Expozitie Euro

Aici vă puteți anunța colegii colecționari despre unde și când se va ține următorul târg numismatic sau va puteți spune părerea despre ultimul târg numismatic care a avut loc.

Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA

Scrie răspuns
Alnaibii

Expozitie Euro

Mesaj de Alnaibii »

De maine, la BNR pe Lipscani:
http://www.ecb.int/euro/html/exhibition.ro.html

Expoziţia este deschisă la sediul Sucursalei BNR din Bucureşti, Str. Lipscani nr. 16, de luni până vineri, între orele 8-18. Intrarea este liberă.

L.E.: in completare:
http://www.money.ro/cum-se-fabrica-banc ... 95021.html

Mod edit:Punctul 7
Diddy10k

Mesaj de Diddy10k »

am fost si eu la expozitie geniala:D de unde am primit si 2 insigne euro expo 2011
operator59

Mesaj de operator59 »

Guvernul roman a renuntat la termenul de 1 ianuarie 2015 stabilit pentru adoptarea monedei euro, desi acesta a fost mentionat de fiecare data, in ultimii ani, in proiectul programului de convergenta

sursa: http://www.ziare.com/bani/euro/guvernul ... 15-1090519
Vranceanu

Mesaj de Vranceanu »

Trecerea la euro mi se pare o ineptie, in conditiile in care moneda euro sta sa se prabuseasca, iar falimentul ei este preconizat de numerosi esconomisti europeni. In Franta, Marine Le Pen propune scoatertea tarii din zona euro si revenirea la franc.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Vranceanu scrie:Trecerea la euro mi se pare o ineptie, in conditiile in care moneda euro sta sa se prabuseasca, iar falimentul ei este preconizat de numerosi esconomisti europeni. In Franta, Marine Le Pen propune scoatertea tarii din zona euro si revenirea la franc.
Acu' un an se vestea cu surle si trimbite victoria dolarului asupra euro. Era 1.20$ un euro. Acum euro e 1.45 dolari. Cine pierde?
Europa nu are alta sansa decit daca ramine unita. Unitatea e data si de moneda comuna.
popa_romeo85

Mesaj de popa_romeo85 »

totusi , sunt interese mai mari pentru zona euro, cel putin asa am constatat eu, chiar daca euro e cu un picior in groapa, sau asa pare, de la inceputul luni aprilie sa-u umplut pereti in la facultatea mea in oradea cu afise care anunta euro(monede si bancnote) asta in locul celor cu noul ron , prin arad nu am remarcat inca afise de genul asta, probabil e un caz izolat.
operator59

Mesaj de operator59 »

motivul amanarii: inflatia:
Inainte de a intra in zona euro, o tara trebuie sa respecte criteriile economice incluse in Tratatul de la Maastricht, respectiv sa se afle timp de doi ani in ERM-II, in cadrul caruia moneda nationala sa fluctueze intr-un interval de plus-minus 15% fata de euro

sursa: http://www.bzi.ro/nu-mai-trecem-la-euro-in-2015-217743
Vranceanu

Mesaj de Vranceanu »

Alnaibii

Mesaj de Alnaibii »

Marine Le Pen e fata lui Jean-Marie Le Pen, care este un fel de Vadim al lor.
Eu nu as apleca urechea la ce spun astia.
Vranceanu

Mesaj de Vranceanu »

Ar fi bine sa va informati temeinic inainte de a emite pareri.
Alnaibii

Mesaj de Alnaibii »

Deja cred ca intram in off-topic, dar va rog sa imi raspundeti care parte din afirmatia mea de mai sus este neadevarata:
-Marine Le pen este fiica lui Jean-Marie Le Pen
-Le Pen a fost liderul unui partid de extrema-dreapta francez (deci un Vadim al lor)
Vranceanu

Mesaj de Vranceanu »

Da, nici eu nu intentionez sa incep o polemica pe aceasta tema. Am postat documentul respectiv fiind vorba despre oportunitatea (pe care eu o contest) a trecerii la euro in viitor.
Falsitatea rationamentului dvs este urmatoarea: puneti semnul de egalitate intre Vadim si extrema dreapta, e discutabil in ce masura Frontul National si Jean Marie Le Pen sunt de extrema dreapta, in ce masura Vadim la noi este de extrema dreapta (altfel decat caricatural), etc etc.
Ati citit, ati vizionat, ati ascultat interventiile media si programul Marinei Le Pen ? Cred ca nu identificam oamenii prin sintagma "fiica lui cutare" ci prin ce face, spune, realizeaza resectivul sau respectiva.
Discutia nu era despre Marine Le Pen,. ci despre niste argumente in favoarea iesirii Frantei din spatiul euro, la care trebuie sa se raspunda tot cu argumente (economice, monetare, politice, etc).
Exista economisti, in Franta, daca nu ma insel unul a luat chiar recent premiul Nobel pentru economie, care preconizeaza ca moneda euro se va prabusi.
operator59

Mesaj de operator59 »

Guvernul a aprobat Programul de convergenţă al României, care va fi transmis Comisiei Europene, şi a decis să menţină obiectivul de adoptare a monedei euro în 2015, declarau vineri surse oficiale. "Programul de convergenţă a fost aprobat de Guvern, cu menţinerea obiectivului de adoptare a monedei euro în 2015", au declarat surse citate de Mediafax. Premierul Emil Boc a confirmat ulterior decizia Guvernului de a menţine obiectivul de adoptare a monedei euro în anul 2015, în urma consultării cu Preşedinţia şi Banca Naţională, precizând totodată că data exactă - dacă va fi 1 ianuarie sau o altă dată - va fi stabilită ulterior, prin discuţii cu "partenerii europeni".

sursa:
http://www.curierulnational.ro/Finante% ... ro+in+2015
Vranceanu

Mesaj de Vranceanu »

In 2015 nu va mai exista euro.

Asa incat urez guvernului mult succes.
Scrie răspuns