identificare monede argint!!!

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

ius1984

identificare monede argint!!!

Mesaj de ius1984 »

va rog frumos sa ma ajutati in aceasta problema.
ce monede sunt acestea? ce preturi au pe piata? credeti ca sunt falsuri?
eu consider ca cea din poza nr 1 este un fals.

va multumesc!
Fişiere ataşate
1.JPG
1.JPG (46.75 KiB) Vizualizat de 20241 ori
2.JPG
2.JPG (37.23 KiB) Vizualizat de 20241 ori
3.JPG
3.JPG (35.42 KiB) Vizualizat de 20241 ori
flaviu

Mesaj de flaviu »

prima este un denar de la CEZAR,destul de rara,adoua este un republican ,iar a treia este un denar de la DOMITIAN
ius1984

Mesaj de ius1984 »

cum imi dau seama daca sunt piese false sau nu?
flaviu

Mesaj de flaviu »

nu sint falsuri,daca vrei le cumpar eu
ius1984

Mesaj de ius1984 »

ius1984 pe messenger si vb
ius1984

Mesaj de ius1984 »

ius1984 pe messenger si vb
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

Am avut acum cativa ani de zile mai aproximativ 27 de falsuri bulgaresti , din pacate nu mai am fotografii la ele .Le-am cumparat fiind drept autentice la 10 euro ….si dupa
ce m-am convins ca sunt falsuri le-am vandut ca falsuri la acelas prêt .Din foto vad aceleas caracteristici ca ale pieselor mele . Nici una din monede nu este crapata pe magine din batere ( lucru frecvent inalnit) iar la denarul imperial se poate observa scrisul care este foarte gros ,avand forme rotunjite , semanand oarecum cu picaturile de ploaie pe o suprafata neteda .Monedele autentice au scrisul bine reliefat , literele sunt mai subtiri si au o forma diferita . Dupa parerea mea monedele sunt fara dubiu niste falsuri !
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

As spune la fel. Mai ales privind Domitianul nu pot sa nu remarc inscriptia normala pe avers si retrograda pe revers, cred ca-i un "fals eronat" :)
Ultima oară modificat 12 Dec 2006, 11:31 de către berserkr, modificat 1 dată în total.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Mie la prima vedere doar republicana din mijloc, C Cassius parca, mi s-a parut ok.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

N-am vrut sa ma pronunt datorita neclaritatii imaginilor. Republicana are design-ul bun dar nu-mi dau seama in ce stare sunt elementele (mai ales rv). Eu am una de acest tip (aceeasi - Caius Cassius) dar arata diferit, da alta "impresie". Iar cea pe care o am este fara dubiu autentica. Nu-mi prea place stilul de uzura la asta. Un scan mai bun ar ajuta.
luc

Mesaj de luc »

Nu cred ca sunt false. In ceea ce priveste piesa de la Domitian, este foarte interesanta. Cu siguranta nu e un fals. Legenda retrograda de revers apare pe emisiunile acestui imparat, inclusiv pe cele din anul 85 (de cand dateaza si aceasta piesa). Dar acest tip (cu CENSORIA POTESTAT si Minerva spre stanga, fara scut) nu e prins in RIC, daca nu ma insel. O analogie destul de apropiata, in RIC II, nr. 66 c.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Legenda retrograda e comuna intr-adevar mai ales pentru dinastia Flavilor. Dar nu doar pe avers sau doar pe revers. Ci pe ambele. Ar mai putea fi (in cazul in care ar fi originala si nu-mi propun sa dau un verdict fara macar o poza de rezolutie suficient de buna) o moneda "hibrida" cu avers de un tip si revers de alt tip (o eroare daca vreti). Inca odata, pe aceasta calitate de poze e imposibil de dat un verdict pe care sa fii cat de cat sigur, n-ar face-o nici cei specializati de multi ani in numismatica romana (numai daca nu cunosti chiar monedele respective in mod direct). Se poate incerca punand pozele pe CFDL (Coin forgery discussion list pe yahoo)
luc

Mesaj de luc »

Eu am intalnit piese de la Domitian care au doar legenda retrograda doar pe avers. De asemenea, atasez o poza cu o piesa, batuta in acelasi an (85), care are legenda retrograda doar pe revers.
Fişiere ataşate
domitianus.jpg
domitianus.jpg (27.55 KiB) Vizualizat de 20097 ori
luc

Mesaj de luc »

De asemenea, o piesa de la Domitian (Ric, 32, an 82-83), care are legenda retrograda doar pe avers.
Fişiere ataşate
domitianus 2.jpg
domitianus 2.jpg (21.19 KiB) Vizualizat de 20093 ori
roantichitati

FALS

Mesaj de roantichitati »

Uitati-va atent la detalii , desi moneda are o stare de conservare destul de buna contrar realizarii monedelor autentice la aceasta detaliile fine sunt inexistente , dovada ca a fost realizata prin turnare iar detaliile fine sunt foarte greu realizabile prin acest procedeu , in afara de asta ma repet privitzi scrisul , este unul grosolan , personal mi se pare EVIDENT faptul ca moneda este un fals . Printre falsurile bulgaresti care le-am avut au existat si denari republicani , "uzura" care le fusese realizata era o problema serioasa in autentificare celelalte elemente fiind greu de deosebit , dar daca cele trei monede provin din acelas lot ....concluzia e clara ...cel putin eu sunt ferm convins in ceea ce priveste prima si ultima - falsuri .
Scrie răspuns