Nu prea m-a lămurit unde ar trebui postat, aşa că am ales la întâmplare.
Cu probabilitatea (99%) că nu sunt autentice, cum îmi dau seama dacă sunt falsuri (moderne cel mai probabil) sau restrike-uri? nu le pot cântări iar dimensiunile sunt măsurate cu rigla: primele 3 DIA ~37 mm, muchie zimţată ultima Dia ~40 mm muchie cu deviză în relief.
Sunt 100% falsuri si inca foarte prost executate. Daca va uitati pe net la niste poze cu aceste piese autentice, va veti da seama ca sunt de-a dreptul caricaturale. Cred ca cei ce le-au falsificat (chinezii) nici macar nu au avut piesele originale in mana, ci le-au executat dupa poze.
am pus macnet şi iote că nu sunt falsuri... oricât de nepriceput sunt eu în ale numismaticii, astea par a fi din argint (sunet şi culoare). când o să găsesc un spectroscop, o să ştiu cu exactitate.
în privinţa calităţii, nu vă ghidaţi doar după pozele postate de mine. iluminarea e de vină. monedele arată (cel puţin primele două) mult mai bine. tocmai asta e problema mea. arată mult prea bine pentru locul de unde le-am achiziţionat şi vechimea pe care ar trebui să o aibă. au luciu (ignorând micile zgârieturi şi amprente datorate vechiului proprietar) ca şi cum ar fi fost scoase acum din ştanţă.
5 Drahme pare a avea aversul de la 1/2 sau 1/4 drahme (iniţiale în loc de semnătură lungă) iar talerul e mai mult ca sigur fals (întradevăr prost executat)
scuze ca dau pe langa subiect,domnul paul,aveti un pm
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
''grosolane" inseamna ca, in afara de modul de executie,la valoare scrie 5 ΔΡΑΧΜΗ, in loc de 5 ΔΡΑΧΜΑΙ, cum este cea autentica, adica scrie ,ca sa ma intelegeti, 5 LEU in loc de 5 LEI, e clar?
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
ne învârtim în cerc ca într-o găleată. eu aştept ca cineva să îmi explice de ce consideră piesele în cauză grosolan executate, dar sunt trimis constant să le compar cu alte piese. domnilor: imaginile puse de mine nu sunt de cea mai bună calitate. la primele două piese aspectul ciudat al reliefului monedelor este dat nu de moneda în sine cât de reflexia luminii de care nu am cum să o evit atunci când le fotografiez. altcumva monedele arată foarte bine (şi mă repet mult prea bine).
sper ca cineva să înţeleagă cererea mea şi să îmi explice în ce constă "grosolănia" execuţiei.
ca de exemplu,
- talerul are pe avers la ora 11 exces de material peste vârful literelor R şi E
- pe revers, în jurul coroanei de pe capete, de la litera B (ora 7) la aripă şi de la X (ora 5) la coadă o denivelare cu aspect de curgere care nu se justifică decât în cazul unei monede corodate.
- tot pe revers, deşi muchia monedei a ajuns la marginea superioară a textului, făcând să dispară eventualul cerc perlat, deviza de pe muchie (în relief şi nu incusă) este încă citibilă (foarte bine pentru CLEMENTIA, bine pentru JUSTITIA, şi doar parţial, câteva litere, pentru al treilea cuvânt).
iason scrie:''grosolane" inseamna ca, in afara de modul de executie,la valoare scrie 5 ΔΡΑΧΜΗ, in loc de 5 ΔΡΑΧΜΑΙ, cum este cea autentica, adica scrie ,ca sa ma intelegeti, 5 LEU in loc de 5 LEI, e clar?
Si gravorul e diferit, sa fie din cauza asta faptul ca nu e absolut identica?
paul_aramis scrie:ne învârtim în cerc ca într-o găleată. eu aştept ca cineva să îmi explice de ce consideră piesele în cauză grosolan executate, dar sunt trimis constant să le compar cu alte piese. domnilor: imaginile puse de mine nu sunt de cea mai bună calitate. la primele două piese aspectul ciudat al reliefului monedelor este dat nu de moneda în sine cât de reflexia luminii de care nu am cum să o evit atunci când le fotografiez. altcumva monedele arată foarte bine (şi mă repet mult prea bine).
sper ca cineva să înţeleagă cererea mea şi să îmi explice în ce constă "grosolănia" execuţiei.
ca de exemplu,
- talerul are pe avers la ora 11 exces de material peste vârful literelor R şi E
- pe revers, în jurul coroanei de pe capete, de la litera B (ora 7) la aripă şi de la X (ora 5) la coadă o denivelare cu aspect de curgere care nu se justifică decât în cazul unei monede corodate.
- tot pe revers, deşi muchia monedei a ajuns la marginea superioară a textului, făcând să dispară eventualul cerc perlat, deviza de pe muchie (în relief şi nu incusă) este încă citibilă (foarte bine pentru CLEMENTIA, bine pentru JUSTITIA, şi doar parţial, câteva litere, pentru al treilea cuvânt).
poate cineva să mă ajute?
Poate dv. va invartiti intr-o galeata, noi nu.
Priviti cu atentie la piesa originala de 5 drahme si observati detaliile desenului, fermitatea literelor, corectitudinea inscriptiilor. Priviti in paralel si piesa dv. si va veti lamuri.
Daca nu doriti sa faceti comparatia cu imaginile pe care noi vi le-am pus la dispozitie nu este nicio problema.
Puteti considera piesele dv. absolut autentice dar despre care colegii de forum invidiosi inventeaza povesti cum ca ar fi falsuri grosolane.
Adaugati la grosolanie , la moneda greceasca , insemnele gravorului , de sub gat
Iar faptul ca nu sunt atrase de magnet nu inseamna absolut nimic.va pun oricand la dispozitie o gramada de falsuri moderne,NUMAI dupa monede bine cotate,care nu au sa fie atrase in veci de magnet , pentru simplul motiv ca sunt executate din cupru argintat
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit