Monede otomane
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, BogdanC
daca sunteti pasionati de monede otomane, va ofer cateva imagini din colectia personala, dar in acelasi timp va rog sa ma ajutati, in masura in care se poate, cu cele 3 piese neidentificate inca !
- Fişiere ataşate
-
- 4
- 1461 - Akce - Mehmed II 1451-1481 - mnt. Bursa -14.jpg (81.16 KiB) Vizualizat de 18809 ori
-
- 3
- 1431 - Akce - Murad II 1421-1444 - mnt. Serez -09.jpg (64.31 KiB) Vizualizat de 18809 ori
-
- 2
- 1431 - Akce - Murad II 1421-1444 - mnt. Serez -06.jpg (84.95 KiB) Vizualizat de 18809 ori
-
- 1
- 1300-1600 - Ackea de bronz - neidentificata -16.jpg (86.79 KiB) Vizualizat de 18809 ori
- croissantro

la prima moneda imaginile trebuie intoarse 180 grade , este un mangir emis de sultanul Bayazid I ar trebui sa crie ceva de genu: ,,Bayazid b(in) Murad/ Khullida Mulkuhu" reversul e partea cu steaua, sunt curios de ce spuneti ca steaua in 5 colturi nu ar trebui sa existe pe un magir? din revers se vad doar primele 3 caractere iar din revers doar 2
celelate sunt 3 akcele emise de mehmed al doilea prima domnie la Serez
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
-
laurentiu c

imi pare rau nu pot sa va ajut:( nu este o moneda otomana, si chiar si la cele otomane la nominalurile tipic orientale nu ma pricep deoarece inca nu exista cataloage integrale pentru asa ceva. poate v'as putea ajuta daca imi spuneti provenienta greutatea si diametru. pot citi cateva caractere pe ea dar nu sunt capabil sa le leg sau sa inteleg ceva
am gresitcuburo83 scrie:la prima moneda imaginile trebuie intoarse 180 grade , este un mangir emis de sultanul Bayazid I ar trebui sa crie ceva de genu: ,,Bayazid b(in) Murad/ Khullida Mulkuhu" reversul e partea cu steaua, sunt curios de ce spuneti ca steaua in 5 colturi nu ar trebui sa existe pe un magir? din revers se vad doar primele 3 caractere iar din revers doar 2
-
laurentiu c

-
laurentiu c

- croissantro

-
laurentiu c

Dupa o perioada de timp , am renuntat sa mai scormonesc pentru detalii la aceasta moneda (Krause , NumisMaster,etc).In principiu , am folosit detalii de la o alta moneda KABIR al Mansur Ali 1775-1809 si asa am presupus ca este vorba de o moneda HARF,repet, o simpla presupunere (scuze pt. greseala facuta in postarea anterioara).Atasez si foto cu kabir-ul, care este in conditii mult mai bune decit ce am gasit chiar prin cartile de specialitate.Si ca o consolare, atunci cind le-am cumparat din Yemen ,nici respectivii nu au stiut sa-mi spuna ce este cu ele, au spus ca identifica un M si bineinteles anul AH 1213 care poate fi citit pe kabir.
kabir 1,10 grame , 14,5 mm diametru
kabir 1,10 grame , 14,5 mm diametru
- Fişiere ataşate
-
- Picture 001.jpg (58.43 KiB) Vizualizat de 18681 ori
-
- Picture.jpg (58.62 KiB) Vizualizat de 18681 ori
laurentiu c
din pacate nu pot sa mai atasez imagini pentru ca primesc acest mesaj:
SECURITY ALERT
CBACK CrackerTracker has detected a potential attack on this site with a worm or exploit script so the Security System stopped the script.
If you can see this page after including a new MOD into your board or after clicking on a link please contact the Board Administrator with this error message and a description what you have done before you could see this page, that the Admin has the possibility to fix the problem.
SECURITY ALERT
CBACK CrackerTracker has detected a potential attack on this site with a worm or exploit script so the Security System stopped the script.
If you can see this page after including a new MOD into your board or after clicking on a link please contact the Board Administrator with this error message and a description what you have done before you could see this page, that the Admin has the possibility to fix the problem.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Schimbati denumirea fisierului pe care doriti sa-l atasati.simaky scrie:din pacate nu pot sa mai atasez imagini pentru ca primesc acest mesaj:
SECURITY ALERT
foto
foto 1 - Baiazid 2 - mnt. Constantinopol 1481-1512
- Fişiere ataşate
-
- foto 1 - Baiazid 2 - mnt. Constantinopol 1481-1512
- foto 1 - Baiazid 2.jpg (84.1 KiB) Vizualizat de 18540 ori