Am vazut 3 monede le-am cautat in catalog si seamana cu monedele de 2 ZOLOTA (KM 540), dar gramajul difere destul de mult. Acestea au cca 25 g.
Va rog sa imi spuneti daca sunt acestea sau ma insel. Multumesc.
Monede turcia
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Monede turcia
- Fişiere ataşate
-
- Monede Arabe Mari.jpg (97.69 KiB) Vizualizat de 1796 ori
- croissantro

Prima moneda este un 2 Zolota (60 para) sultan Abdulhamid I, monetaria Constantinopol anul 1187/16. Nu este un fals, se incadreaza in parametri.
A doua moneda este un 2 Zolota (60 para) sultan Abdulhamid I, monetaria Constantinopol, anul 1187/9. Nu este un fals, se incadreaza in parametri.
A treia moneda este un 2 Zolota (60 para), sultan Mustafa III, nonetaria Islambul (Constantinopol), anul 1171/82. NU este un fals, se incadreaza in parametri.
De notat ca la falsurile otomane gramajul are diferente de cateva grame la asemenea monede, in cazul de fata gramajul fiind perfect incadrat intre limitele cunoscute.
A doua moneda este un 2 Zolota (60 para) sultan Abdulhamid I, monetaria Constantinopol, anul 1187/9. Nu este un fals, se incadreaza in parametri.
A treia moneda este un 2 Zolota (60 para), sultan Mustafa III, nonetaria Islambul (Constantinopol), anul 1171/82. NU este un fals, se incadreaza in parametri.
De notat ca la falsurile otomane gramajul are diferente de cateva grame la asemenea monede, in cazul de fata gramajul fiind perfect incadrat intre limitele cunoscute.
eu nu as face din asta o regula . statul otoman avea tendinta ca pentru monedele batute dupa 1687, respectiv nominalele de tip occidentale mari sa ridice valoare nominala in detrimentul valori intrinsece a monedei. astfel incat emiterea de falsuri de epoca sau chiar a imitatiilor in aceasi puritatea ca piesele oficiale sa fie rentabile. avem exemple cum ar fi piesele batute la sankt petersburg pentru selim trei sau cele batute in germania.De notat ca la falsurile otomane gramajul are diferente de cateva grame la asemenea monede, in cazul de fata gramajul fiind perfect incadrat intre limitele cunoscute.
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!