Revenire identificare
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
-
Liviu
Revenire identificare
Intrucat aseara au fost probleme tehnice la incarcarea unor imagini , revin astazi . Doresc daca se poate gradare , catalogare si o valoare minima . Piesa este argint , diametru ~ 18mm.
Va multumesc anticipat .
Va multumesc anticipat .
- Fişiere ataşate
-
- P1200791.JPG (467.25 KiB) Vizualizat de 6390 ori
-
- P1200792.JPG (494.51 KiB) Vizualizat de 6390 ori
Denar de argint emis de imparatul Antoninus Pius la Roma intre 139-141 AD.
Faustina Sr. - lifetime issue
Obv - FAVSTINA AVGVSTA
Rev - IVNONI REGINAE
Stare: VF
Referinte: RIC III (Antoninus Pius) 338
Sear 4669
RSC 215
Referitor la pret, o sa fiu subiectiv: 35-40 USD
Faustina Sr. - lifetime issue
Obv - FAVSTINA AVGVSTA
Rev - IVNONI REGINAE
Stare: VF
Referinte: RIC III (Antoninus Pius) 338
Sear 4669
RSC 215
Referitor la pret, o sa fiu subiectiv: 35-40 USD
"Nemo censetur ignorare legem."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
-
Liviu
Multumesc pentru raspuns . Pozitia paterei la moneda prezentata nu corespunde cu nici una din imaginile indicate . Totodata la avers , este o " bula " in dreapta jos la finalul inscriptiei AUGUSTA , pe care nu am remarcato la imaginile indicate .
Mai astept si punctul de vedere al altor colectionari .
Mai astept si punctul de vedere al altor colectionari .
Colegul radu_28 v-a dat referintele corecte .
Poate va ajuta asta :
http://www.coinarchives.com/a/lotviewer ... 1d64e68547
Legat de acel punct de la sfarsitul legendei .... putem presupune multe , poate avea un defact matrita , poate e o picatura de material care a cazut pe moneda dupa ce a fost batuta , poate gravorul a vrut sa-si semneze opera , poate ....
Poate va ajuta asta :
http://www.coinarchives.com/a/lotviewer ... 1d64e68547
Legat de acel punct de la sfarsitul legendei .... putem presupune multe , poate avea un defact matrita , poate e o picatura de material care a cazut pe moneda dupa ce a fost batuta , poate gravorul a vrut sa-si semneze opera , poate ....
Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (Art.30 CR)
-
Liviu
Din cele vazute pe site-ul indicat de dumneavoasta , atat cotatia cat si gradarea difera de cele comunicate de radu_28 . Am facut precizarea ca reversul difera prin pozitia paterei , este intre O si al doilea N din IUNONI conform imaginii atasate . Singura imagine asemanatoare este la un Aureus ( FAUSTINA AUGUSTA ). In ceea ce priveste acel punct langa AUGUSTA , nu am inteles sensul pentru POATE . Daca gravorul a dorit ceva , ar fi trebuit sa fie mentionata in vreun catalog aceasta varianta . Asta as fi dorit sa aflu . Cunosc bine provenienta monedei , si in nici un caz nu urmaresc vanzarea .
Multumesc pentru timpul acordat .
Multumesc pentru timpul acordat .
Stimate domnule Liviu, pretul dat de mine dupa cum am prcizat este unul subiectiv.
Oricum discutiile legate de pret incerc sa le ocolesc deoarece daca pentru mine o moneda valoreaza, sa zicem 1 leu sunt convins ca se vor gasi altii care sa dea pe respectiva moneda 10 lei sau chiar mai mult.
Preciziez ca nu sunt interesat de achizitionarea monedei aflate in posesia d-voastra.
Cat priveste starea monedei e normal sa difere intrucat in linkul indicat este vorba despre alta stare a monedei.
Nu exista monede antice identice...daca doua monede antice sunt identice inseamna ca ar trebui sa va puneti mari semne de intrebare referitoare la autenticitatea lor.
Diferenta data de pozitia paterei este din cauza folosirii altei matrite.
Referitor la "bula" nu putem decat sa facem speculatii, tocmai de aceea colegul newbasic a folosit cuvantul poate...
Oricum discutiile legate de pret incerc sa le ocolesc deoarece daca pentru mine o moneda valoreaza, sa zicem 1 leu sunt convins ca se vor gasi altii care sa dea pe respectiva moneda 10 lei sau chiar mai mult.
Preciziez ca nu sunt interesat de achizitionarea monedei aflate in posesia d-voastra.
Cat priveste starea monedei e normal sa difere intrucat in linkul indicat este vorba despre alta stare a monedei.
Nu exista monede antice identice...daca doua monede antice sunt identice inseamna ca ar trebui sa va puneti mari semne de intrebare referitoare la autenticitatea lor.
Diferenta data de pozitia paterei este din cauza folosirii altei matrite.
Referitor la "bula" nu putem decat sa facem speculatii, tocmai de aceea colegul newbasic a folosit cuvantul poate...
-
Liviu
Chiar nu va inteleg “fina ironie". Nu am vrut decat sa dau o mana de ajutor. Imi cer scuze daca v-am creat neplaceri, promit ca data viitoare nu va mai fi cazul.Liviu scrie:Sunteti avocatul lui ?
Se pare ca nu ma descurc destul de bine "pe domeniul financiar", probabil din cauza sau datorita competentelor mele juridice.
Toate cele bune.
Domnule Liviu , sa va explic cate ceva despre monezile antice si catalogarea lor . In toate cataloagele de specialitate o sa gasiti referinte in functie de tipurile portretelor (av si rv) si in functie de tipul legendei (de ex. in RIC sunt doar descrise tipurile nu sunt insotite si de poze) . Acum faptul ca unele monezi au o pozitie a unui element mai sus sau mai jos , in dreptul unei litere sau in dreptul alteia asta este un lucru care conteaza poate doar pentru posesorul piesei respective , va dati seama ca cei care au facut clasificari nu au avut posibilitatea fizica sa examineze toate monezile antice batute in acele vremuri .
Aceste diferente provin din faptul ca un anumit tip de moneda a fost batut pe parcusul a mai multor ani cu matrite care aveau unele mici diferente intre ele (nu se faceau compiuterizat ca astazi ) .
Poate ca reversul monedei dvs. a fost batut cu o matrita folosita la baterea unei emisiuni de tip Aureus . Si pentru ca iar am folosit cuvantul "poate" sa va explic si "problema" lui : atata timp cat in numismatica antica nu ne putem referi la foarte multe date (evidente ale numarului de monezi batute , numarul de matrite folosit, perioade exacte ale emisiunilor , etc ) scrise in acele vremuri , nu putem decat sa facem presupuneri asupra unor lucruri .
Legat de gradare ... colegul radu_28 a fost indulgent , eu nu consider ca este chiar VF , iar cotatia ... cotatia se face subiectiv de aceea in afara, majoritatea pieselor antice se vand la licitatii. daca va uitati pe net o sa gasiti unele piese care s-au vandut cu sute de $ si altele asemanatoare care s-au vandut pe cateva zeci de $ sau chiar nu s-au dat .
Aceste diferente provin din faptul ca un anumit tip de moneda a fost batut pe parcusul a mai multor ani cu matrite care aveau unele mici diferente intre ele (nu se faceau compiuterizat ca astazi ) .
Poate ca reversul monedei dvs. a fost batut cu o matrita folosita la baterea unei emisiuni de tip Aureus . Si pentru ca iar am folosit cuvantul "poate" sa va explic si "problema" lui : atata timp cat in numismatica antica nu ne putem referi la foarte multe date (evidente ale numarului de monezi batute , numarul de matrite folosit, perioade exacte ale emisiunilor , etc ) scrise in acele vremuri , nu putem decat sa facem presupuneri asupra unor lucruri .
Legat de gradare ... colegul radu_28 a fost indulgent , eu nu consider ca este chiar VF , iar cotatia ... cotatia se face subiectiv de aceea in afara, majoritatea pieselor antice se vand la licitatii. daca va uitati pe net o sa gasiti unele piese care s-au vandut cu sute de $ si altele asemanatoare care s-au vandut pe cateva zeci de $ sau chiar nu s-au dat .
Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (Art.30 CR)
Nu cred ca Dl. radu_28 merita asemenea comentarii din parte dvs. din cate am vazut a incercat sa va ajute si chiar a reusit .Liviu scrie:Sunteti avocatul lui ? Poate a vrut sa sugereze altceva . In ceea ce privesc speculatiile , eram obisnuit pe domeniul financiar .
O zi buna si un week-end pe masura .
Faptul ca el a inteles ceea ce eu am vrut sa spun denota ca este mult mai priceput in domeniul numismaticii antice decat dumneavoastra, asa ca merita mai mult respect.
CONSIDER CA ACEST TOPIC SI-A ATINS SCOPUL SI POATE FI INCHIS.
Multumesc.
-
Liviu
Daca am suparat , imi cer scuze . Dar daca tot ati deschis subiectul , va rog sa postati o moneda , din acea perioada , gradata VF sau XF , pentru a o putea compara cu moneda in discutie eu neavand inca experienta dumneavoastra si a evita pe viitor unele remarci care poate nu isi au locul . Pe de alta parte nu cred ca am jignit pe nimeni pana acum , iar daca unele intrebari pe care le-am pus au fost considerate ironice , regret . Daca vreti sa inchideti topicul , nici o problema , dar mi se pare o abordare cam dura si pe care sincer o regret . Credeam ca pe forum putem sa discutam , pro si contra , dar daca nu , atunci rog pe cei ce se ocupa cu administrarea site-ului , sa ia masurile care se impun inclusiv interzicerea mea pe acest forum . In final va invit sa mai cititi odata o cugetare ( la semnatura ) a celui ce a fost ginere si nu numai a celei despre care am vorbit .
Nu ati suparat pe nimeni si nimeni nu este manios, cel putin eu nu sunt.
Si eu am fost incepator intr-ale numismaticii antice, inca mai am foarte multe de invatat din acest domeniu pe cat de vast pe atat de interesant. Daca uneori nu am stiut ceva sau am avut nelamuriri referitoare la ceva anume am pus intrebari celor cu o experinta mult mai bogata decat a mea si intotdeauana am stiut sa le apreciez raspunsurile. In primul rand am apreciat bunavointa si rabdarea de care au dat dovada. Pe langa asta am incercat sa ma autoeduc. Exista numeroase situri de licitatii, exista multe cataloage online, foarte multa documentatie online referitoare la numismatica antica. Ganditi-va ca acum 15-20 ani toate astea nu existau sau nu aveam acces la ele.
Intr-adevar pot spune ca m-a deranjat putin tonul exprimarii d-voastra. Atat eu cat si colegul newbasic nu am facut altceva decat sa incercam sa va ajutam sau sa va dam o anumita directie de urmat....internetul e mare si plin de informatii. Sau credeti ca am raspuns doar de dragul de a ne afla in treaba sau de a castiga “notorietate”? Nicidecum.
Acum daca o sa va spun ca Marcus Aurelius n-a apucat practic sa-i fie ginere Faustinei I(cea batrana) o sa va suparati tare?(Mai degraba i-a fost nepot.)
Faustina II(cea tanara) s-a casatorit cu Marcus Aurelius(care ii era var din prtea mamei) in anul 145 AD, iar Faustina I a murit in decembrie 140 AD sau 141 AD. Mai mult Marcus Aurelius a fost adoptat de Antoninus Pius, iar casatoria cu Faustina I a fost mai mult o casatorie din motive dinastice.
Mai jos postez un denar Faustina I, VF ca stare.
Si eu am fost incepator intr-ale numismaticii antice, inca mai am foarte multe de invatat din acest domeniu pe cat de vast pe atat de interesant. Daca uneori nu am stiut ceva sau am avut nelamuriri referitoare la ceva anume am pus intrebari celor cu o experinta mult mai bogata decat a mea si intotdeauana am stiut sa le apreciez raspunsurile. In primul rand am apreciat bunavointa si rabdarea de care au dat dovada. Pe langa asta am incercat sa ma autoeduc. Exista numeroase situri de licitatii, exista multe cataloage online, foarte multa documentatie online referitoare la numismatica antica. Ganditi-va ca acum 15-20 ani toate astea nu existau sau nu aveam acces la ele.
Intr-adevar pot spune ca m-a deranjat putin tonul exprimarii d-voastra. Atat eu cat si colegul newbasic nu am facut altceva decat sa incercam sa va ajutam sau sa va dam o anumita directie de urmat....internetul e mare si plin de informatii. Sau credeti ca am raspuns doar de dragul de a ne afla in treaba sau de a castiga “notorietate”? Nicidecum.
Acum daca o sa va spun ca Marcus Aurelius n-a apucat practic sa-i fie ginere Faustinei I(cea batrana) o sa va suparati tare?(Mai degraba i-a fost nepot.)
Faustina II(cea tanara) s-a casatorit cu Marcus Aurelius(care ii era var din prtea mamei) in anul 145 AD, iar Faustina I a murit in decembrie 140 AD sau 141 AD. Mai mult Marcus Aurelius a fost adoptat de Antoninus Pius, iar casatoria cu Faustina I a fost mai mult o casatorie din motive dinastice.
Mai jos postez un denar Faustina I, VF ca stare.
- Fişiere ataşate
-
- 510.jpg (122.37 KiB) Vizualizat de 6055 ori
-
Liviu
Sper ca nici dvs. nu luati in nume de rau atentionarile noastre.
Revenind la subiect, regret ca nu va pot atasa acum cateva poze dat fiind faptul ca sunt plecat intr-o minivacanta.
Colegul radu_28 a atasat o imagine si o sa va explic diferenta de gradare intre cea postata de dansul si cea a dvs.
Cea postata de radu intradevar este un VF datorita starii cat si a patinei. Moneda dvs. nu are nici patina iar stare este putin mai slaba , plus toate zgarieturile care cel mai probabil provin de la curatarea excesiva si nexperimentata.
Dupa parerea mea moneda dvs. este cel mult un VF-.
La piesele antice patina conteaza foarte mult.
weekend placut
Revenind la subiect, regret ca nu va pot atasa acum cateva poze dat fiind faptul ca sunt plecat intr-o minivacanta.
Colegul radu_28 a atasat o imagine si o sa va explic diferenta de gradare intre cea postata de dansul si cea a dvs.
Cea postata de radu intradevar este un VF datorita starii cat si a patinei. Moneda dvs. nu are nici patina iar stare este putin mai slaba , plus toate zgarieturile care cel mai probabil provin de la curatarea excesiva si nexperimentata.
Dupa parerea mea moneda dvs. este cel mult un VF-.
La piesele antice patina conteaza foarte mult.
weekend placut
-
Liviu
Pentru dvs. topicul e inchis . De ce va mai chinuiti . Inca odata se vede diferenta intre ARDEAL si buc. Sper si imi doresc sa nu mai primesc mesaje de la dvs. Deasemeni , rog administratorii si moderatorii sa ia nota de aceste mesaje si sa decida .
PS. Poate " neExperimentata " ( vezi mesaj anterior ) . Chiar nu pot motiva graba , poate nota la BAC .
PATINA USOARA
PS. Poate " neExperimentata " ( vezi mesaj anterior ) . Chiar nu pot motiva graba , poate nota la BAC .
PATINA USOARA