Gradatii

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Maritud77

Mesaj de Maritud77 »

Cristian Ciuplea

100 Lei 1938

Mesaj de Cristian Ciuplea »

Asta este, americanul este mai optimist !
claus

Mesaj de claus »

Inca o suta din '38 pentru comparatie (XF zic eu).
Fişiere ataşate
100lav.jpg
100lav.jpg (55.29 KiB) Vizualizat de 13390 ori
100lei1938.jpg
100lei1938.jpg (99.8 KiB) Vizualizat de 13390 ori
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

claus scrie:Doar la NGC (sau poate si la celalalte firme americane) vezi monede cu zgarieturi de ordinul zecilor de mm gradate ca UNC :)
Cristian Ciuplea scrie:Pacat ca toate contactele mai clare s-au comasat pe fata si gatul lui Carol.
Buna ziua,
Sunt de parere ca daca nu avem in mana moneda incapsulata (NGC, PCGS ...) nu-i putem da o gradare exacta , deoarece in foto/scan uneori zgarieturile de pe slab pot duce la confuzie. Uitati-va cu atentie la moneda postata de colegul ovidiu 100 lei 1938 avers, in jurul monedei se poate observa zgarieturi de pe slab.
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
Cristian Ciuplea

Gradare

Mesaj de Cristian Ciuplea »

Zgirieturile de pe plexiglas arata mai albicioase.
Contacte clare-s pe par, barbie, obraz si cele mai adinci pe git, deasupra
la Jalea.

Iata si un taler german in BU ( MS 66 ) !

Asta inseamna ca moneda a fost imediat pusa in vata si a asteptat peste 350 ani sa fie gradata de Nr. 1 in lume, de firma care hotaraste gradul de conservare la cele mai importante monede, NGC.
Fişiere ataşate
Vis si tensiune.JPG
Vis si tensiune.JPG (83.07 KiB) Vizualizat de 13344 ori
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

Postez urmatoarea moneda pentru gradare, eu o gradez VF+ (dvs ce parere aveti?).
Moneda mai are o interesanta eroare sub efgia lui Carol, cineva ma poate lamuri cum a fost cauzata aceasta eroare? Va multumesc anticipat
Fişiere ataşate
Copia di Picture000.jpg
Copia di Picture000.jpg (84.86 KiB) Vizualizat de 12866 ori
Picture0.jpg
Picture0.jpg (21.26 KiB) Vizualizat de 12866 ori
Copia di Picture00.jpg
Copia di Picture00.jpg (92.53 KiB) Vizualizat de 12866 ori
Alnaibii

Mesaj de Alnaibii »

Se pare ca merita din ce in ce mai mult sa trimiti spre gradare monedele:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... MEWAX%3AIT
Raskolnikov21

Mesaj de Raskolnikov21 »

Se merita, pentru cei care cumpara monede si apoi le vand mai departe, sau poate pentru cei carora le place sa scoata ochii prietenilor colectionari cu moneda lor bagata in plastic si gradata de nush' ce firma.
Cel care a cumparat-o e clar ca nu a dat banii pe moneda.A ''aruncat'' 66 $ + taxe postale 7, pe o cutie de plastic. Parerea mea. Moneda de 500 lei 1944 o gasesti pana si in talcioc in starea respectiva. Oricum cei care pun atata pret pe asemenea monede bagate in plastic, in opinia mea nu se mai numesc nici colectionari , nici numismati si pur si simplu ''investitori''.
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

Raskolnikov21 scrie:Se merita, pentru cei care cumpara monede si apoi le vand mai departe, sau poate pentru cei carora le place sa scoata ochii prietenilor colectionari cu moneda lor bagata in plastic si gradata de nush' ce firma.
Cel care a cumparat-o e clar ca nu a dat banii pe moneda.A ''aruncat'' 66 $ + taxe postale 7, pe o cutie de plastic. Parerea mea. Moneda de 500 lei 1944 o gasesti pana si in talcioc in starea respectiva. Oricum cei care pun atata pret pe asemenea monede bagate in plastic, in opinia mea nu se mai numesc nici colectionari , nici numismati si pur si simplu ''investitori''.

Cred ca daca dumneavoastra a-ti fi cumparat urmatoarele monede la pretul de mai jos nu mai aveati aceasta opinie despre aceste monede incapsulate. Ce parere aveti dumneavoastra despre cei care cumpara aceste monede cred ca pe putini ii intereseaza, sau cum ii considerati dvs. (colectionari, numismati...). Sincer sunt convins ca a-ti fi cumparat si dvs urmatoarele monede la respectivul pret. Hai sa fim putini mai realisti.....asa a zis si vulpea despre struguri cand nu a ajuns la ei....ca-s acri.
Fişiere ataşate
1 banu 1876 - 122 eu.jpg
1 banu 1876 - 122 eu.jpg (80.69 KiB) Vizualizat de 12705 ori
1 banu 1876 - 122 eur.jpg
1 banu 1876 - 122 eur.jpg (86.75 KiB) Vizualizat de 12705 ori
2 Bani 1867 H - 34 euro.jpg
2 Bani 1867 H - 34 euro.jpg (22.41 KiB) Vizualizat de 12705 ori
2 Bani 1867 H av - 50 EUR.jpg
2 Bani 1867 H av - 50 EUR.jpg (80.58 KiB) Vizualizat de 12705 ori
Raskolnikov21

Mesaj de Raskolnikov21 »

Domnule Mateiciuc, aceasta este parerea mea. Pentru mine colectionarea de monede este inca un hobby.Imi plac intradevar monedele postate de dvs, dar nu as plati 1 leu in plus pt o cutie si o eticheta. Pe mine moneda ma intereseaza nu parerea cuiva despre acea moneda. Imi cer scuze daca v-ati simtit atacat sau jignit de declaratia mea. Pana la urma este doar parerea mea si dupa cum a-ti spus si dvs, nu cred ca celui care a platit 66 $ ii pasa de ce cred eu.Toate cele bune !
Liviu

Mesaj de Liviu »

Mateiciuc scrie:Postez urmatoarea moneda pentru gradare, eu o gradez VF+ (dvs ce parere aveti?).
Moneda mai are o interesanta eroare sub efgia lui Carol, cineva ma poate lamuri cum a fost cauzata aceasta eroare? Va multumesc anticipat
Se pare din cat pot vedea scanarea ca la cuvantul SINE , litera E seamana cu 8 sau B . Dumneavoastra puteti confirma . De urmarit mai multe monede . Succes !
Cu stima .
Alnaibii

250 lei 1939

Mesaj de Alnaibii »

Printre ultimele achizitii. Cum o gradati?
Fişiere ataşate
250 lei 1939 rvm.jpg
250 lei 1939 rvm.jpg (92.54 KiB) Vizualizat de 12272 ori
250 lei 1939 avm.jpg
250 lei 1939 avm.jpg (77.89 KiB) Vizualizat de 12272 ori
jones2m

Mesaj de jones2m »

Un VF cinstit si frumos. Uzura prezenta pe zonele inalte (frizura lui carol) , mici zgarienturi in camp. Muchiile lovite.
Pozitive toate detalii sunt vizibile si aspectul este corect. Patina corecta si uniforma,
capa

Mesaj de capa »

jones2m scrie:Un VF cinstit si frumos. Uzura prezenta pe zonele inalte (frizura lui carol) , mici zgarienturi in camp. Muchiile lovite.
Pozitive toate detalii sunt vizibile si aspectul este corect. Patina corecta si uniforma,
As zice ca e mai aproape de XF decat de VF. Frizura lui Carol are un relief greu de pastrat la aceste piese. Nu inteleg de ce spuneti ca muchiile sunt lovite, eu vad o singura lovitura pe muchie la ora 12 pe avers, restul sunt denivelari comune pieselor cu acest gen de deviza pe muchie.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
jones2m

Mesaj de jones2m »

Nu vreau sa fiu polemic dar dupa umila mea parere XF sunt destul de rare. Adica la piesele care sunt circulate (cum este si aceasta) XF e destul de greu de dat.
E adevarat ca depinde si designul monedei . Sunt piese care desi au circulat putin din cauza desenului monedei se uzeaza foarte usor. La o moneda moderna totusi trebuie mai mult pentru XF.

Oricum este o piesa frumoasa. Mi-ar place si mie. :lol:
Poate la asta dar nici macar...........
Imagine

Uploaded with ImageShack.us
Scrie răspuns