Salut ! Sunt nou pe acest forum si de foarte mult timp ma strofoc sa aflu faloarea estimativa a catorva piese din colectia mea ( realitv mica )
Detin mai multe modede si am observat pe forum ca sunteti foarte priceputi. As fi recunoscator daca m-ati ajuta sa aflu odata valoarea lor.
Detin :
- moneda 2 lei 1873 argint
- moneda 50 bani 1910 Argint
- moneda 2 lei 1924
- moneda 50 lei 1937
- moneda 100 lei 1943
Astept estimarile voastre... Multumesc !
Fara cateva scanuri este aproape imposibil de dat un pret.
Informativ va pot spune ca singura piesa mai valoroasa ar fi acel 2 lei 1873 restul fiind piese foarte comune, chiar si 50 lei 1937.
O zi buna
ferdinand scrie:Mai mult de atat nu cred ca puteti obtine:
2 lei 1873-40-50 lei
50 bani 1910-5 lei
2 lei 1924-10 bani
50 lei-1937-15 lei
100 lei 1943-2-3 lei
Cred ca ati fost un pic cam drastic la cea de 2 lei 1873(aici ma refer strict la ce preturi se cer pe alte situri pentru aceasta moneda) si foarte darnic la cea de 100 lei 1943 ( la jumatate din pretul minim la care ati evaluat-o as putea sa va ofer vreo 400 de bucati)
O zi buna va urez
Aveti dreptate, se cere mult mai mult pe monede asemanatoare celei de 2 lei-1873. Insa n-am prea vazut cumparatori disponibili sa ofere aceste sume. Cat despre 100 lei 1943, atunci cand vorbim de o singura moneda precum cea din imagini, cred ca 2-3 lei nu e deloc mult. Daca vorbim de loturi de sute de monede pretul va scadea, evident. Din fericire eu am gasit mai multe bucati necirculate si cu luciu de batere pe toata suprafata, asa ca trebuie sa va refuz oferta.
Daca aveti cateva sute de monede de 100 lei 1943, inseamna ca aveti posibilitatea sa cautati variantele cu lacrima si rid, pentru ca acestea au valoare mai mare.
la moneda de 2 lei nu va uitati in ograda altuia ca se cere mai mult
moneda dumneavoastra e lovita pe margine,scapata pe jos si nu in ultimul rand pilita in partea de sus
ferdinand scrie:Mai mult de atat nu cred ca puteti obtine:
2 lei 1924-10 bani
nu credeti ca exagerati cate bucati aveti disponibile la acest pret chiar si in acesta stare
Anumite persoane din nu stiu ce motiv au presupus ca doresc sa le vand sau ca, cer anumite sume de bani ? Nicidecum, am cerut doar o valoare estimativa, evidet ca se iau in calcul defectele !
@danutz ati facut o confuzie... cea pilita este cea de argint 2 lei 1873. Oricum multumesc tuturor pentru ajutorul acordat !
danutz scrie:nu credeti ca exagerati cate bucati aveti disponibile la acest pret chiar si in acesta stare
Din fericire am monedele ambelor monetarii in stare necirculata. Pe o moneda precum cea din imagine n-as oferi nimic. Am scris 10 bani doar pentru a nu lasa spatiul gol. Sa-mi spuna cineva daca ar cumpara sau ar pastra o astfel de moneda in colectie.
ady_the.killer scrie:Anumite persoane din nu stiu ce motiv au presupus ca doresc sa le vand sau ca, cer anumite sume de bani ? Nicidecum, am cerut doar o valoare estimativa, evidet ca se iau in calcul defectele!
Eu n-am presupus nimic. Nu sunt interesat de monedele dvs. Pur si simplu v-am spus cat cred ca ati putea obtine pe ele. Poate pentru cea de 2 lei veti gasi un cumparator dispus sa ofere mai mult, dar pentru celelalte...ma indoiesc.
Ultima oară modificat 27 Iul 2011, 23:35 de către ferdinand, modificat 1 dată în total.
De cumparat cu siguranta nu as cumpara asa ceva, dar daca o tin in colectie imi cere de mancare ? Sau este o sugestie sa o arunc ?
Pentru mine are o oarecare valoare si asta e tot ce conteaza. Fiecare persoana cu interesele ei...
Daca o spal cu bicarbonat de sodiu, o sa dispara aproape toata pelicula oxidata, petele albe de pe ea sunt dintr-o frecare cu o carpa umeda.
ady_the.killer scrie:De cumparat cu siguranta nu as cumpara asa ceva, dar daca o tin in colectie imi cere de mancare ? Sau este o sugestie sa o arunc ?
Pentru mine are o oarecare valoare si asta e tot ce conteaza. Fiecare persoana cu interesele ei...
Daca o spal cu bicarbonat de sodiu, o sa dispara aproape toata pelicula oxidata, petele albe de pe ea sunt dintr-o frecare cu o carpa umeda.
Ne-ati cerut o valoarre aproximativa, eu mi-am spus parerea. Nu va sugerez sa o aruncati. Si eu am pastrat monedele care nu valoreaza mai nimic, chiar daca intre timp in colectie si-au gasit locul cele in stare cat mai buna.
Nu va obositi insa cu bicarbonatul, decat daca aveti timp de pierdut. Nu veti obtine nimic spectaculos, ba dimpotriva. S-ar putea sa arate mai urat dupa ce o curatati.
La cea de argint 2 lei 1873 a functionat foarte bine, era aproape neagra, ca si bijuteriile vechi din argint, acum are luciu. In fotofrafii nu au iesit chiar atat de bine...
Ultima oară modificat 27 Iul 2011, 23:43 de către ady_the.killer, modificat 1 dată în total.
ady_the.killer scrie:La cea de argint 2 lei 1873 a functionat foarte bine, era aproape neagra, ca si bijuteriile vechi din argint, acum are luciu. In fotofrafii nu au iesit chiar atat de bine...
Regret sa va dezamagesc, dar cel mai probabil moneda avea patina. Curatand-o n-ati facut decat sa-i mai scadeti din valoare.