5 bani 1906 fara J eroare

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Diddy10k

5 bani 1906 fara J eroare

Mesaj de Diddy10k »

ce parere aveti de ea cam cat ar valora , calitatea pozelor e destul de nasoala are aunc ( xf fain)

cam cat ar valora , ce parere aveti de ea ?
Fişiere ataşate
1
1
Image (3).jpg (70.82 KiB) Vizualizat de 8084 ori
2
2
Image (2).jpg (75.37 KiB) Vizualizat de 8084 ori
VIKO

5 bani 1906J

Mesaj de VIKO »

Nu pare deloc sa fie un UNC si nici chiar XF. Totusi vad ceva interesant. Ce reprezinta "liniuta" aceea care uneste litere "ANI" din cuvantul BANI ? Eroare de batere - matrita crapata , sau vreo cuta a foliei?

La starea aceasta pretul ar fi de 5 lei insa prezenta unei eventuale erori (ceea ce imi pare mie a fi din imaginea oferita) i-ar ridica pretul insa in acest ultim caz n-as vrea sa ma pronunt fiindca nu ma pricep la evaluat erori.
"Invata sa inveti, mai intai!" Nica M. Nicolae
Diddy10k

Mesaj de Diddy10k »

este eroare nu, nu ti se pare xf deoarece am un scaner antic , mai am nitel si dau la manivela la el :))
VIKO

5 bani 1906J

Mesaj de VIKO »

Pentru a exprima parerea mea despre ce inseamna XF va dau urmatorul citat luat de pe acest forum:
"XF – Moneda putin circulata dar pe care se pot vedea foarte bine detaliile originale ale desenului, eventual mici zgarieturi. Usoare urme de uzura pe alocuri, dar cel putin 90% din detaliile originale trebuie sa fie vizibile. Trebuie sa pastreze inca urme ale luciului de batere in zonele protejate (cum ar fi de exemplu langa litere)."
Sa zicem ca aparatul dumneavoastra tinand cont si de folia de plastic nu a putut scoate in evidenta luciul de batere insa se poate observa clar urme de uzura in special pe panglica inscriptionata cu "ROMANIA", coroana si la insemnele dintre "5 BANI" si milenisim.

Piesa ramane una destul de interesanta cu acea eroare. Nu am mai intalnit ceva similar.
Aruncati o privire aici:
http://transylvanian-numismatics.com/po ... toryid=167
Aveti chiar si imagini cu piese luate ca material de studiu in diverse grade.
Diddy10k

Mesaj de Diddy10k »

multumesc stiam si eu cum sunt starile, scanu ii da un f- vf dar nu e
Mike

Mesaj de Mike »

Moneda este uzata, cu sa fara scan. Nu se pune problema sa fie xf, ea e maxim vf
Cristian Ciuplea

1906

Mesaj de Cristian Ciuplea »

Stare relativ slaba.
Moneda a circulat f. mult, are tot relieful putin tocit si a mai fost si curatata mecanic.
La toata treaba mai vine si zgarietura lunga.

Valoare nu prea mai are !
Curiosity Killed The Cat !
VIKO

eroare

Mesaj de VIKO »

Nici nu reusesc sa-mi dau seama asa bine doar dintr-o fotografie insa posesorul afirma ca dunga respectiva ar fi o eroare - matrita crapata. Asta nu influenteaza cu nimic pretul?

Eu nu ma pricep mai deloc la erori si as vrea sa stiu mai multe. Fiecare informatie ma duce mai aproape de cunoastere.
ferdinand

Re: eroare

Mesaj de ferdinand »

VIKO scrie:Nici nu reusesc sa-mi dau seama asa bine doar dintr-o fotografie insa posesorul afirma ca dunga respectiva ar fi o eroare - matrita crapata. Asta nu influenteaza cu nimic pretul?
Eu nu ma pricep mai deloc la erori si as vrea sa stiu mai multe. Fiecare informatie ma duce mai aproape de cunoastere.
Monedele din seria 1905-1906 se afla in categoria monedelor romanesti la care apar erori de batere destul de frecvent. Situatia este asemanatoare si in ceea ce priveste monedele din aluminiu din anii '50. Din cauza asta valoarea lor nu creste cu mult fata de o moneda obisnuita.

In alta ordine de idei, stie cineva ce se mai aude de acel catalog ce urma sa cuprinda toate erorile de batere ale monedelor romanesti? Mai apare?
VIKO

eroare

Mesaj de VIKO »

Azi la Sutu am avut ocazia sa vad piesa in cauza. Moneda prezinta depunere de material. Cu riscul ca posesorul sa se simta deranjat pot afirma cu tarie ca piesa nu este in nici un caz XF. Se vede clar ca a circulat mult.

Asa cum i-am si recomandat, in cazul in care este atras de erori, sa pastreze moneda.
Scrie răspuns