Gradatii facute de NGC..exemple clare
La gradarea unei monede dupa imagini mai trebuie luat in calcul un factor foarte important si anume dimensiunea imaginilor. Nici sub o lupa 20 X nu o sa vedem moneda marita precum cea de mai sus , poate sub microscop . Iar gradarile de multe ori se fac pe baza a ceea ce se vede cu ochiul liber . Interesant este ca aceeasi moneda intr-un scan alb negru si dimensiuni mai mici a fost declarata UNC in unanimitate 
-
cartelcoserv

Nu gradez niciodata monede dupa imagini alb-negru
Rareori gradez dupa poze-scanuri si numai cand pozele sunt foarte clare si detaliate
la monede reale folosesc intotdeauna 3 lupe - x2 - x10 - x20
Pentru detalii , folosec o lupa x60
Ca o curiozitate, poate imi dati prin mesaj personal incadrarea facuta de NGC
Am o banuiala si poate mi-o confirmati

Rareori gradez dupa poze-scanuri si numai cand pozele sunt foarte clare si detaliate
la monede reale folosesc intotdeauna 3 lupe - x2 - x10 - x20
Pentru detalii , folosec o lupa x60
Ca o curiozitate, poate imi dati prin mesaj personal incadrarea facuta de NGC
Am o banuiala si poate mi-o confirmati
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
-
Cristian Ciuplea

Gradare 1 leu 1874
Interesant ar fi ca acest test de gradare sa ajunga pe o adresa de mail, pe o perioada de 5-7zile, ca apoi raspunsurile sa apara pe forum, cu un nume de utilizator cunoscut pe Forum sau evtl. anonim .
Important ar fi si o argumentare, de ce moneda ar fi in grd. de conservare "X ", prin 2-3 propozitii.
In mod special pt. dl. Cartelcoserv, care nu foloseste decat XF plin sau VF plin,doresc sa specific ca f. multe monede nu pot fi UNC sau Xf sau VF 100%.
Unele pot sa fie ceva mai calitative, sau poate ceva sub gradul de conservare XF / VF sau UNC.
Cred ca este foarte normalsa fie asa !
De ce moneda de 1 leu 1874 nu mai poate sa fie XF plin ?
Reversul cu centrul lui degradeaza gradul de conservare al acestei monede !
Vezi aici campul bombardat de contacte clare si destul de adanci, plus niste zgarieturi lugi.
" ! LEU " sunt , din pacate, in mod clar sub gradul de conservare propus de dl. Cartelcoserv.
Aici poza prezentata, color sau necolor , este chiar f.f. buna .
Am ramas ca la fotograf, cand am citit ca dl. Cartelcoserv foloseste si lupa de 60 x !!!!!
Daca m-as uita cu o astfel de lupa la acest leu 74 postat, cred ca ar trebui sa incep sa plang in hohote, gandindu-ma la un posibil XF.
Ar fi f. interesant de stiut, cati colectionari mai " normali " sau chiar din cei " inraiti " au vazut sau stiu cum trebuie sa arate un leu 1873 sau 74 in UNC !
Doresc neaparat sa mentionez ca pt. mine leul 1874 in UNc este muuult mai rar decat 1870 C ( rotatie de moneda ), tot in UNC.
In mod sigur ca multi colectionari vor avea probleme cu digerarea acestei afirmatii.
Important ar fi si o argumentare, de ce moneda ar fi in grd. de conservare "X ", prin 2-3 propozitii.
In mod special pt. dl. Cartelcoserv, care nu foloseste decat XF plin sau VF plin,doresc sa specific ca f. multe monede nu pot fi UNC sau Xf sau VF 100%.
Unele pot sa fie ceva mai calitative, sau poate ceva sub gradul de conservare XF / VF sau UNC.
Cred ca este foarte normalsa fie asa !
De ce moneda de 1 leu 1874 nu mai poate sa fie XF plin ?
Reversul cu centrul lui degradeaza gradul de conservare al acestei monede !
Vezi aici campul bombardat de contacte clare si destul de adanci, plus niste zgarieturi lugi.
" ! LEU " sunt , din pacate, in mod clar sub gradul de conservare propus de dl. Cartelcoserv.
Aici poza prezentata, color sau necolor , este chiar f.f. buna .
Am ramas ca la fotograf, cand am citit ca dl. Cartelcoserv foloseste si lupa de 60 x !!!!!
Daca m-as uita cu o astfel de lupa la acest leu 74 postat, cred ca ar trebui sa incep sa plang in hohote, gandindu-ma la un posibil XF.
Ar fi f. interesant de stiut, cati colectionari mai " normali " sau chiar din cei " inraiti " au vazut sau stiu cum trebuie sa arate un leu 1873 sau 74 in UNC !
Doresc neaparat sa mentionez ca pt. mine leul 1874 in UNc este muuult mai rar decat 1870 C ( rotatie de moneda ), tot in UNC.
In mod sigur ca multi colectionari vor avea probleme cu digerarea acestei afirmatii.
Curiosity Killed The Cat !
-
cartelcoserv

Stimate domn, folosesc lupa de x60 cand este cazul , pentru monede la care ma intereseaza detaliile
Bineinteles ca nu o folosesc tot timpul
La moneda propusa pe forum chiar nu e nevoie de nici o lupa
Tot pentru revers am scazut si eu la xf starea monedei respective.
Ca , pentru dumneavoastra este doar un vf cu +, e treaba dumneavoastra, puteti din punctul meu de vedere sa o gradati si la fair, important este ca sa fie si suficiente persoane de acord cu dumneavoastra.
Altfel,e doar un sofism.
Bineinteles ca nu o folosesc tot timpul
La moneda propusa pe forum chiar nu e nevoie de nici o lupa
Tot pentru revers am scazut si eu la xf starea monedei respective.
Ca , pentru dumneavoastra este doar un vf cu +, e treaba dumneavoastra, puteti din punctul meu de vedere sa o gradati si la fair, important este ca sa fie si suficiente persoane de acord cu dumneavoastra.
Altfel,e doar un sofism.
Care ar fi rostul unui asemenea test? Faci un test atunci cand vrei sa demonstrezi ceva care in prezent e doar o ipoteza, sau atunci cand vrei sa afli ceva nou. Ori, in cazul de fata, clar ca se vor obtine rezultate diferite, cateva XF, cateva AUNC, etc. Nimic nou, decat ce se stie deja, ca fiecare gradeaza dupa propriile standarde si nimic mai mult. Va fi doar o continuare a celor cateva zeci de pagini despre gradare, doar ca pe privat. Cel putin eu asa consider...
-
cartelcoserv

Cam asta am sustinut si eu
Gradarea este un act absolut subiectiv, fiecare vede moneda in alt fel
Nu e precum la cantarire sau la determinarea puritatii, ceva clar si indubitabil
Aceeasi moneda, gradata de persoane diferite, va fi incadrata diferit
mai mult, este posibil ca,aceeasi moneda,in aceeasi stare, daca o dati la gradat aceleiasi persoane, la un intrerval de cativa ani,sa v-o gradeze diferit.Am intalnit personal aceasta situatie.
Gradarea este un act absolut subiectiv, fiecare vede moneda in alt fel
Nu e precum la cantarire sau la determinarea puritatii, ceva clar si indubitabil
Aceeasi moneda, gradata de persoane diferite, va fi incadrata diferit
mai mult, este posibil ca,aceeasi moneda,in aceeasi stare, daca o dati la gradat aceleiasi persoane, la un intrerval de cativa ani,sa v-o gradeze diferit.Am intalnit personal aceasta situatie.
-
Cristian Ciuplea

Gradare 1 leu 1874
D-le Cartelcoserv,
nu ma asteptam sa fiti de acord cu mine, asta in mod sigur.
Vedeti ca exista probleme mari sa ajungem la un punct comun in ceea ce
ar fi AV sau RV !
Una din fete este in mod clar sub nivelul celeilalte.
Este f. corect , cum spuneti si dvs., ca pt. aceasta piesa nu avem nevoie de lupa de 60x sau de o alta.
Problema f.f. mare a generatiei de colectionari ( 20-30 ani ) este imposibilitatea de a interpreta o poza.
Aceasta generatie este "alintata " de acest internet, care-i furnizeaza poze tot mai bune, dar care are dezavantajel lui.
PRIN NOI INSINE este deviza, deci incerci sa si GANDESTI singur.
Nu-i usor cu eBay, Brasov sau Okazii, ca n-ai o baza deosebita.
Totusi, INCEARCA si VEI PUTEA !
nu ma asteptam sa fiti de acord cu mine, asta in mod sigur.
Vedeti ca exista probleme mari sa ajungem la un punct comun in ceea ce
ar fi AV sau RV !
Una din fete este in mod clar sub nivelul celeilalte.
Este f. corect , cum spuneti si dvs., ca pt. aceasta piesa nu avem nevoie de lupa de 60x sau de o alta.
Problema f.f. mare a generatiei de colectionari ( 20-30 ani ) este imposibilitatea de a interpreta o poza.
Aceasta generatie este "alintata " de acest internet, care-i furnizeaza poze tot mai bune, dar care are dezavantajel lui.
PRIN NOI INSINE este deviza, deci incerci sa si GANDESTI singur.
Nu-i usor cu eBay, Brasov sau Okazii, ca n-ai o baza deosebita.
Totusi, INCEARCA si VEI PUTEA !
-
cartelcoserv

Stimate domnule Ciupelea (in particular sa stiti ca va apreciez foarte mult)
Nu pot fi de acord cu dumneavoastra pentru ca:
-nu ati precizat care sistem de gradare il folositi .daca il folositi pe cel personal, cred ca sunteti de acord cu mine ca si noi, ceilalti,avem dreptul sa avem un sistem personal de gradare
- profesorul meu de filozofie spunea ca, inainte de a putea discuta despre ceva,trebuie sa cadem de acord in primul rand asupra folosirii aceluiasi sistem de referninta si acelorasi termeni .cat discutam pe baza unor sisteme de referinta diferite, e 101% sigur ca nu vom fi de acord
- eu unul am ales sa folosesc sistemul din Krausse, si referitor la avers-revers, si referitor la gradare.Este o alegere personala si am optat pentru ea ca am o baza comuna de discutie cu mult mai multe persoane in felul acesta
Daca as fi ales ca baza de discutie, de exemplu,catalogul domnului Manole, cred ca multe discutii ar fi murit din fasa.
-ma bucur mult ca ma incadrati la categoria aceea de varsta.de mult nu m-am mai simtit ATAT de tanar
-in legatura cu cele doua nivele ale unei fete, scuzati-ma, dar cand cumperi o moneda, o cumperi in intregul ei (inclusiv cu o gradare medie) nu cumperi doar fata XF, si,daca gasesti mai tarziu,cumperi si cealalta fata in aceeasi stare.si aici ramane de discutat cum gradezi o moneda ale carei fete evident nu sunt in aceeasi stare de conservare, o gradezi la nivelul fetei mai slabe sau o gradezi ca medie intre cele doua fete.
Si mai sunt extrem de multe de discutat
-si nu in ultimul rand, m-as bucura ca utilizati si in viata acest principiu liberal dupa care ma conduc si eu
ps
si totusi, in Krausse, 1 leu 1874 "1 leu" este aversul, cum am scris inital,dar am modificat apoi,ca sa discutam despre aceeasi fata a monedei
eu unul m-as simti mult mai confortabil daca aversul ar fi intotdeauna cel cu valoarea nominala, dar , daca marea majoritate pot considera altfel, asta e.
Nu pot fi de acord cu dumneavoastra pentru ca:
-nu ati precizat care sistem de gradare il folositi .daca il folositi pe cel personal, cred ca sunteti de acord cu mine ca si noi, ceilalti,avem dreptul sa avem un sistem personal de gradare
- profesorul meu de filozofie spunea ca, inainte de a putea discuta despre ceva,trebuie sa cadem de acord in primul rand asupra folosirii aceluiasi sistem de referninta si acelorasi termeni .cat discutam pe baza unor sisteme de referinta diferite, e 101% sigur ca nu vom fi de acord
- eu unul am ales sa folosesc sistemul din Krausse, si referitor la avers-revers, si referitor la gradare.Este o alegere personala si am optat pentru ea ca am o baza comuna de discutie cu mult mai multe persoane in felul acesta
Daca as fi ales ca baza de discutie, de exemplu,catalogul domnului Manole, cred ca multe discutii ar fi murit din fasa.
-ma bucur mult ca ma incadrati la categoria aceea de varsta.de mult nu m-am mai simtit ATAT de tanar
-in legatura cu cele doua nivele ale unei fete, scuzati-ma, dar cand cumperi o moneda, o cumperi in intregul ei (inclusiv cu o gradare medie) nu cumperi doar fata XF, si,daca gasesti mai tarziu,cumperi si cealalta fata in aceeasi stare.si aici ramane de discutat cum gradezi o moneda ale carei fete evident nu sunt in aceeasi stare de conservare, o gradezi la nivelul fetei mai slabe sau o gradezi ca medie intre cele doua fete.
Si mai sunt extrem de multe de discutat
-si nu in ultimul rand, m-as bucura ca utilizati si in viata acest principiu liberal dupa care ma conduc si eu
ps
si totusi, in Krausse, 1 leu 1874 "1 leu" este aversul, cum am scris inital,dar am modificat apoi,ca sa discutam despre aceeasi fata a monedei
eu unul m-as simti mult mai confortabil daca aversul ar fi intotdeauna cel cu valoarea nominala, dar , daca marea majoritate pot considera altfel, asta e.
Domnule Ciuplea o fi VF , XF sau aUNC sincer nu ma mai intereseaza dar daca pentru d-vs e doar VF plus eu va fac o propunere : contactati-ma cand aveti monede in stari de conservare asemanatoare pe care le considerati VF si bineanteles la preturile de piata pentru VF si vi le cumpar la orice ora si in orice cantitate ! MUltumesc !
-
Cristian Ciuplea

Gradare 1 leu 1874
Pentru dl. Claus :
(Imi place sa spun ca respectivele concluzii s-au tras deja.Eu v-am propus un test interesant ,respectiv cel cu gradarea "la secret" al unei/catorva monede, urmand ca apoi sa facem publice rezultatele testului ).
Deci la acest TEST, propus de dl. cartelcoserv, ma refeream.
D-le Cartelcoserv, cand am scris de generatia respectiva, nu m-am gandit in special si la dvs., pentru ca nu va cunosc.
Deci trebuie sa ma credeti ca nu a fost nimic intentionat.
Eu am invatat candva ce inseamna VG, F, VF, XF, UNC etc.
Krause de atunci era foarte ok, nimic impotriva, dar trebuie sa fie si aplicat in practica, cinstit si consecvent.
Firmele americane nu fac acest lucru, deci nu avem nevoie de ajutorul lor.
Ce inseamna 2-3 feluri de AU sau XF-ul mai bun si cel mai slab ?
Deci sa umbli la asemenea fineturi este aproape pervers.
Sa stiti ca pe mine nu ma intereseaza ca pentru K-M aversul la 1 leu 1874 este reversul si invers.
Sa fie ei sanatosi !
Cred ca mai importatn ar fi sa actualizeze preturile la unele monede, care au aparut in ultimii ani in calitate deosebita.
Nivelul lor a fost mereu pe langa realitate.
Apropos de aceasta treaba, pt. ca ati pomenit de catalogul d-lui Manole, nici poze bune si niste preturi superbe, dar superbe pt. cel care cumpara.
de al doilea catalog nu mai stiu daca a evoluat spre bine, ca l-am refuzat politicos.
(Imi place sa spun ca respectivele concluzii s-au tras deja.Eu v-am propus un test interesant ,respectiv cel cu gradarea "la secret" al unei/catorva monede, urmand ca apoi sa facem publice rezultatele testului ).
Deci la acest TEST, propus de dl. cartelcoserv, ma refeream.
D-le Cartelcoserv, cand am scris de generatia respectiva, nu m-am gandit in special si la dvs., pentru ca nu va cunosc.
Deci trebuie sa ma credeti ca nu a fost nimic intentionat.
Eu am invatat candva ce inseamna VG, F, VF, XF, UNC etc.
Krause de atunci era foarte ok, nimic impotriva, dar trebuie sa fie si aplicat in practica, cinstit si consecvent.
Firmele americane nu fac acest lucru, deci nu avem nevoie de ajutorul lor.
Ce inseamna 2-3 feluri de AU sau XF-ul mai bun si cel mai slab ?
Deci sa umbli la asemenea fineturi este aproape pervers.
Sa stiti ca pe mine nu ma intereseaza ca pentru K-M aversul la 1 leu 1874 este reversul si invers.
Sa fie ei sanatosi !
Cred ca mai importatn ar fi sa actualizeze preturile la unele monede, care au aparut in ultimii ani in calitate deosebita.
Nivelul lor a fost mereu pe langa realitate.
Apropos de aceasta treaba, pt. ca ati pomenit de catalogul d-lui Manole, nici poze bune si niste preturi superbe, dar superbe pt. cel care cumpara.
de al doilea catalog nu mai stiu daca a evoluat spre bine, ca l-am refuzat politicos.
-
cartelcoserv

Vedeti, incepem sa ajungem la acelasi numitor
Daca recititi postareile mele trecute,mati fi remarcat
-cand mi-am expus opinia asupra starii unei monede,am precizat ca este ori opinie personala, ori in conformitate cu gradarea cutare
-de acord cu faptul ca odata stabilit un sistem de gradare,acela trebuie aplicat apoi CINSTIT si CONSECVENT. ceea ce, asa cum ati remarcat nu numai dumneavoastra, este departe de realitate
-in legatura cu firmele americane , aici sunt in usor dezacord cu dumneavoastra, in sensul ca degeaba sustinem ca nu avem nevoie de ajutorul lor.. daca restul lumii se rapoarteaza la ei iar noi vrem sa fim mai cu mot,s-ar putea sa ne trezim intr-o zi in postura Coreii de Nord (ineinteles,e ste o exagerare, dar e cel mai bune xemplu care mi-a venit momentan)
dar putem sa ii combatem cu armele lor si sa le aratam, ca IN CONFORMITATE cu standardele lor de gradare, prestabilite, multe gradari sunt pe linga.Tot aici am observatia ca mie imi e continuare neclar sistemul de gradare de la NGC si ca aprecierile pe care le fac este pe baza gradarii diferite a aceleiasi strari de moneda
-ma bucur ca, indirect, imi mai dati dreptate inca o data
"Ce inseamna 2-3 feluri de AU sau XF-ul mai bun si cel mai slab ?
Deci sa umbli la asemenea fineturi este aproape pervers. "
- si nu in ultimul timp,de acord cu observatia referitoare la preturi.totusi,pina acolo, trebuie sa ne hotaram pe un sistem unitar de gradare, altfel ca trebui sa punem poza si pretul....
Deasemenea sustin ca orice sistem de gradare nu trebuie sa se limiteze la o insiruire de calitati,trebuie sa dea si exemple vizuale...
-am pomenit de catalogul domnului Manole (si voi pomeni mereu de el) pentru ca, avand cu mult timp in urma, schimburi externe, foarte rar reuseam sa ajung la acord cu corespondentii de afara asupra schimburiolor respective,erau diferente majore asupra valorii de calcul
Asa ca m-am suparat si mi-am cumparat atunci primele mele cataloage Krausse.Cum am inceput sa le folosesc, cum au disparut 99% dintre probleme.va pot da si un alt contraexemplu, catalogul domnilor Schaffer si Stambuliu , dar ma izbesc cam de aceeasi problema,recunoasterea lui.
Daca recititi postareile mele trecute,mati fi remarcat
-cand mi-am expus opinia asupra starii unei monede,am precizat ca este ori opinie personala, ori in conformitate cu gradarea cutare
-de acord cu faptul ca odata stabilit un sistem de gradare,acela trebuie aplicat apoi CINSTIT si CONSECVENT. ceea ce, asa cum ati remarcat nu numai dumneavoastra, este departe de realitate
-in legatura cu firmele americane , aici sunt in usor dezacord cu dumneavoastra, in sensul ca degeaba sustinem ca nu avem nevoie de ajutorul lor.. daca restul lumii se rapoarteaza la ei iar noi vrem sa fim mai cu mot,s-ar putea sa ne trezim intr-o zi in postura Coreii de Nord (ineinteles,e ste o exagerare, dar e cel mai bune xemplu care mi-a venit momentan)
dar putem sa ii combatem cu armele lor si sa le aratam, ca IN CONFORMITATE cu standardele lor de gradare, prestabilite, multe gradari sunt pe linga.Tot aici am observatia ca mie imi e continuare neclar sistemul de gradare de la NGC si ca aprecierile pe care le fac este pe baza gradarii diferite a aceleiasi strari de moneda
-ma bucur ca, indirect, imi mai dati dreptate inca o data
"Ce inseamna 2-3 feluri de AU sau XF-ul mai bun si cel mai slab ?
Deci sa umbli la asemenea fineturi este aproape pervers. "
- si nu in ultimul timp,de acord cu observatia referitoare la preturi.totusi,pina acolo, trebuie sa ne hotaram pe un sistem unitar de gradare, altfel ca trebui sa punem poza si pretul....
Deasemenea sustin ca orice sistem de gradare nu trebuie sa se limiteze la o insiruire de calitati,trebuie sa dea si exemple vizuale...
-am pomenit de catalogul domnului Manole (si voi pomeni mereu de el) pentru ca, avand cu mult timp in urma, schimburi externe, foarte rar reuseam sa ajung la acord cu corespondentii de afara asupra schimburiolor respective,erau diferente majore asupra valorii de calcul
Asa ca m-am suparat si mi-am cumparat atunci primele mele cataloage Krausse.Cum am inceput sa le folosesc, cum au disparut 99% dintre probleme.va pot da si un alt contraexemplu, catalogul domnilor Schaffer si Stambuliu , dar ma izbesc cam de aceeasi problema,recunoasterea lui.
Sincer, nu cred ca in problema gradarii va exista vreodata un raspuns definitiv. Imi amintesc unele discutii cand am inceput colectionatul, prin 2006 cred, si niciodata acordul dintre dintre doi colectionari in ceea ce priveste starea unei monede nu s-a obtinut decat prin compromis (unul a mai dat, altul a mai lasat). De multe ori un colectionar respectat si cu experienta gradeaza o moneda si este foarte surprins ca altii nu il aproba. Eu zic ca e firesc. Si doi medici fac aceeasi facultate si pot da pentru acelasi bolnav diagnostice diferite. Gradingul nu este doar o problema de cunostinte dar si de perceptie. Un miop ca mine de exemplu nu va observa anumite detalii decat tras de maneca (si poate nici atunci). In plus pot exista si stari intermediare. Iata si Kunker clasifica monedele drept sehr shon-vorzuglich sau fast vorzuglich (ceea ce eu traduc prin VF/XF sau almost XF). Putem spune ca leul nostru este VF-XF si multumim pe toata lumea fara sa ne pierdem in detalii. Gradingul, dupa parerea mea a fost dezvoltat in special de dealerii de monede pentru a putea cuantifica pretul pe tipul de moneda si pentru a avea un mijloc orientativ de clasificare. Ca a fost preluat de simplii colectionari...foarte bine, dar nu trebuie sa il transformam intr-o tragedie. Mai bine fiecare isi realizeaza o galerie personala (cum este omnicoin pe coinpeople forum) si isi gradeaza monedele cum vrea el. Vizitatorii pot admira exponatele si isi pot face singuri educatia in grading fara atatea discutii in contradictoriu.
-
cartelcoserv

In principiu , de acord, cu o observatie totusi, respectiv "lupta contrariilor naste progresul"
Daca nu am avea opinii diferite, pe care sa le argumentam, nu am avansa niciodata in cunoastere
Oricum, este mult de discutat pe aceasta tema.
Daca nu am avea opinii diferite, pe care sa le argumentam, nu am avansa niciodata in cunoastere
Oricum, este mult de discutat pe aceasta tema.
Dupa cum se vede discutia propusa de mine s-a transformat intr-o contrazicere totala.
Vad ca unii colegi au propus un test pentru gradat una/cateva monede......toti se justifica in moduri si pareri dar discutia ramane in continuare incinsa si fara un rezultat.
Stimati colegi vreau sa va propun si eu un test facut din imagini cu o oarecare moneda vazuta in urmatoarele stari (VG, F, VF, XF, UNC). Inteleg ca este destul de dificil sa gasim imagini, dar eu cred ca se merita efortul. Si cred ca asa putem cu toti sa ne facem o parere finala.
Sunteti de acord?
va multumesc anticipat
Vad ca unii colegi au propus un test pentru gradat una/cateva monede......toti se justifica in moduri si pareri dar discutia ramane in continuare incinsa si fara un rezultat.
Stimati colegi vreau sa va propun si eu un test facut din imagini cu o oarecare moneda vazuta in urmatoarele stari (VG, F, VF, XF, UNC). Inteleg ca este destul de dificil sa gasim imagini, dar eu cred ca se merita efortul. Si cred ca asa putem cu toti sa ne facem o parere finala.
Sunteti de acord?
va multumesc anticipat
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
-
cartelcoserv