Monede SUA
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
-
mugurdumitriu
- **

Monede SUA
Salut,
Am cateva monede americane din perioada 1796 - 1858, din argint. Le-am cantarit, le-am masurat diametrul, le-am verificat pe diferite site-uri americane unde am vazut clar diferentele intre monedele contrafacute si cele autentice si ale mele par a fi autentice. Voi atasa cateva fotografii cu rugamintea sa ma ajutati sa le evaluez cumva. Nu sunt colectionar de monezi si c atare habar n-am in ce conditii ar trebui pastrate, cu ce ar trebui sa le curat s.a.m.d. asa ca m-am gandit sa le vand cuiva care e pasionat si are cunostintele si baza materiala pentru a ingriji si pastra astfel de piese.
doua piese sunt Liberty Bust Dollar 1796 uncentered
o piesa 1 Dollar din 1851
doua piese Trade Dollar din 1878
Am cateva monede americane din perioada 1796 - 1858, din argint. Le-am cantarit, le-am masurat diametrul, le-am verificat pe diferite site-uri americane unde am vazut clar diferentele intre monedele contrafacute si cele autentice si ale mele par a fi autentice. Voi atasa cateva fotografii cu rugamintea sa ma ajutati sa le evaluez cumva. Nu sunt colectionar de monezi si c atare habar n-am in ce conditii ar trebui pastrate, cu ce ar trebui sa le curat s.a.m.d. asa ca m-am gandit sa le vand cuiva care e pasionat si are cunostintele si baza materiala pentru a ingriji si pastra astfel de piese.
doua piese sunt Liberty Bust Dollar 1796 uncentered
o piesa 1 Dollar din 1851
doua piese Trade Dollar din 1878
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- valentinian

-
cartelcoserv

- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
mugurdumitriu
- **

Observ ca puteti trai foarte linistiti si daca nu veti vedea fotografii cu monedele. Avand in vedere ca le-am "smuls" din mainile unora care vroiau sa le transforme in inele si alte "bijuterii" si titand cont ca imi place foarte mult argintul, le voi pastra chiar daca se incadreaza in cele 99,999% falsuri.
Pentru mine, ca necunoscator, sunt frumoase si chiar incep sa aiba valoare.
Un singur lucru mai mentionez dupa care cred ca topicul poate fi inchis: din cate am reusit sa aflu descosandu-i pe cei de la care le-am achizitionat, sunt aduse din Belgia sau Suedia (ceva de genul asta) si din cate am vazut, erau pastrate in mape cred eu speciale pentru monezi.
In concluzie, le pastrez. Iar daca intr-o zi voi dori sa imi fac un inel cat casa si un lant gros ca al manelistilor, acum stiu ca am cu ce, pentru ca monedele mele sunt replici sau chiar falsuri dar macar sunt din argint.
Va multumesc pentru ajutor.
Cu deosebit respect si consideratie,
Mugur SD
Pentru mine, ca necunoscator, sunt frumoase si chiar incep sa aiba valoare.
Un singur lucru mai mentionez dupa care cred ca topicul poate fi inchis: din cate am reusit sa aflu descosandu-i pe cei de la care le-am achizitionat, sunt aduse din Belgia sau Suedia (ceva de genul asta) si din cate am vazut, erau pastrate in mape cred eu speciale pentru monezi.
In concluzie, le pastrez. Iar daca intr-o zi voi dori sa imi fac un inel cat casa si un lant gros ca al manelistilor, acum stiu ca am cu ce, pentru ca monedele mele sunt replici sau chiar falsuri dar macar sunt din argint.
Va multumesc pentru ajutor.
Cu deosebit respect si consideratie,
Mugur SD
-
cartelcoserv

daca faptul ca sunt aduse din Belgia sau Suedia coroborat cu faptul ca sunt tinute intr-un clasor special de monede este un criteriu pentru dumneavoastra,va dau o veste proasta
Am un clasor plin cu monede , aduse din Anglia , vi le dau la jumatate din pretul argintului .Sunt numai taleri medievali,sau piese de mare valoare numismatica , inclusiv piesa de 1 leu 1876.Bineinteles, sunt toate falsuri,numai argintate,dar asta nu se pune conform criteriilor dumneavoastra
Apropo, piesa de 1 leu 1876 are 5.21gr ,daca mai tocesc un pic la ea iese exact la 5 grame
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
-
moderator1
Eu asteptam povestea cum ati intrat in posesia lor. Acum cativa ani parca a fost o poveste mai frumoasa cu un domn care a afirmat ca le are mostenire de la bunici sau strabunici, care au fost prin anii 1900 in USA. Sa nu credeti ca am ceva cu dumneavoastra. Este doar o observatie ca fiecare moneda de acest gen, la care se cere o identificare, are si povestea ei.
Daca tot ati cercetat pe net despre aceste monede, eu va recomand sa le postati mai bine pe un forum de specialitate din USA, fiind mult mai bine informati despre aceste monede (false si adevarate) probabil ca veti primi un raspuns bun. Mie mi se pare cam ciudat, tinand cont ca la orice targ si orice colt de strada din Bucuresti se gasesc zeci de monede din USA din respectiva perioada, ca ale dumneavoastra, sa nu fie din aceasi categorie.
Daca tot ati cercetat pe net despre aceste monede, eu va recomand sa le postati mai bine pe un forum de specialitate din USA, fiind mult mai bine informati despre aceste monede (false si adevarate) probabil ca veti primi un raspuns bun. Mie mi se pare cam ciudat, tinand cont ca la orice targ si orice colt de strada din Bucuresti se gasesc zeci de monede din USA din respectiva perioada, ca ale dumneavoastra, sa nu fie din aceasi categorie.
Ultima oară modificat 02 Oct 2011, 18:23 de către moderator1, modificat de 2 ori în total.
-
mugurdumitriu
- **

Am inteles.
Oricum, multumirile transmise mai devreme raman valabile. Sunt convins ca si in alte tari sunt oameni care tin falsurile in clasoare si oameni care cer sfaturi si nu le primesc,
)
A fost totusi placut sa vad ca m-am facut util si v-am dat ocazia sa fiti ironici, umplandu-v astfel duminica.
Eu vroiam (daca ati citit tot mesajul de deschidere a topic-ului) sa primesc ceva sfaturi despre evaluarea respectivelor monede. In circumstantele actuale, cand teparii sunt la tot pasul, nu va condamn ca nu mi-ati raspuns asa cum mi-as fi dorit dar n-am putut sa nu observ ca nici macar nu ati incercat.
In urma acestei experiente am inteles ca "breasla" numismatilor (daca imi permiteti sa o numesc asa) se vrea cat de cat inchisa si descurajati novicii sau neavenitii (ca mine). Nu ma deranjeaza atitudinea dumneavoastra mai ales ca eu, in relatia cu clientii mei am o atitudine total diferita de a dumneavoastra si mult mai calda dar... pana la urma... asta face lume noastra mai interesanta... faptul ca suntem diferiti (nu?).
Cu aceeasi consideratie de care v-am asigurat mai devreme,
Mugur SD
Oricum, multumirile transmise mai devreme raman valabile. Sunt convins ca si in alte tari sunt oameni care tin falsurile in clasoare si oameni care cer sfaturi si nu le primesc,
A fost totusi placut sa vad ca m-am facut util si v-am dat ocazia sa fiti ironici, umplandu-v astfel duminica.
Eu vroiam (daca ati citit tot mesajul de deschidere a topic-ului) sa primesc ceva sfaturi despre evaluarea respectivelor monede. In circumstantele actuale, cand teparii sunt la tot pasul, nu va condamn ca nu mi-ati raspuns asa cum mi-as fi dorit dar n-am putut sa nu observ ca nici macar nu ati incercat.
In urma acestei experiente am inteles ca "breasla" numismatilor (daca imi permiteti sa o numesc asa) se vrea cat de cat inchisa si descurajati novicii sau neavenitii (ca mine). Nu ma deranjeaza atitudinea dumneavoastra mai ales ca eu, in relatia cu clientii mei am o atitudine total diferita de a dumneavoastra si mult mai calda dar... pana la urma... asta face lume noastra mai interesanta... faptul ca suntem diferiti (nu?).
Cu aceeasi consideratie de care v-am asigurat mai devreme,
Mugur SD
-
cartelcoserv

Imi amintesc si eu de povestea de acum cativa ani, erau monede vechi, pastrate de bunicul, si pe a carei muchie scria:
DA QUING ZAO etc
Revenind la subiect, stimate domn care cereti o evaluare, cum doriti sa faceti o identificare,autentificare si evaluare in absenta obiectului muncii ( moneda sau pozele respective) ?
Prin telepatie inca nu se poate
DA QUING ZAO etc
Revenind la subiect, stimate domn care cereti o evaluare, cum doriti sa faceti o identificare,autentificare si evaluare in absenta obiectului muncii ( moneda sau pozele respective) ?
Prin telepatie inca nu se poate
-
mugurdumitriu
- **

Provenienta? Simplu!
Am vazut niste "minoritari" la colt de strada, cu niste bijuterii din argint care, de departe, erau cel mai probabil furate pentru ca erau mult prea bine facute si era evident ca erau din argint.
Pe langa acele bijuterii pe care nici macar nu stiau cu cat sa le vanda, am observat 2 monede. Le-am privit oarecum indiferent si m-am intors spre o bratara. Am inceput sa-i trag de limba legat de cine facea sau de unde aduceau ei bijuteriile si printre altele i-am intrebat daca tot de acolo de aunde au bijuteriile au adus si monezile si daca nu cumva bratara pe care "pusesem ochii" era facuta din una/doua monezi. Asa am aflat ca nu le faceau din monezi (deci furau bijuteriile) si asa am aflat si de unde proveneau monezile.
Sper sa va multumeasca raspunsul meu mai ales pentru ca e purul adevar.
Am vazut niste "minoritari" la colt de strada, cu niste bijuterii din argint care, de departe, erau cel mai probabil furate pentru ca erau mult prea bine facute si era evident ca erau din argint.
Pe langa acele bijuterii pe care nici macar nu stiau cu cat sa le vanda, am observat 2 monede. Le-am privit oarecum indiferent si m-am intors spre o bratara. Am inceput sa-i trag de limba legat de cine facea sau de unde aduceau ei bijuteriile si printre altele i-am intrebat daca tot de acolo de aunde au bijuteriile au adus si monezile si daca nu cumva bratara pe care "pusesem ochii" era facuta din una/doua monezi. Asa am aflat ca nu le faceau din monezi (deci furau bijuteriile) si asa am aflat si de unde proveneau monezile.
-
cartelcoserv

-
mugurdumitriu
- **

-
cartelcoserv

mugurdumitriu scrie:Provenienta? Simplu!
Stimate domn, cu regret va informez ca, pe baza mesajului citat, tocmai puteti fi acuzat de tainuire.Si vorbesc FOARTE serios.
-
mugurdumitriu
- **

Citez pe moderator1: "Eu asteptam povestea cum ati intrat in posesia lor. Acum cativa ani parca a fost o poveste mai frumoasa cu un domn care a afirmat ca le are mostenire de la bunici sau strabunici, care au fost prin anii 1900 in USA. Sa nu credeti ca am ceva cu dumneavoastra. Este doar o observatie ca fiecare moneda de acest gen, la care se cere o identificare, are si povestea ei. "cartelcoserv scrie:Ma scuzati, revenind la subiect, nimeni nu v-a intrebat provenienta monedelor
Vi s-au solicitat pozele si, eventual, greutatile fiecarei monede in parte
in concluzie, cineva de pe forum a vrut sa stie provenienta lor.