Monede franceze de tip Hercule

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

radukku
nou in forum
nou in forum

Monede franceze de tip Hercule

Mesaj de radukku »

Buna ziua !
Nu stiu dace este locul indicat pt a întreba daca acest tip de monede au cautare'n România. Ma refer la cele de 10 Fr & 50 Fr din Ag (25g @ 900 %o si respectiv 30g @ 900 %o)
Cu stima, Radu

Iata informativ, preturile practicate (în medie) pe cel mai mare site de licitatii (sa nu'l numesc) saptamâna trecuta (18-24 aprilie 2011) :

10F @ 22,06 euro (record), spot -1,0%
50F @ 27,78 euro (record), spot +3,9%

O luna mai târziu (16-22 mai) :

10F @ 19,02 € , spot +7,7%
50F @ 24,44 € , spot +15,3%

Am gasit duminica'ntr'un talcioc o piesa de 10F pentru 3 euro :D

Cum par aceste preturi unui colectionar român ? (mie'mi par sus de tot... prea sus...)

Mod edit: Regulament Punctul 7
Ultima oară modificat 25 Mai 2011, 12:56 de către radukku, modificat 1 dată în total.
atlantic3009

Mesaj de atlantic3009 »

Monedele respective nu prea au circulat, fiind printre ultimile monede de argint din Europa (50 Franci s-a batut pana in 1980). Probabil au fost tezaurizate, de asta se gasesc majoritatea in stare foarte buna. Din punctul meu de vedere situatia este ca la mondele romanesti de 100,000 lei 1946 si 25,000 lei 1946 adica nu au valoare numismatica, dar pot fi o optiune daca vrei sa pastrezi niste bani in metal pretios. Deci nu sunt atractive pentru colectionari ci pentru investitori.
radukku
nou in forum
nou in forum

Mesaj de radukku »

corect ! exceptând piesa de 50 din '80 care n'a circulat deloc (fiind vânduta doar pt. colectie) si câteva variante ale anului '74, aceste piese pot fii considerate, dat fiind atractia lor pt. tezaurizare, piese de investitie. vorbind de acest lucru : se poate dialoga despre investitie (AG) pe acest forum ? sau aspectul numismatic este exclusiv ?

respect,
Radu
atlantic3009

Mesaj de atlantic3009 »

Cred ca da, de ce nu?
Exista si un topic despre investitia in aur aici:
http://www.transylvanian-numismatics.co ... raeus+bank
E recomandat sa cititi si ordonanta 190/2000 privind regimul metalelor pretioase in Romania.
Despre pretul monedelor e mare pentru ca pretul metalului a crescut in ultimul timp (de fapt a scazut valoarea banilor de hartie). :)
jones2m

Mesaj de jones2m »

Formula de calcul
Nr de grame x titilu argintului x 0,1% - valoarea monedei

deci exemplu o moneda de 25 grame titlu argint 800 25x0,8 - 20 grame argint pur,.
Fac deci 20 grame x 3,3 RON/g n= 66 RON + 10% deci cam 75 de RON. Deci undeva la 18 EUR.

Sunt multe alte monede care nu au aproape deloc valoare numismatica.
Exemplu sunt 1 dollar argint america moderne.
atlantic3009

Mesaj de atlantic3009 »

Explicatia pentru diferenta este ca intre timp cursul argintului a scazut de la 50 USD pe uncie la in jur de 35. Cine vrea sa investeasca in argint trebuie sa aiba rabdare, e o investitie pe termen lung.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Aici aveti graficele de variatie a cursului la argint in ultimii 10 ani

http://www.auvesta.ro/grafice-/grafice-argint-.html
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
jones2m

Mesaj de jones2m »

Adevarul e ca pe termen lung pretul argintului creste dintr+-un singur motiv. Inflatia.
Toate preturile cresc in timp mai mult sau mai putin . Avantajul argintului e ca are volum si valoare mare + conservarea lui este nelimitata si nu costa mai nimic.
Ce puteai sa faci cu 100 de dolari SUA in ani 90 acuma te duci la supermarket si faci cumparaturi pentru 1 saptamana.

Revenind la topic e interesant totusi sa colectionezi si monede care nu au prea mare valoare numismatica mai ales daca nu sunt circulate si sunt frumoase.
Aceeasi problema e la ITALIA 500 lire 1959-1970 Giampaoli. Una din cele mai frumoase monede moderne dar totusi nu are valoare numismatica decat simbolica.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Cred ca va inselati
Mai uitati-va inca o data la graficul respectiv si spuneti-mi daca inflatia, cel putin in Romania , este de nivelul la care a crescut pretul argintului
va mai dau o explicatie,mult mai plauzibila
In vreme de criza, investitiile se muta inspre valorile sigure (in special metale pretioase)
jones2m

Mesaj de jones2m »

Nu ma insel dar oricum e adevarat si ce spuneti ca in vreme de criza oameni vreau sa tezaurizeze.

Nebunia cu pretul argintului a inceput in 2010 mai dupa ce ani de zile a fost cam la acelasi nivel.
Inflatia la dolar in 10 ani este 30% asta inflatia declarata. Trebuie sa recunoasteti ca conteaza si asta.

Dupa ce spun unele ziare din America George Soros e in spatele urcarii pretului argintului/aurului pana la aproape de 50 dolari/uncie si tot el a vandut determinand prabusirea cursului. Deci componenta speculatorie e ........MARE.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Nu neaparat.Cererea de argint a crescut foarte mult.
China ,de exemplu , solicita din de in ce mai mult argint , in special pentru uz industrial
Si,stiti bine,cand cererea creste,creste si pretul
jones2m

Mesaj de jones2m »

Da am auzit si eu chestia asta cu cererea in China. E o chestiune citita de mine si pe siteuri americane si europene.
Sincer eu cred ca multe zvonuri sau asa zise ,,stiri" sunt fabricate intentionat.
Sunt chiar in domeniu industrial si nu stiu unde poate sa creasca asa de tare cererea pentru 1 materie prima secundara cum este argint fara ca pretul materilor prime principale (otel, cupru si aluminiu) sa creasca si el cam in acelasi procent.
Deci probabil e putina manipulare . Nu in Romania s-a inventat manipularea pietelor financiare. Cred ca noi suntem incepatori si in asa ceva.

SINCER PE CHINA CARE UN SISTEM ECONOMIC CENTRALIZAT SI PLANIFICAT POT SA DAI VINA PE ORICE. e nou BAU-BAU. A crescut cererea de petrol pentru ca China a.....
A crescut cererea de argint pentru China......... Totul e daca crezi sau nu . Eu NU cred.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Nu aveti dreptate
Argintul se foloseste in industria de varf,ca cea electronica,nu in industria de produs garduri de otel
Cat otel aveti intr-un circuit electronic?
Intre bau-bau China si bau-bau Soros,parca as paria pe primul
Evident insa,e dreptul dumneavoastra de a crede sau nu crede.
:)
jones2m

Mesaj de jones2m »

NU TRADUC CA PRESUPUN NU E NEVOIE.
Chinese Demand for Silver
Take a second to think how much of an impact this will have on the silver market – the sheer amount of people, and at such a high rate of savings.
Then you factor in Chinese demand for things silver is need to make – cell phones, computer, batteries, silverware and jewelry. China’s silver consumption already accounts for 70% of the global total of industrial use, and its middle class isn’t even close to reaching its spending potential.
What’s more, those aren’t the only reasons analysts are predicting silver prices can reach as high as $100 this year and $250 by 2015

ARTICOL APARUT INAINTE DE CADEREA PRETULUI BINEINTELES

SI AICI CE INSEMNA UTILIZARE INDUSTRIALA
Silver’s Industrial Uses: For decades, silver has been more than a collector’s item. It has dozens of uses outside the storage vault. It’s used to make currency, jewelry and silverware. Silver is used to produce highly reflective, architectural mirrors. It’s heavily used in the medical field as an antimicrobial – a killer of some bacteria, algae, fungi and viruses. In the labs, silver is used in photographic films and as a catalyst in chemical reactions. And more applications are arriving soon, including using silver in photovoltaic cells in solar-power technology and in rechargeable silver-zinc batteries. In fact, silver’s use for industry has gone from 35% of total annual production ten years ago to more than 50% today. One source claims that figure is actually 90%.

DECI NU NUMAI IN ELECTRONICA.
Oricum chestia asta conteaza prea putin. Eu cred ca americani (George Soros) au cam manipulat piata arunc petarda. Cine a muscat-o cum se zice in cartier va las pe voi sa judecati.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Cred ca nu ati citit cu atentie
Am scris "industria de varf, CA cea electronica"
Scrie răspuns