Ghiseul numismatic BNR din Bucuresti
Am sesizat urmatorul fapt :
Fisicurile cu monede necirculate si cu acelasi milesim au imprimate inscriptii la extremitati, pe circumferinta, un fel de cod care contine si data ambalarii.
Anul mentionat in cod este anul de emisiune al monedelor proaspat ambalate.
Fisicurile cu monede circulate, reambalate, din emisiuni diferite, nu au aceste inscriptii.
Dupa ce am carat in geanta 10 fisicuri si am constatat abia acasa ca sunt reambalate, m-am desteptat si eu.
Fisicurile cu monede necirculate si cu acelasi milesim au imprimate inscriptii la extremitati, pe circumferinta, un fel de cod care contine si data ambalarii.
Anul mentionat in cod este anul de emisiune al monedelor proaspat ambalate.
Fisicurile cu monede circulate, reambalate, din emisiuni diferite, nu au aceste inscriptii.
Dupa ce am carat in geanta 10 fisicuri si am constatat abia acasa ca sunt reambalate, m-am desteptat si eu.
Nu si atat timp cat nergiciosul vrea sa "spele" rapid banii pe care nu i-a facut prea greu.ferdinand scrie:Nu credeti ca daca ar fi vrut sa investeasca in aur ar fi cumparat monede sau lingouri cu un adaos semnificativ mai mic?claus scrie:Ingramadeala la aur e un semn caracteristic momentelor de criza. In vremurile bune, banii sunt plasati in alte active.
Pecunia non olet.
Banii nu se spala cumparand diferite bunuri sau servicii, ci prin alte operatiuni. Probabil ca persoana respectiva a auzit cumva de investitiile in monede si alte obiecte de arta, alegandu-le de data aceasta pe primele. Stiu persoane care au platit mult mai mult deodata pe comemorative din aur ori pe seturi...amonra scrie: Nu si atat timp cat nergiciosul vrea sa "spele" rapid banii pe care nu i-a facut prea greu.
-
atlantic3009

BNR
Interesanta intrebarea domnului Atlantic. Ultimele dati cand am mai cumparat de la BNR nu mi s-a cerut vreun act insa acum ceva vreme s-a intamplat sa mi se solicite C.I.-ul.
Achizitiile au fost atat de monede comune cat si piese de aur.
"Invata sa inveti, mai intai!" Nica M. Nicolae
-
cartelcoserv

Re: BNR
Mie mi s-a cerut CI tot timpul. Nici un efect numismatic nu poate fi vandut de catre BNR fara o dovada a platii (factura), iar pe factura trebuie trecute datele cumparatorului.VIKO scrie:Interesanta intrebarea domnului Atlantic. Ultimele dati cand am mai cumparat de la BNR nu mi s-a cerut vreun act insa acum ceva vreme s-a intamplat sa mi se solicite C.I.-ul.
Doar la schimbul de bancnote deteriorate, se poate negocia primirea contravalorii in alte forme de bancnote/monede, dar doar de circulatie.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
-
popa_romeo85

Re: BNR
da asa este , azi am dat CI ca sa intru la filiala bnr Timisoara, deabia am primit 16 monede cu Mircea cel Batran, uf mult mai tine bnr-ul la ele, cacar colegi de la birou au avut azi parte de o mica bucurie , am avut surpriza sa gasesc inca moneda proof cu aurel vlaicu la 10,19 lei, cu factura , am primit si 1 ban rest, haioasa treaba, monede de 1 ban anu asta am mai gasit aiurea pierdute pe strada dar nu am primit rest
, in concluzie bnr Timisoare e ca si la securitate !
monede, carti, reviste si multe alte lucruri
http://www.okazii.ro/catalog?user_list= ... ramas_desc#
-
cartelcoserv

Nu stiu ce se intampla cu monedele de 1 ban
In afara de supermarketuri, unde am vazut fisicuri in casa, la casieriile bancilor comerciale (cel putin in Ploiesti) nu mai exista, iar daca ma duc la BNR, ma trimit la casieriile bancilor comerciale...
In afara de supermarketuri, unde am vazut fisicuri in casa, la casieriile bancilor comerciale (cel putin in Ploiesti) nu mai exista, iar daca ma duc la BNR, ma trimit la casieriile bancilor comerciale...
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
-
popa_romeo85

da si eu am vazut prin casele de marcat, dar banuiesc ca sunt holografice
chiar nu imi amintesc sa fi primit rest , se uita doar la tine vanzatoarea ca pfff ce mai astepti, am gasit asa aiurea vreo 10 monede de un ban pe strada, in alta ordine de idee moneda cu mircea cel batran e mai mult istorica, dar prea incarcata in detali, mie personal imi place mai mult cea cu aurel vlaicu, sunt curios cand se va primi rest fizic prin magazine varianta de 50 bani 2011
monede, carti, reviste si multe alte lucruri
-
george_s321

Pana de curand mai era la vanzare moneda "Aniversarea a 90 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918" 31,1 grame aur 999/1000 cu 46 milioane deci cam 150 ron gramul.O investitie foarte buna zic eu.Astazi cand am trecut eu pe la bnr nu mai era disponibila.Poate domnul mai bronzat e vinovat.Cand pretul aurului ajunsese 181 ron era convenabil sa faci drum de la bnr la o firma "cumpar aur" care ofereau peste 150 ron pe gram.