Pentru ... prietenii monedelor tip SADAGURA
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, BogdanC
-
babanezu

bine ati venit pe forum.
valoarea de 40000 (poate si mai mult ) o ating cateva probe de sadagura
un exemplu gasiti aici la o proba de 2 parale 1773 :
http://numismon.blogspot.com/2009/03/pr ... -euro.html
ultima proba de 5 copeici pe care am urmarit-o s-a dat anul trecut in rusia cu 37.000 (daca mai retin bine )- pret fara taxe
posibil si ca o para 1774 sa atinga un pret fabulos insa ...cine vinde asa ceva
valoarea de 40000 (poate si mai mult ) o ating cateva probe de sadagura
un exemplu gasiti aici la o proba de 2 parale 1773 :
http://numismon.blogspot.com/2009/03/pr ... -euro.html
ultima proba de 5 copeici pe care am urmarit-o s-a dat anul trecut in rusia cu 37.000 (daca mai retin bine )- pret fara taxe
posibil si ca o para 1774 sa atinga un pret fabulos insa ...cine vinde asa ceva
Multumesc de raspuns. Am si eu o sadagura 2 para 3 copeici de foarte mult timp si as vrea sa o vand, dar nu inainte sa ma informez in totalitate despre ea. As dori sa stiu daca e mai bine sa o dau in afara sau in tara. Si din ce ati scris dvs "cine vinde asa ceva" de ce nu ar vinde-o?. A, si mai am o intrebare. Nu pricep ce este o proba? si care e diferenta dintre o proba si restu'. O sa pun cat de curand cateva poze aici ca sa aflu cu cat as putea sa o vand, pt ca observ ca dvs sunteti bine informat si mult mai experimentat.
-
babanezu

este foarte bine ca va informati inainte, incercati sa puneti o imagine reala a piesei dumneavoastra si cu sigurana o sa primiti o evaluare de la colectionarii acestui forum .ionutzyk scrie:Multumesc de raspuns. Am si eu o sadagura 2 para 3 copeici de foarte mult timp si as vrea sa o vand, dar nu inainte sa ma informez in totalitate despre ea. As dori sa stiu daca e mai bine sa o dau in afara sau in tara. Si din ce ati scris dvs "cine vinde asa ceva" de ce nu ar vinde-o?. A, si mai am o intrebare. Nu pricep ce este o proba? si care e diferenta dintre o proba si restu'. O sa pun cat de curand cateva poze aici ca sa aflu cu cat as putea sa o vand, pt ca observ ca dvs sunteti bine informat si mult mai experimentat.
legat de para 74 - este o piesa extrem de rara , cu care nu se stie daca te intalnesti macar o data in viata - si daca ai avea-o cred ca ar fi foarte greu sa te desparti de ea ( ... colectionar fiind ) .in literatura de specialitate se cunoaste un singur exemplar .
nu stiu sa va dau definitia probelor monetare insa va pot spune sa sunt incercari, teste, modele facute cu scopul de a se alege o forma finala a monetei care sa intre in circulatie . in general aceste probe sunt batute in diverse metale si au un tiraj foarte mic
-
calincosmin
- nou in forum

Buna ziua,
De curand am descoperit ca am o moneda Sadagura, dar care nu este foarte clara. As dori sa stiu cam ce valoare ar avea si daca este sau nu una veritabila. Precizez ca in poze nu se vede foarte bine. Postez aici cateva imagini pentru a va forma o ideea si pentru a-mi da cateva sfaturi daca se poate.
*

*

Aceasta se distinge mult mai bine in realitate!
*

Multumesc anticipat!
De curand am descoperit ca am o moneda Sadagura, dar care nu este foarte clara. As dori sa stiu cam ce valoare ar avea si daca este sau nu una veritabila. Precizez ca in poze nu se vede foarte bine. Postez aici cateva imagini pentru a va forma o ideea si pentru a-mi da cateva sfaturi daca se poate.
*

*

Aceasta se distinge mult mai bine in realitate!
*

Multumesc anticipat!
Am revenit cu 2 imagini ale monedei mele. Prima nu se vede la fel de clar ca a doua, in realitate se poate citi scrisul de pe ea. Doresc sa imi spuneti care este valoarea ei. Multumesc!
- Fişiere ataşate
-
- Sadagura 2Para/3Kopeici 1773
- 1.jpg (55.98 KiB) Vizualizat de 13217 ori
-
- Sadagura 2Para/3Kopeici 1773
- 2.jpg (32.93 KiB) Vizualizat de 13218 ori
ionutzyk
Am reusit sa-mi cumpar a 2-a moneda Sadagura,am gasit-o la un targ de vechituri,intr-o cutie cu maruntisuri si 2-3 insigne comune,de fapt pt insigne ma oprisem acolo,am salvat-o(zic eu) la pretul de 7 lei(e veche nene,nu vezi ce tocita e?)mi-a spus vanzatorul care avea vre-o 27-28 de ani.Are diametrul de 28,8mm si grosimea de 2,1mm..Greutatea nu stiu ca ori s-a stricat cantarul,ori vrea numai baterii noi,vad maine.Nu ma descurc cu ultima parte a legendei si orice se mai poate spune despre ea.Ma ajuta cineva?
- Fişiere ataşate
-
- DSCF0763.jpg (96.8 KiB) Vizualizat de 13155 ori
-
- DSCF0764.jpg (97.9 KiB) Vizualizat de 13155 ori
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
(C.Cantacuzino)