5 lei 1880

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Raskolnikov21

Mesaj de Raskolnikov21 »

Nu cred sa fie din cauza uzurii, am vazut monede de 5 lei 1880 mult mai uzate si totusi semnatura gravorului era vizibila.
Doar daca a fost indepartata intentionat, cea ce iarasi ar fi greu de crezut pentru ca ar trebui sa ramana totusi niste urme, iar in acest caz nu este cazul.
Parerea mea.
EUXIN RO

Mesaj de EUXIN RO »

Am un vizor optic pentru electronica pe care-l folosesc la detalii,nu se vad urme ca a fost indepartata de cineva semnatura,de cineva de la noi din casa nu se pune problema,voi incerca sa fac inca o poza cu zona de la gat ,in cazul asta pare buna moneda dar de ce nu are semnatura?Am facut mai multe si am ales o poza mai clara la gat,mai mult de atat nu cred ca reusesc
Fişiere ataşate
DSCF0549.jpg
DSCF0549.jpg (97.23 KiB) Vizualizat de 9031 ori
Ultima oară modificat 04 Mar 2011, 22:17 de către EUXIN RO, modificat de 2 ori în total.
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
skillz1

Mesaj de skillz1 »

Un mic pseudocontraexemplu unde numele gravorului apare foarte slab batut.

edit: am vazut si ultimul reply, pai atunci, daca nu sunt urme de semnatura, chiar ca e ciudat:) asteptam poze!
Fişiere ataşate
100_71761.JPG
100_71761.JPG (75.12 KiB) Vizualizat de 9049 ori
100_717611.JPG
100_717611.JPG (88 KiB) Vizualizat de 9049 ori
EUXIN RO

Mesaj de EUXIN RO »

Am pus si o poza de la gat,in mesajul de mai sus...
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
skillz1

Mesaj de skillz1 »

Se vede umbra semnaturii pe "cerc".
EUXIN RO

Mesaj de EUXIN RO »

Cu ochiul liber sau cu lupa nu se vede nimic dubios,acolo sunt niste zgarieturi,in poza aveti dreptate ca parca asa se vede,cand incarcam fotografia in calculator si am vazut pata aia iar am luat moneda cu lupa,daca e interesat cineva sa vada moneda,nu am nimic impotriva.Locuiesc in Bucuresti.Poate la targul de la Sutu sa ne intalnim(am de gand sa iau cateva folii pt monede,poate gasesc mai ieftine)Oricum nu am de gand sa vand ceva,e doar ceva curios...
(C.Cantacuzino)
capa

Mesaj de capa »

EUXIN RO scrie:Cu ochiul liber sau cu lupa nu se vede nimic dubios,acolo sunt niste zgarieturi,in poza aveti dreptate ca parca asa se vede,cand incarcam fotografia in calculator si am vazut pata aia iar am luat moneda cu lupa,daca e interesat cineva sa vada moneda,nu am nimic impotriva.Locuiesc in Bucuresti.Poate la targul de la Sutu sa ne intalnim(am de gand sa iau cateva folii pt monede,poate gasesc mai ieftine)Oricum nu am de gand sa vand ceva,e doar ceva curios...
Din ce se vede, as zice ca e Kullrich pe cerc si matrita incarcata cu material (aspect vizibil si la perlele din apropiere). Interesanta eroare.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
EUXIN RO

Mesaj de EUXIN RO »

Eu chiar i-mi doresc sa vada moneda cineva care se pricepe,cum am mai zis poate la targul de la Sutu,dar nu cunosc pe nimeni personal si daca semnatura gravorului a fost indepartata acum cativa zeci de ani,chiar a facut-o foarte bine(cu toate ca nu accept inselatoriile de nici un fel si in cazul asta moneda nu mai are mare valoare)si intamplarea a facut,cine stie cum,sa ajunga moneda la bunicii mei,mai ramane varianta domnului capa,sa fi fost matrita incarcata in zona aceea,dar zic si eu,chiar toata semnatura?Acum chiar ca numai moneda asta o am in cap...Si in zona celor 2 perle unite sau tocite de pe cerc,pe muchie moneda are o lovitura chiar in dreptul perlelor,se vede si in poza lovitura,materialul ridicat de la lovitura e posibil sa se fi tocit acolo mai mult
(C.Cantacuzino)
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

Uitati-va mai atent in zona unde am incercuit cu rosu.
Fişiere ataşate
dscf0549_201.jpg
dscf0549_201.jpg (53.16 KiB) Vizualizat de 8928 ori
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
EUXIN RO

Mesaj de EUXIN RO »

Da de umbra aia incercuita vorbeam si mai sus
(C.Cantacuzino)
Scrie răspuns