denar Traian 98-99 e.n.

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
catutu21
*
*

denar Traian 98-99 e.n.

Mesaj de catutu21 »

Ma intereseaza valoarea acestei monezi.
Fişiere ataşate
fata.JPG
fata.JPG (76 KiB) Vizualizat de 4270 ori
verso.JPG
verso.JPG (75.74 KiB) Vizualizat de 4270 ori
valentinian

Mesaj de valentinian »

Eu as intreba mai intai daca este autentica stimate coleg.
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
catutu21
*
*

Mesaj de catutu21 »

Sa presupunem ca este autentica (de ce nu ar fi), cam cat ar valora? Merci de raspuns!
valentinian

Mesaj de valentinian »

Presupunand ca este autentica (ar putea fi fals deoarece este scrisul parca prea regulat iar poza ii da o culoare un pic ciudata monedei) piesa poate face intre 30 Euro si 100 Euro dar trebuie sa si gasiti pe cineva dispus sa plateasca o suma deoarece interesul pentru antice la noi este in scadere dramatica din cate am observat eu in ultimul timp.

p.s. Eu as da 40 euro daca ar fi autentica dar ''daca si cu parca se plimbau in barca''
.
catutu21
*
*

Mesaj de catutu21 »

Multumesc, domnule V.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Scrisul nu e deloc regulat, e asa cum trebuie, culoarea rosiatica a monedei este data de o lumina artificiala (bec) sau poate un apus de soare, deci e irelevanta. Piesa din poza pare buna, insa asta nu inseamna ca verdictul ca e autentica e de 100%. Pana nu se poate studia piesa, dupa poza nimeni nu poate spune cu certitudine ca o astfel de moneda e autentica. Argumentele aduse de colegul nostru nu mi s-au parut intemeiate, de aici amendamentul meu.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
catutu21
*
*

Mesaj de catutu21 »

Am si alta poza, dintr-un alt unghi.
Fişiere ataşate
Picture 001.jpg
Picture 001.jpg (78.56 KiB) Vizualizat de 3875 ori
valentinian

Mesaj de valentinian »

marcus aurelius scrie:Scrisul nu e deloc regulat, e asa cum trebuie, culoarea rosiatica a monedei este data de o lumina artificiala (bec) sau poate un apus de soare, deci e irelevanta. Piesa din poza pare buna, insa asta nu inseamna ca verdictul ca e autentica e de 100%. Pana nu se poate studia piesa, dupa poza nimeni nu poate spune cu certitudine ca o astfel de moneda e autentica. Argumentele aduse de colegul nostru nu mi s-au parut intemeiate, de aici amendamentul meu.
Multumesc stimate coleg, eu doar mi-am exprimat indoielile bazate strict pe fotografie.

P.S. post edit

Corect stimate coleg Marcus Aurelius, ati exprimat exact gandurile mele mai bine am reusit eu.
Ultima oară modificat 21 Iul 2011, 17:09 de către valentinian, modificat 1 dată în total.
.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Nu aveti de ce sa-mi multumiti, oricum "cu placere" si eu mi-am spus punctul de vedere care desigur nu e infailibil. Eventual cel interesat fi putut sa-mi multumeasca, dar nu e necesar. Daca "prestam" niste servicii de identificare, nu o facem pentru multumiri sau cununi de lauri ci pentru ca suntem pasionati de numismatica.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
Scrie răspuns