Poate cineva sa ma ajute cu mai multe detalii in privinta celor doua obiecte de mai jos:
Primul obiect este o sabiuta de argint 800 de 18 grame,are o lungime de aproximativ 12 cm,si cred ca este un "cutit" pentru desfacut scrisori,cel putin asa mi-a spus vanzatorul.Are 2 marcaje atat pe lama cat si pe maner.Poate cineva sa-mi confirme daca este intradevar asa ceva si eventual o vechime estimativa daca este cu putinta.A mai intalnit cineva o sabie identica???
Al doilea obiect este un fluier din zinc gasit in pamant(inca utilizabil),insa nu cunosc vechimea lui?Posibil sa fie un fluier militar din perioada primului razboi mondial sau poate mai vechi?
Orice informatie este binevenita,multumesc anticipat!
Rog identificare "obiecte" vechi !!!
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Rog identificare "obiecte" vechi !!!
- Fişiere ataşate
-
- DSCF2940.JPG (120.71 KiB) Vizualizat de 5795 ori
-
- DSCF2939.JPG (100.75 KiB) Vizualizat de 5795 ori
-
- DSCF2946.JPG (38.59 KiB) Vizualizat de 5795 ori
-
- DSCF2945.JPG (98.36 KiB) Vizualizat de 5795 ori
-
- DSCF2944.JPG (87.39 KiB) Vizualizat de 5795 ori
"Audaces Fortuna Juvat !!!"
Marcajul de pe maner este clar un 800,cel de pe lama este foarte mic.Cu o lupa de 5 X nu imi pot da seama exact ce scrie dar se distinge un AR ,inaintea acestuia posibil sa fie 828 dar nu sunt sigur se vede foarte foarte mic,posibil sa fie litere in loc de cifre.O lupa de 10 x ar fi perfecta dar nu dispun de una momentan.Cu aparatul nu pot capta marcajele,nu poate focaliza nici in functia macro,pozele ies neclare.
Acestea doua sunt singurele marcaje de pe sabie.Poate mai avea un marcaj si pe bucata care lipseste insa asta nu am de unde sa stiu eu...
Cred ca sabia avea si niste pietricele in locurile acelea goale de la capatul manerului cat si in interiorul acelei flori.
Totusi,ca vechime credeti ca este mai veche de 1900,sau este ceva mai recenta???
Va multumesc inca odata pentru interesul si ajutorul dumneavoastra,o seara placuta!
Acestea doua sunt singurele marcaje de pe sabie.Poate mai avea un marcaj si pe bucata care lipseste insa asta nu am de unde sa stiu eu...
Cred ca sabia avea si niste pietricele in locurile acelea goale de la capatul manerului cat si in interiorul acelei flori.
Totusi,ca vechime credeti ca este mai veche de 1900,sau este ceva mai recenta???
Va multumesc inca odata pentru interesul si ajutorul dumneavoastra,o seara placuta!
"Audaces Fortuna Juvat !!!"
Din punct de vedere tehnic, piesa ar putea fi fabricata oricand (cel mai probabil dupa 1800). Dar, daca ar fi facuta acum (perioada 2000) ar fi mult mai scumpa. Parerea mea: cel mai probabil este fabricata intre a doua jumatate a sec 19 si primul sfert de secol 20. (intre 1850 si 1930). Dar sunt toate sansele ca pansoanele sa ne spuna si altceva! E bine ca totusi puteti verifica sigur originea ei, cel putin mai tarziu. Succes!