Insigne Scafandru.

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Cristian Ciuplea

Insigne Scafandru.

Mesaj de Cristian Ciuplea »

3 insigne de Scafandru Militar, cl. 1, 2 si 3 ( set complet ), perioada R.S.R.

Emailul fara sparturi , sistemul de prindere ( ac cu nuca ) orig. , nereparat.
Grd. de conservare : 2+

Garantez pt. originalitatea pieselor si pentru grd. de conserv.

Set complet la 149 EUR.
Fişiere ataşate
Kampftaucher Kl. 1, 2 u. 3.JPG
Kampftaucher Kl. 1, 2 u. 3.JPG (45.33 KiB) Vizualizat de 14080 ori
Kampftaucher, Kl. 1, 2 ,3 ( AV ).JPG
Kampftaucher, Kl. 1, 2 ,3 ( AV ).JPG (73.23 KiB) Vizualizat de 14080 ori
berendei

rectificare

Mesaj de berendei »

doresc sa anunt faptul ca acesta nu este un set complet. setul complet cuprinde si clasa a 4-a.
rocolectionar

Re: rectificare

Mesaj de rocolectionar »

setul complet cuprinde si clasa a 4-a.

Aveti o imagine ?
berendei

...

Mesaj de berendei »

aceasta este.
Fişiere ataşate
cl 4.jpg
cl 4.jpg (78.55 KiB) Vizualizat de 14032 ori
Cristian Ciuplea

Insigne scafandru

Mesaj de Cristian Ciuplea »

D-le Berendei,

clasa a 4-a postata este piesa dvs. sau aveti doar o poza ?
Culoarea acestei insigne nu-i bleu, mai mult verde neon.
Punctele de pe costumul scafandrului nu-s emailate !

Insignele orig. RSR nu cred ca se gasesc la orice colt de strada.
Sunteti sigur ca nu-i o copie buna, facuta acolo unde au ramas uneltele acestor insigne din perioada RSR ?

Cica ar exista asa ceva, in 4 clase, dar ca emailul nu-i email ci doar un fel de lac.
Este adevarat ?
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Insignele originale din perioada rsr sunt ff rare si nu au decat 3 clase!!!

Piesele originale sunt emailate si nu lacuite precum sunt prostiile care se gasesc pe ebay sau okazii !!!
Nu stiu cine a inventat clasa a 4-a ...o tampenie! Stiu ca dupa anii 90 s-au facut aceste replici spoite cu email(daca il pot numi asa!) rece !!

Domnule Ciuplea, va felicit pt set, este super rar , nu am mai vazut de mai bine de 10 ani un set original ! Pacat ca il vindeti.
pmg
**
**

Re: ...

Mesaj de pmg »

berendei scrie:aceasta este.
Pacat ca nu ati pus toata poza... sa se vada ce diferenta mare este intre fake-ul asta inventat (de clasa a 4-a) vandut pe okazii si piesele originale. Priviti acul de pe revers si comparati-l cu cel din poza domnului Ciuplea.
Fişiere ataşate
248718402-1650-700_700.jpg
248718402-1650-700_700.jpg (68.28 KiB) Vizualizat de 13903 ori
mercenarul1978
*
*

Mesaj de mercenarul1978 »

Daca nu a-ti vazut nu inseamna ca nu exista!
Fişiere ataşate
scafandru RSR.jpg
scafandru RSR.jpg (82.4 KiB) Vizualizat de 13789 ori
thebluelion

Mesaj de thebluelion »

mercenarul1978 scrie:Daca nu a-ti vazut nu inseamna ca nu exista!
Nici dvs nu ati pus reversul, sa vedem acele acelea minunate, de la facaturile din poza.
justincase
**
**

Re: ...

Mesaj de justincase »

berendei scrie:aceasta este.
Este evidenta diferenta de lucratura. Nu sunt comparabile. Pana acum, nimeni nu a vazut Cls.4 - modelul original. Pana la proba contrarie, nu exista. Celelalte piese prezentate (inclusiv cls4) raman niste replici urate, facute dupa revolutie.
Bofana

Mesaj de Bofana »

As avea si eu o intrebare, va rog.

Dintre piesele prezentate, la nivel de principiu (nu voi comenta piesa in sine, ci scopul ei) - care este clasa cea mai inalta - 4 sau 1 ? Oare clasa 4, fiind mai rara, este si cea mai dificil de gasit si cea mai inalta?

Multumesc anticipat pentru raspuns, si scuze pentru eventualul off-topic.
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
berendei

...

Mesaj de berendei »

1. la acestea ordinea este urmatoarea: 4,3,2,1
2. la aviatie: neclasificat, 3,2,1
3. la artilerie RSR: neclasificat, 3,2,1 - aici mentionez ca neclasificata am avut-o in mana, dar nu imi apartine, este in colectia unuei cunostinte. am o fotografie dar nu stiu daca imi permite sa o pun aici. la celelalte insigne RSR nu cunosc daca exista neclasificata sau clasa a 4-a.

cele mai rare sunt neclasificatele, respectiv clasa a 4-a care se acordau la absolvirea scolii de ofiteri/subofiteri.
primul motiv privind raritatea lor banuiesc ca ar fi faptul ca nu toate promotiile au primit la absolvire, iar alt motiv ar fi ca absolventii care au primit le pastreaza ca amintirea unor vremuri trecute.
Bofana

Mesaj de Bofana »

Domnule Berendei,

Va multumesc mult pentru explicatii si pentru informatii.
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Nu pot decat sa ma repet, in mai bine de 20 ani de colectionat nu am auzit de o asa zisa clasa a 4-a oficiala la insignele de scafandru de lupta rsr! Daca ar fi fost una fara clasa, ok, ar fi fost de inteles dar nu cl a4-a!!!

Candva pe la sfarsitul anilor 90 au aparut aceste replici cu 4 clase, care se vand momentan la targuri , ebay ..okazii !! Primele au fost mai reusite si au fost succedate de "variantele" lacuite si cu ac de insigna de duzina!

Problema la aceste piese este ca au fost vandute la targuri sau la Popa Tatu si probabil ca vanzatorii au inventat mici istorioare pentru a le putea vinde !!!
Ma apuca groaza cand vad ca aceste facaturi sunt considerate originale...!

Si eu stiu la fel, in afara de aviatie, artileria e singura arma cu o insigna fara clasa.

A, am uitat si de asa zisele insigne de clasa cu cifra 0....aparute tot in ultimii 12 -15 ani !

Vad ca anuntul domnului Ciuplea a devenit un topic normal, rog moderatorii sa il mute la categoria adecvata. Multumesc.
Fişiere ataşate
art.jpg
art.jpg (99.46 KiB) Vizualizat de 13667 ori
berendei

...

Mesaj de berendei »

vad ca cineva a postat mai sus insigna cu pricina in comparatie cu insignele asa-zise contrafacute si nu vede nimeni. sa il rugam sa ne arate o imagine mai clara, dar sunt convins ca aceea este. se vede diferenta la email.

eu sunt cel care a deschis discutia si din pacate nu am insigna in colectie, dar de asemenea am vazut-o in propria mana. de aceea sustin cu tarie faptul ca exista clasa a 4-a, asa cum exista neclasificat la cele de scafandru post-revolutie, sau actuale.

se sustine aici cu tarie faptul ca acele insigne sunt contrafacute. cine si de ce avea interes sa copieze asa ceva? adica atata munca pentru cateva zeci de lei? parerea mea este ca sunt insigne fabricate spre sfarsitul anului 1980, spre revolutie. exista insignele de militar de frunte si militar constructor de frunte care de asemenea sunt in varianta care seamana leit cu varianta de scafandru considerata contrafacuta. ma refer aici la faptul ca nu sunt bombate, sunt plate si emailul la rece, nu la cald. sa fi contrafacut cineva si acele insigne? eu le am de dinainte de 89 in colectie, deci nu ma pacaleste nimeni ca le-a facut cineva aiurea.
Încuiat