UNC sau XF
-
Cristian Ciuplea

Monede
Incercare de interpretare a pozelor :
Pt. dl. George
- 1 leu 1900 XF minus din cauza aversului ( parul la tampla ! )
- 250 lei 1935 VF/ VF+ ( posibil sa fie si un fals )
-10 lei 1930 ( Londra ) max. AU
Referitor la poza piesei prezentate de dl. Mateiciuc, 1 leu in BU-MS 64 :
Poate un AU pana la UNC, poate!
Pt. dl. George
Curiosity Killed The Cat !
Re: Monede
Si mie mi s-a parut ca ar prinde bine masa piesei de 250 lei 1935. Dupa detalii nu pare fals, dar patina poate fi suspecta. Altfel XF.Cristian Ciuplea scrie:Incercare de interpretare a pozelor :
Pt. dl. George
Piesa incapsulata MS-64 cred ca a fost supra-licitata, si oricum, pretul cu care s-a vandut nu este relevant pentru discutia de fata.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
Dupa cum se stie 'ce-i frumos costa'
sincer in ultimi sase/sapte ani....de cand urmaresc eu site-ul ebay nu am mai vazut o piesa atat de frumoasa ca aceasta de la PCGS. Am mai vazut cateva monede de 1 leu 1900 la casa de licitatii Kunker, dar intr-o stare mult mai slaba de cat cea din discutie.
sincer in ultimi sase/sapte ani....de cand urmaresc eu site-ul ebay nu am mai vazut o piesa atat de frumoasa ca aceasta de la PCGS. Am mai vazut cateva monede de 1 leu 1900 la casa de licitatii Kunker, dar intr-o stare mult mai slaba de cat cea din discutie.
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
-
george_s321

Multumesc mult pentru raspuns.Daca o sa va uitati la data la care a fost facut contul meu o sa vedeti ca nu au trecut multe luni de cand a fost facut si contul a fost facut cam la o luna poate doua dupa ce am gasit site-ul cautand ce inseamna XF,UNC.Motivul este ca mai e putin pana voi avea un an de numismatica.Si eu ca si majoritatea de aici am inceput cu greseli,piese luate doar pentru ca nu le aveam la orice pret si cu orice grad de uzura.Incet incet am invatat si incerc in continuare sa invat.Asa ca am inca probleme de apreciere in ce priveste unele monede.
Din pacate sursele mele nu sunt permanente si au tinut de o conjunctura favorabila.Doua monede de 10 lei 1930(una e in poza) si hora cu H intr-o stare asemanatoare cu 10 lei 1930(zic eu) m-au costat 100 ron insa sursa a fost alta iar pentru 5 lei 1906 si orasul este altul.In general oriunde am fost am cautat anticariate si am discutat cu vanzatorii restul a tinut de noroc.
Din pacate sursele mele nu sunt permanente si au tinut de o conjunctura favorabila.Doua monede de 10 lei 1930(una e in poza) si hora cu H intr-o stare asemanatoare cu 10 lei 1930(zic eu) m-au costat 100 ron insa sursa a fost alta iar pentru 5 lei 1906 si orasul este altul.In general oriunde am fost am cautat anticariate si am discutat cu vanzatorii restul a tinut de noroc.
-
george_s321

-
george_s321

Nu am fotografiat muchia dar are o linie sinuasa(nu stiu daca asta e termenul corect) si nu cred ca s-au facut falsuri atat de bune.Eu cautam 250 lei 1935 de mai mult timp si nu am gasit o moneda intr-o stare mai buna ca asta.Poate ma insel dar Vf mi se pare putin iar daca ne uitam la preturile de pe okazii chiar si monedele foarte uzate se apropie de 50 euro.In general iau un cantar cu mine si e cam greu sa iau un fals.Exista o singura exceptie 100 lei 1932 luat cu 10 lei care are sub 13 grame dar poate revin la falsuri cu discutia.
Atasez inca 2 poze mai clare sper
Atasez inca 2 poze mai clare sper
- Fişiere ataşate
-
- DSC00855.JPG (142.03 KiB) Vizualizat de 7441 ori
-
george_s321

-
george_s321

-
george_s321

In ceea ce priveste raspunsul dat de domnul Cristian Ciuplea legat de pret dati-mi voie sa am o alta parere pe care o sustin in ciuda diferentei mari de experienta.Pretul unei monede nu este dat de un catalog sau de parerea unor experti ci de cerere si oferta.Daca 2 lei 1951 de cupru are valoarea data de site-ul dv vreau si eu 50 bucati si iau si 80 de 25 bani 1853 xf si unc.Valabil si pentru alte monede.1 leu 1900 pe care il aveam inainte este scos in sectiunea vanzare cu 300 ron iar estimarea mea xf+ probabil este gresita din cate am vazut in discutia noastra avand in vedere ca este sub cel de aici ca si calitate.Deci cat valoreaza?Nu stiu ce ar spune un expert,ce pot spune eu este ca am refuzat doua oferte una de 200 ron si una de 220 ron deci pentru mine moneda valoreaza peste 200 ron.Degeaba spune cineva ca moneda face 150 ron daca nu o gasesti la acest pret.Si eu vreau un 100 lei 1932 paris xf la pret de catalog dar deocamdata nu am vazut nici un xf iar cand o sa il vad nu cred ca o sa consult catalogul si o sa il iau daca pot.
-
george_s321

Legat de moneda de 100 lei 1932 Londra (varianta fara semne) aproape ca nu au lipsit din licitatie de pe ebay...binenteles in stari de conservare slabe. Circa un an in urmaa fost una UNC incapsulata PCGS.
Iar varianta Paris (cu cornul abundentei si aripa) apar destul de rar si in stari destul de slabe....eu nu am reusit sa vad macar una in stare XF/UNC (ma refer pe site-ul ebay).
Iar varianta Paris (cu cornul abundentei si aripa) apar destul de rar si in stari destul de slabe....eu nu am reusit sa vad macar una in stare XF/UNC (ma refer pe site-ul ebay).
Este corect. Pana aici nu contraziceti pe nimeni.george_s321 scrie:In ceea ce priveste raspunsul dat de domnul Cristian Ciuplea legat de pret dati-mi voie sa am o alta parere pe care o sustin in ciuda diferentei mari de experienta.Pretul unei monede nu este dat de un catalog sau de parerea unor experti ci de cerere si oferta.
Cataloagele sunt folosite pentru ghidare, preturile de acolo sunt folosite pentru a oferi o valoare relativa apreciata subiectiv la un moment dat din timp. Preturile sunt cat mai corecte la prima editie si se indeparteaza de adevar pe masura ce timpul trece.george_s321 scrie:Daca 2 lei 1951 de cupru are valoarea data de site-ul dv vreau si eu 50 bucati si iau si 80 de 25 bani 1853 xf si unc.Valabil si pentru alte monede.1 leu 1900 pe care il aveam inainte este scos in sectiunea vanzare cu 300 ron iar estimarea mea xf+ probabil este gresita din cate am vazut in discutia noastra avand in vedere ca este sub cel de aici ca si calitate. Deci cat valoreaza?Nu stiu ce ar spune un expert,ce pot spune eu este ca am refuzat doua oferte una de 200 ron si una de 220 ron deci pentru mine moneda valoreaza peste 200 ron.Degeaba spune cineva ca moneda face 150 ron daca nu o gasesti la acest pret.
Despre 25 bani 1953 Unc am auzit tranzactionat si la 100 lei dar si la 150E.
50 bani 1955 Unc am cautat 2 ani si n-am gasit nici macar un aUnc. Anul acesta am vazut vreo 10 intre 70 lei si 200 lei. 2 lei 1951 alama tot anul acesta am vazut 2. Prin decembrie anul trecut as fi dat si 100E pentru una. Acum nu as trece de 150 lei.
george_s321 scrie:Si eu vreau un 100 lei 1932 paris xf la pret de catalog dar deocamdata nu am vazut nici un xf iar cand o sa il vad nu cred ca o sa consult catalogul si o sa il iau daca pot.
Doua piese din licitatii recente (2-3 luni), una posibil aUnc pe eBay la $450 si una XF pe okazii la 100E:Mateiciuc scrie:Iar varianta Paris (cu cornul abundentei si aripa) apar destul de rar si in stari destul de slabe....eu nu am reusit sa vad macar una in stare XF/UNC (ma refer pe site-ul ebay).
- Fişiere ataşate
-
- 14.jpg (95.97 KiB) Vizualizat de 7331 ori
-
- 15.jpg (124.71 KiB) Vizualizat de 7331 ori
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
-
Cristian Ciuplea

Gradare
Spre atentia d-lui George :
Mi-am dat doar cu parerea, referitor la gradul de conservare al monedelor
( 1 leu 1900 etc. ), conform pozelor postate.
De pret n-am spus nimic.
250 lei 1935 este o.k.
Mi-am dat doar cu parerea, referitor la gradul de conservare al monedelor
( 1 leu 1900 etc. ), conform pozelor postate.
De pret n-am spus nimic.
250 lei 1935 este o.k.
Curiosity Killed The Cat !
capa scrie:
Doua piese din licitatii recente (2-3 luni), una posibil aUnc pe eBay la $450 si una XF pe okazii la 100E:
Frumoase ambele monede!
ciudat ca mi-a scapat aceasta licitatie de sub ochi......banuiesc ca vanzatorul nu a expediat catre italia
Apropos! cum am zis inainte ''ce-i frumos costa''....dvs ati zis ca moneda de 100 lei 1932 Paris s-a vandut cu 450 dolari (posibil aUNC) si este o moneda mai comuna decat cea de 1 leu 1900. Deci nu vad deloc mare pretul la moneda incapsulata de 1 leu 1900.
-
george_s321

A fost greseala mea,cineva a dat copy dupa comentariul dv si nu am fost eu atent.Oricum sustin in continuare cu fermitate ca pretul este dat de cerere si oferta.Daca apare la o licitatie 1 ban 1883 si se vinde cu 10000 euro atunci cam asta este pretul chiar daca in catalog apare unc-2000.Astfel daca iti doresti o moneda licitezi pentru ea cat este necesar pentru a o obtine(daca poti) nu poti spune ca nu dau mai mult de 2000 ca supralicitez.Cine a luat acea moneda(1 leu 1900) a dat atat cat a fost nevoie ca sa o obtina.Eu incerc acum sa scap de multe monede pe care le-am luat ieftin cand nu ma pricepeam si luam orice.Daca o moneda este foarte buna si ti-o doresti pentru colectia personala conteaza doar daca pentru tine pretul e OK.Multi ar spune ca e o nebunie sa dai 100 euro pe 50 bani 1955 dar daca nu este pentru cel care ii da atunci e un pret corect.