Emisiuni BNR in 2011

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Asa cum spunea un coleg in alt topic...
Emisiune numismatică - monedă din aur dedicată aniversării a 140 de ani de la naşterea lui Nicolae Iorga
http://www.bnro.ro/page.aspx?prid=5516
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
sorin70

Mesaj de sorin70 »

sorin70

Mesaj de sorin70 »

http://vestic.ro/articol_20126/la-90-de ... opera.html

Oare se va emite si o moneda ? Avand in vedere ca va fi si un pranz la BNR ar fi posibil sa le faca oaspetilor si o surpriza numismatica.
Timis

Mesaj de Timis »

Tinand cont ca urmeaza sezonul ploilor de toamna ,urmatoarea moneda de argint v-a fi cu George BACOVIA :D :D
Ultima oară modificat 05 Sep 2011, 09:34 de către Timis, modificat 1 dată în total.
Timis

Mesaj de Timis »

Din pacate politica dusa de cei din CA al BNR in momentul de fata este impotriva colectionarului de moneda comemorativa ,colectionar care la preturile actuale renunta sa mai continue sa faca efortul sa-si dramuiasca salariul si sa cumpere la preturile nesimtite ,monedele care stau pe STOC in toate filialele BNR din tara...preturi care nu se justifica in nici-un fel raportate la cresterea pretului, aurului si a argintului pe Bursa.
Numarul ,pretul, tematica aleasa si tirajul emisiunilor comemorative din Romania in ultmii ani a ajuns de neanteles pentru cei care vor sa colectioneze cu adevarat moneda romaneasca.
....iar...urmatoarea moneda de 1/2 uncie aur este cu Mircea cel Batran ?!
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Proaspete :

http://www.bnro.ro/page.aspx?prid=5676

Vom avea 50 bani 2011 circulant "Mircea cel Batran" :D :D :D in 5 milioane de exemplare.

E un lucru laudabil si sa speram ca s-a transformat intr-un obicei anual.
amonra

Mesaj de amonra »

Mie tot mi se pare o incalzire a motoarelor si o testare a capacitatii de productie pentru
monedele euro : anul trecut Aurel Vlaicu a fost batut in 1 mil exemplare, anul asta vor fi
5 mil de Mircea cel Batran. As putea chiar supralicita zicand ca aceste comemorative sa fie
de fapt designurile finale pentru diversele valori de euro-centi.

Totusi, sa inteleg ca nu vor fi deloc exemplare in tehnica "proof" ? Sau ele vor fi strict
1000 bucati, din seturile monetare ??
Pecunia non olet.
VIKO

comemorative

Mesaj de VIKO »

Sa speram ca se va face un obicei. De mult mi-am dorit sa avem anual o moneda comemorativa de circulatie. M-as fi asteptat sa fie ceva mai special cum ar fi o moneda de 1 leu dar e buna si asa.

Posibil sa fie vorba si de o pregatire mentru monede euro insa mai avem mult timp de asteptat.

P.S. -la cat mai multe personalitati pe monedele comemorative
"Invata sa inveti, mai intai!" Nica M. Nicolae
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Nu stiu cat e "de circulatie" moneda cu Aurel Vlaicu, pentru ca pe la noi inca n-a ajuns. Cand mai intreb de ea pe la diverse magazine, oficii postale, etc., se uita lumea la mine uite asa :shock: :shock:
SilviuB
**
**

Mesaj de SilviuB »

Un prieten a primit-o rest la o covrigarie :!: :shock: Si acum vreau si eu una :P
EUXIN RO

Mesaj de EUXIN RO »

intr-o casierie principala a unui sector din Bucuresti au intrat doar 6-7 monede cu Aurel Vlaicu de la inceputul anului,4-5 au ajuns la mine,inca nu circula moneda cum ar fi normal si nu inteleg de ce...
Ultima oară modificat 10 Sep 2011, 21:22 de către EUXIN RO, modificat 1 dată în total.
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
sorin70

Mesaj de sorin70 »

De ce nu circula ?
S-au emis 1 milion de piese ( tiraj neoficial ), deci 1 la 20 de locuitori.
Daca unii au pus deoparte cate 10-20 , sau poate chiar 100 de fisicuri atunci se explica raritatea in circulatie.
Chiar si cei care nu sunt colectionari sau negustori au pastrat exemplarele primite intamplator ca rest.
Si 500 lei 1999 cu eclipsa se intalnea rar in circulatie si a fost emis in 3 milioane de exemplare.
E posibil ca in timp sa mai apara in circulatie o mica parte din piesele "tezaurizate" dar situatia nu se va schimba prea mult.
EUXIN RO

Mesaj de EUXIN RO »

dar de la banca nationala cand vin fisicuri de 50 de bani pt rest in casierie de un an de la aparitie nu au trimis nu zic un fisic,o moneda macar Aurel Vlaicu,cele intrate au fost de la clienti
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
sorin70

Mesaj de sorin70 »

sorin70 scrie:Proaspete :

http://www.bnro.ro/page.aspx?prid=5676

Vom avea 50 bani 2011 circulant "Mircea cel Batran" :D :D :D in 5 milioane de exemplare.

E un lucru laudabil si sa speram ca s-a transformat intr-un obicei anual.
Au aparut si pozele :

http://www.bnro.ro/EmisiuniDetails.aspx ... PageId=726
amonra

Mesaj de amonra »

Moneda e foarte frumoasa, zic eu chiar mai reusita decat Vlaicu.
Deseara voi face poze.

Din pacate la BNR azi nu se dau decat monede disparate, nu fisicuri.
Am reusit sa iau doar 20. Sper ca in 1-2 saptamani vor avea din belsug.
Veneau oameni la casierie din interior si cereau cate 1 fisic din "alea noi".
Asadar, vom mai astepta pana vor intra in piata : samsarii curata tot.

Un nene de acolo mi-a zis ca dimineata la prima ora a fost coada mare pentru
moneda de aur ( 5400 Ron ! ) deci posibil sa se fi terminat si criza .
Vesti bune anul are.
Pecunia non olet.
Scrie răspuns