dependenta de revista. Daca vrem sa fim "atractivi" trebuie sa ne gindim la un schelet comun pentru toate numerele, macar pe o perioada de timp. Nu e mare lucru, dar pina acum n-a fost cazul.dorelb scrie:un prim pas ar fi prezentarea CR lui SP. Revista poate contine publicitate diversa care aduce bani.
Poate ca e timpul sa ne gindim cam ce am vrea sa citim in fiecare numar... O sa-l rog pe Aldor sa deschida un topic nou in sectiunea "rezervata" unde sa discutam fara public.
Facem fiecare o lista cu propuneri, si apoi ne dam cu parerea. Chiat daca discutam o luna, dar sint mai multe capete cu pareri diferite, si asta n-are ce sa strice.
Revista online "Colectionarul Roman" -critici, etc
Moderator: Deus
Eu nu prea cred chestia asta, mi se pare o scuza destul de subtire.Aldor scrie:Iar apropo de asta, mai multi colaboratori o sa apara dupa parerea mea, doar dupa ce o sa avem revista si pe hartie. Adica am primit de la cateva persoane raspunsuri de genul 'eu sunt dispus sa public, dar prefer sa le vad pe hartie'.
La fel ca la ANR.. pana n-o inscriem, n-o sa mai prea apara noi membri.
Numarul de colaboratori va creste oricum, dupa ce revista devine mai cunoscuta. Chiar si cu multi colaboratori insa, nu vom putea avea decat un numar de rubrici fixe iar restul va ramane "haotic". Dupa cum a spus si dorelb, asta se intampla si cu revistele similare de afara (JOMSA de exemplu).
De acord ca o anumita standardizare ar fi buna dar mai mult decat sa sugeram anumite teme nu cred ca putem face.banivechi scrie:Nu ma refeream la impunerea unor termene, ci doar a unor teme bine definite. Cei "tari" in medalii de ex. nu cred ca au impresia ca daca scriu un articol o fac "la ordin". Insa trebuie gasite cit mai multe "felii" din numismatica de care sa ne ocupam. Le clasificam, iar fiecare isi alege "felia" sau "feliile" de care vrea sau poate sa se ocupe. Pot fi si mai multi pe aceiasi felie. Cind discutam intre 40 ochi va spun mai multe.
Eu sunt de parere ca revista ar trebui sa ramana a ANR, sa fie publicatia asociatiei. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa se caute sponsori sau sa fie promovata, ci doar ca sa ramana a ANR. Despre standardizare ce pot sa spun, pana acum este facuta prin voluntariat. Poate cand va aduce fonduri sa fie facuta in alt program. Sa scoti o revista cum sunt cele de pe piata presupune multe fonduri, programe de editare scumpe, persoane care sunt calificate pt asta, care sa o faca, sa se ocupe de tiparire, de negociat cu cei care doresc reclama etc.dragos03 scrie:Doar ca ea ar trebui sa ramana in continuare "a noastra" si nu sa devina revista lui.
Mie imi place formatul, nu am avut nici un moment impresia ca este scrisa haotic, sau ca articolele ar fi prezentate intr-un sistem haotic.Noi rubrici se pot aduce, din care unele sa fie permanente - dar asa cum s-a spus mai sus, nu e un lucru care se poate impune unor oameni care scriu de placere.Publicitatea este un lucru bun pentru ca va aduce venituri publicatiei pe deoparte si in acelasi timp va oferii informatii importante pentru colectionari, fiind inca un motiv in plus pentru a fi citita .dorelb scrie:Nu cred ca revista este scrisa haotic. In primul rind este o publicatie care se adreseaza unei game foarte largi de colectionari. de altfel si titlul CR si nu "numismatul", de ex.banivechi scrie: Revista inca e scrisa haotic. Asa ceva nu are succes pe hirtie.
In plus, din cite reviste de numismatica straine am rasfoit nu mi s-au parut extraordinar de ordonate pe capitole/subiecte. este adevarat au rubrici relativ permanente, de numismatica contemporana, antica etc, s-au au un subiect dezbatut mai pe larg, si apoi de toate. sa ne gindim ca subiecte mai multe/ diverse inseamna si cititori/colectionari de diverse categorii. sa nu uitam au aparut doar 7 numere. nu exista un colectiv de redactie stabil. nici materiale nu sunt destule, se pare ca sa ai de unde alege. e un inceput de drum.
Ultima oară modificat 29 Noi 2006, 09:44 de către KARAMIHAI, modificat de 2 ori în total.
Mihai
In momentul in care o sa apara o persoana care sa investeasca bani (SP sau altcineva), in aceasta publicatie, automat va dori sa aiba si controlul (pana la un punct e chiar normal sa se intample lucrul acesta).Eu cred ca revista (macar in acest format electronic) ar trebui sa ramana a ANR (sau mai precis a lui Aldor si Dragos) si sa beneficieze de venituri rezultate din publicitate si sponsorizari.Nu stiu daca aceasta va fi solutia pe termen lung in epoca globalizarii, dar macar pentru inceput ar trebui sa ne pastram independenta.vlahul scrie:Eu sunt de parere ca revista ar trebui sa ramana a ANR, sa fie publicatia asociatiei. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa se caute sponsori sau sa fie promovata, ci doar ca sa ramana a ANR.dragos03 scrie:Doar ca ea ar trebui sa ramana in continuare "a noastra" si nu sa devina revista lui.
Din fericire, responsabilitatea legata de acesta deciziei va fi a altora
Mihai
Parerea mea e ca, inainte de a ne prezenta in fata lui SP (sau a altei persoane) A.N.R. ar trebui sa fie infiintata deja, iar revista CR sa fie cumva inregistrata, protejata. Altfel, daca lui SP i se va parea interesanta ideea, la revedere CR (cel putin sub aceasta denumire...). Cei de genul lui SP nu vor risca decat o mica suma de bani si denumirea va fi rezevata la OSIM. SP are apetit in domeniu (vezi TV, reviste etc.). Situatia este foarte plauzibila... Spun asta pentru ca am un exemplu chiar in Gl unde o firma a inregistrat tot ceea ce i s-a parut interesant ca denumire (daca stiti de problema care a fost cu Divizia A care a tb transformata in Liga I, sau chiar daca nu veti crede - "sa traiti bine!").
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Parerea mea este sa inregistrati cat mai repede numele CR la OSIM. Faceti un SRL care sa editeze revista. Un SRL se inregistreaza repede (maxim 1 luna aici in Hunedoara) si pe bani putini (600RON)Aldor scrie:Mihai are dreptate, denumirea CR ar trebui s-o inregistram la OSIM ca altfel o sa avem surprize de genul cum a avut d-l Jar cu banivechi.ro
Asa planul de afaceri privind revista are macar contur si ceva substanta.
Asta ar fi primul pas, este vital sa faceti astfel.
Nu cred ca e nevoie de constituirea unui SRL.
http://www.osim.ro/marci/ghidmarc.htm#4 ... 0o%20marca
La punctul 4 se specifica faptul ca si o persoana fizica poate inregistra marca.
http://www.osim.ro/marci/ghidmarc.htm#4 ... 0o%20marca
La punctul 4 se specifica faptul ca si o persoana fizica poate inregistra marca.
Si eu sunt de aceeasi parere, atat pentru CR, cat si pentru ANR.Si mai cred ca s-au discutat deja prea multe chestii de bucatarie interna pe acest forum "deschis"Aldor scrie:Mihai are dreptate, denumirea CR ar trebui s-o inregistram la OSIM ca altfel o sa avem surprize de genul cum a avut d-l Jar cu banivechi.ro
Mihai
Scuzati-ma ca m-am bagatMihai Caracotea scrie:Si eu sunt de aceeasi parere, atat pentru CR, cat si pentru ANR.Si mai cred ca s-au discutat deja prea multe chestii de bucatarie interna pe acest forum "deschis"Aldor scrie:Mihai are dreptate, denumirea CR ar trebui s-o inregistram la OSIM ca altfel o sa avem surprize de genul cum a avut d-l Jar cu banivechi.ro.