Gradatii facute de NGC..exemple clare
Gradatii facute de NGC..exemple clare
Buna seara,
daca imi aduc bine aminte au mai fost si inainte discutii sau nemultumiri despre monedele gradate de compania NGC. De cativa ani au inceput sa-mi placa sa colectionez monede in salab-uri doar de la PCGS, NGC, vreau sa aduc la cunostinta (sunt convins ca si alti colegi sunt de aceiasi parere) ca una din companiile de mai sus nu-si face datoria cum trebuie. NGC-ul este cea care m-a dezamagit si continua sa ma dezamageasca cel mai tare, nu pot spune ca toate monedele gradate de aceasta companie sunt gresite......dar o buna parte din ele sunt asa cum se vede in pozele de mai jos.
Va multumesc anticipat
si astept si parerile dv.
cu stima
Alin
daca imi aduc bine aminte au mai fost si inainte discutii sau nemultumiri despre monedele gradate de compania NGC. De cativa ani au inceput sa-mi placa sa colectionez monede in salab-uri doar de la PCGS, NGC, vreau sa aduc la cunostinta (sunt convins ca si alti colegi sunt de aceiasi parere) ca una din companiile de mai sus nu-si face datoria cum trebuie. NGC-ul este cea care m-a dezamagit si continua sa ma dezamageasca cel mai tare, nu pot spune ca toate monedele gradate de aceasta companie sunt gresite......dar o buna parte din ele sunt asa cum se vede in pozele de mai jos.
Va multumesc anticipat
cu stima
Alin
- Fişiere ataşate
-
- Clipboard.jpg (98.25 KiB) Vizualizat de 14394 ori
-
- Clipboard1.jpg (109.54 KiB) Vizualizat de 14394 ori
-
- Clipboard2.jpg (98.64 KiB) Vizualizat de 14394 ori
Ultima oară modificat 29 Ian 2012, 01:33 de către Mateiciuc, modificat de 2 ori în total.
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
Re: Gradatii facute de NGC..exemple clare
Si eu cred ca NGC gradeaza uneori aiurea.Mateiciuc scrie:Buna seara,
daca i-mi aduc bine aminte au mai fost si inainte discutii sau nemultumiri despre monedele gradate de compania NGC. De cativa ani au inceput sa-mi placa sa colectionez monede in salab-uri doar de la PGCS, NGC, vreau sa aduc la cunostinta (sunt convins ca si alti colegi sunt de aceiasi parere) ca una din companiile de mai sus nu-si face datoria cum trebuie. NGC-ul este cea care m-a dezamagit si continua sa ma dezamageasca cel mai tare, nu pot spune ca toate monedele gradate de aceasta companie sunt gresite......dar o buna parte din ele sunt asa cum se vede in pozele de mai jos.
Va multumesc anticipat
cu stma
Alin
Totusi, in cazul de fata comparam doua monede:
- gradate in epoci diferite (1881 e gradat dupa trecerea la noul tip de slab)
- fotografiate diferit (una dezavantajos si alta foarte avantajos)
- care difera ca relief si bavura (chiar si aversul are un alt grafic de uzura la 1883 fata de 1881 Domn)
- cu patina diferita
Am vazut si pozele mai mari de la 1881 Domn si mi s-a parut ca are campul plin de contacte. Altfel, e adevarat ca detaliile efigiei sunt bine definite.
Daca ar fi sa ma iau doar dupa pozele postate as zice ca 1883 e foarte interesant intrucat lipsesc multe litere din semnatura gravorului. (desigur neadevarat)
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
-
roantichitati

Atasez o moneda gradata de PCGS drept AU53 .Aceasta piesa are un grad de uzura foarte mare ,
campul e unul urat , frecat , fara luciu de batere . Ca registru sa fie complet
se mai adauga "bonus" niste zgarirturi si lovituri profunde care in nici un caz nu pot fi banuite ca
ar proveni din procesul de batere .Daca cele doua monede prezentate mai sus pot fi suspecte de hotie aceasta
atunci poate fi incadrata la crima cu premeditare !
P.S Moneda e de pe CoinArchives , iar avand in vedere ca estimarea ei fusese de 350 euro iar pretul realizat a
fost de 300 va dati seama cat de mare incredere a starnit aceasta minunata gradare realizata de PCGS .
http://www.coinarchives.com/w/lotviewer ... a9dd6cbaca
Concluzie :
In momentul achizitionarii unei piese , prima grija este aceea de a ne asigura de starea de conservare a piesei
e cea pe care ne-o dorim si ulterior putem face o comparatie cu valoarea inscrisa pe slab . Nu trebuie sa constituie
un criteriu in achizitionarea unei monede faptul ca este gradata de PCGS sau NGC . Parerea mea !
se mai adauga "bonus" niste zgarirturi si lovituri profunde care in nici un caz nu pot fi banuite ca
ar proveni din procesul de batere .Daca cele doua monede prezentate mai sus pot fi suspecte de hotie aceasta
P.S Moneda e de pe CoinArchives , iar avand in vedere ca estimarea ei fusese de 350 euro iar pretul realizat a
fost de 300 va dati seama cat de mare incredere a starnit aceasta minunata gradare realizata de PCGS .
Concluzie :
In momentul achizitionarii unei piese , prima grija este aceea de a ne asigura de starea de conservare a piesei
e cea pe care ne-o dorim si ulterior putem face o comparatie cu valoarea inscrisa pe slab . Nu trebuie sa constituie
un criteriu in achizitionarea unei monede faptul ca este gradata de PCGS sau NGC . Parerea mea !
- Fişiere ataşate
-
- image01924.op.jpg (47.07 KiB) Vizualizat de 14210 ori
-
- image2.jpg (58.96 KiB) Vizualizat de 14210 ori
Ultima oară modificat 21 Sep 2011, 14:05 de către roantichitati, modificat 1 dată în total.
-
roantichitati

-
george_s321

-
Cristian Ciuplea

5 lei gradat
Domnilor, nu trebuie sa va mai faceti sange rau cu gradatiile americane.
Fiecare vrea sa traiasca atata timp cat lumea crede in ce spun ei.
Eu sper ca dl. Mateiciuc n-a platit pe 1881 mai mult de un XF, sau XF+.
1883 este mult mai slab.
De ce sa ceri de la o firma, care traieste din gradare, si care trebuie sa fie cat se poate de sus, ce nu se poate !
Clientul principal este comerciantul, care-i pune pe masa punga cu marfa si care-i si spune " vreau cea mai buna gradare, ai inteles ?"
Adica, daca nu -mi satisfaci dorinta, nu mai vin la voi !
Si atunci cum sa dorim sau sa vrem ca gradarea sa fie top ?
Nu se poate !
1883 este mult mai slab.
De ce sa ceri de la o firma, care traieste din gradare, si care trebuie sa fie cat se poate de sus, ce nu se poate !
Clientul principal este comerciantul, care-i pune pe masa punga cu marfa si care-i si spune " vreau cea mai buna gradare, ai inteles ?"
Nu se poate !
Curiosity Killed The Cat !
Re: 5 lei gradat
Cristian Ciuplea scrie:Domnilor, nu trebuie sa va mai faceti sange rau cu gradatiile americane.
1883 este mult mai slab.
Nu se poate !
roantichitati scrie:Atasez o moneda gradata de PCGS drept AU53 .Aceasta piesa are un grad de uzura foarte mare ,
Concluzie :
Buna seara,
sunt de acord cu dvs domnule roantichitati,
pana in prezent cunosc doar cateva exemple dezgustoase si la compania PCGS (sper sa ramana doar astea care le cunosc
intradevar gresesc ca de cele mai multe ori ignor sa analizez cu atentie pozele din licitatie sau grasesc ca nu cer poze cu rezolutie mai mare de la vanzator.....
ma iau doar dupa gradul de conservare si ma trezesc cu ''surpriza'' cand am slabul in mana.
Va multumesc pentu amuzantul si placutul raspuns
Din fericire d-le Cristian nu am cumparat eu moneda (o am in grad de conservare asemanator, cumparata la un pret inferior).....moneda a plecat catre SuediaCristian Ciuplea scrie: Eu sper ca dl. Mateiciuc n-a platit pe 1881 mai mult de un XF, sau XF+.
1883 este mult mai slab.
cu stima
Alin
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
Cristian Ciuplea scrie:Domnilor, nu trebuie sa va mai
In sfarsit cineva care pune punctul pe I. Eu nu pot sa inteleg cum si de ce cineva poate sa plateasca de 2-3 ori pretul normal al unei monede doar pt ca cineva (NGC, PCGS, ICG, ANACS sau alti "experti") isi da cu parerea legat de calitatea ei. Stiu ca voi jigni multa lume cu asta dar cine prefera astfel de slaburi pur si simplu nu stie sa gradeze obiectiv o moneda. Ratiunea comerciala este evidenta in a avea plastice nu metale. Mai departe de atat insa sunt ferm convins ca are legatura strict cu incapacitatea fiecaruia de a avea o opinie obiectiva legata de starea de conservare a unei bucati de metal.
Ca fapt divers:
Stiu cel putin 2 dealeri care o data la luna trimit intre 500 si 1000 monede la NGC si PCGS cu lista anexata in care scrie ce grad "considera" ei ca ar trebui sa aiba moneda. Credeti ca e intamplare ca aceste case de grading le dau si dreptate?
Altii si le gradeaza singuri...florin232 scrie:Stiu cel putin 2 dealeri care o data la luna trimit intre 500 si 1000 monede la NGC si PCGS cu lista anexata in care scrie ce grad "considera" ei ca ar trebui sa aiba moneda. Credeti ca e intamplare ca aceste case de grading le dau si dreptate?
http://www.ebay.com/itm/Romania-Carol-2 ... 166wt_1398
Mai ca mi se pare onorabil comparand cu manariile dintre dealeri si NGC/PCGS.
- Fişiere ataşate
-
- 10.jpg (105.68 KiB) Vizualizat de 13811 ori
-
Cristian Ciuplea

Gradari
La acest 2 bani 1900 nu cred ca se mai pune intrebarea, mai este sau nu MS-64.
Daca scadem 3/4 pana la o clasa din gradarea americana, atunci ajungem la un rezultat cat de cat obiectiv.
Cred ca problema multori colectionari este de a realiza ce inseamna MS-65 sau 66 la o moneda de curs Romania.
Cine a inteles ca asa ceva nu prea este realizabil , acela este un om castigat.
Daca scadem 3/4 pana la o clasa din gradarea americana, atunci ajungem la un rezultat cat de cat obiectiv.
Cred ca problema multori colectionari este de a realiza ce inseamna MS-65 sau 66 la o moneda de curs Romania.
Re: Gradari
Cred ca e valabil pentru monede de curs in general, nu doar romanesti. Cele mai incapsulate peste MS/PF-65 ar fi, in opinia mea:Cristian Ciuplea scrie:Cred ca problema multori colectionari este de a realiza ce inseamna MS-65 sau 66 la o moneda de curs Romania.
a. 1/2/5/10 bani 1867 Heaton,
b. 2 bani 1900
c. 5/10 bani 1906 J,
d. 1 si 2 lei 1924
e. 5 lei 1950,
f. 1 si 2 lei 1951 aluminiu
g. CU-Ni RPR - 50 bani 1956, 25 bani 1955, 10 bani 1952/1954
Evident ca unele pot fi suspectate de restrike (a., c., si partial g.).
-
Cristian Ciuplea

Gradare
Este adevarat ca unele monede din anii 50 nu se mai gasesc usor in unc.
Piesele superbe de Heaton nu-s o bataie mai noua.
Cine reusea sa faca asa ceva, incepea si cu cele mult mai interesante, adica Watt.
Nu vad logica unei rebateri a monedelor de 5 si 10 bani 1906 Hamburg.
Aceste doua nominale s-au gasit si se mai gasesc si astazi in Romania.
Valoarea lor ar fi de cca. 5 EUR intr-un UNC superb.
Piesele superbe de Heaton nu-s o bataie mai noua.
Cine reusea sa faca asa ceva, incepea si cu cele mult mai interesante, adica Watt.
Nu vad logica unei rebateri a monedelor de 5 si 10 bani 1906 Hamburg.
Aceste doua nominale s-au gasit si se mai gasesc si astazi in Romania.
Valoarea lor ar fi de cca. 5 EUR intr-un UNC superb.