Monede SUA

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Ce ati spus dumneavoastra este o poveste.atat si nimic mai mult.
Eu v-am contraargumentat ca pot sa fie din orice tara, nu asta le confera autenticitate sau nu
Pe de alta parte, tinand cont de povestea dumneavoastra, va atrag atentia ca am vorbit serios mai sus.Ati achizitionat produse furate, in cunostinta de cauza.Cam asta ar fi povestea....
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
mugurdumitriu
**
**

Mesaj de mugurdumitriu »

cartelcoserv scrie:
mugurdumitriu scrie:Provenienta? Simplu!

Am vazut niste "minoritari" la colt de strada, cu niste bijuterii din argint care, de departe, erau cel mai probabil furate pentru ca erau mult prea bine facute si era evident ca erau din argint.

Pe langa acele bijuterii pe care nici macar nu stiau cu cat sa le vanda, am observat 2 monede. Le-am privit oarecum indiferent si m-am intors spre o bratara. Am inceput sa-i trag de limba legat de cine facea sau de unde aduceau ei bijuteriile si printre altele i-am intrebat daca tot de acolo de aunde au bijuteriile au adus si monezile si daca nu cumva bratara pe care "pusesem ochii" era facuta din una/doua monezi. Asa am aflat ca nu le faceau din monezi (deci furau bijuteriile) si asa am aflat si de unde proveneau monezile.

Sper sa va multumeasca raspunsul meu mai ales pentru ca e purul adevar.
Stimate domn, cu regret va informez ca, pe baza mesajului citat, tocmai puteti fi acuzat de tainuire.Si vorbesc FOARTE serios.
Asta e tare! Tainuire? De falsuri? Pe simpaticii minoritari nu stiu daca ii mai vad mai ales ca nu eram in localitatea mea cand i-am intalnit. Sunt convins ca acei minoritari oricum aveau acordul tacit (ca peste tot in tara asta) pentru activitatea prestata, fara acte de provenienta a bunurilor pe care le comercializau. Sunt convins ca din toata tara asta, sunt ultimul care ar trebui acuzat de tainuire! Si acum deja nu mai glumesc!
moderator1

Mesaj de moderator1 »

mugurdumitriu scrie:in concluzie, cineva de pe forum a vrut sa stie provenienta lor. :)
Revin la ce am zis mai devreme:
Daca tot ati cercetat pe net despre aceste monede, eu va recomand sa le postati mai bine pe un forum de specialitate din USA, fiind mult mai bine informati despre aceste monede (false si adevarate) probabil ca veti primi un raspuns bun.
Si sper ca nu ati platit mult pe ele.

In rest numai am nimic de spus. Multa bafta cu evaluarea pe forumurile straine, mai precis din USA, ca sa fiti sigur de raspuns in cazul in care aveti dubii.
mugurdumitriu
**
**

Mesaj de mugurdumitriu »

cartelcoserv scrie:Ce ati spus dumneavoastra este o poveste.atat si nimic mai mult.
Eu v-am contraargumentat ca pot sa fie din orice tara, nu asta le confera autenticitate sau nu
Pe de alta parte, tinand cont de povestea dumneavoastra, va atrag atentia ca am vorbit serios mai sus.Ati achizitionat produse furate, in cunostinta de cauza.Cam asta ar fi povestea....
Am spus ca ii banui ca le-au furat. Ei n-ar fi recunoscut. Nu sunt detectiv dar era clar ca ei nu sunt in stare sa lucreze bijuterii cu atata finete si fara tot felul de inflorituri inestetice, care ii caracterizeaza.

Oricum, multumesc la modul cel mai serios pentru atentionare.
mugurdumitriu
**
**

Mesaj de mugurdumitriu »

moderator1 scrie:
mugurdumitriu scrie:in concluzie, cineva de pe forum a vrut sa stie provenienta lor. :)
Revin la ce am zis mai devreme:
Daca tot ati cercetat pe net despre aceste monede, eu va recomand sa le postati mai bine pe un forum de specialitate din USA, fiind mult mai bine informati despre aceste monede (false si adevarate) probabil ca veti primi un raspuns bun.
Si sper ca nu ati platit mult pe ele.

In rest numai am nimic de spus. Multa bafta cu evaluarea pe forumurile straine, mai precis din USA, ca sa fiti sigur de raspuns in cazul in care aveti dubii.
Nu am platit foarte mult, avand in vedere ca sunt multumit ca am scapat acele mod=nede de o posibila topire si transofrmare in cine stie ce chiciuri.

Am trimis fotografii cu ele unor site-uri de profil din strainatate si astept raspuns.
Cel mai probabil le voi da cuiva care stie ce sa faca cu ele, dar as prefera sa fie roman. Pot invata multe de la cineva care vorbeste limba romana si, cel mai important, ne e mai usor sa ne gasim. In fine... nu credeam ca niste biete monede pot da asa mari batai de cap.

Multumesc pentru sfaturi, atentionari si ajutor.
Voi reveni cu informatii noi, daca doriti, in momentul in care le voi primi la randul meu.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Stiti ce, eu zic sa oprim discutiile in acest punct, pana nu postati cateva poze cu piesele.
mugurdumitriu
**
**

Mesaj de mugurdumitriu »

De acord.
Timis

Mesaj de Timis »

In situatia in care o persoana ,solicita identificarea unei piesa si NU atasaza poze -scan- cu piesa respectiva ,insotita de caracteristicile piesei;greutate ,diametru eventual material (magnetica sau nu),acest lucru sa-i fie solicitat in primul rand :(
Se elimina din start discutii inutile si eventualele suspiciuni. Spun asta intrucat marea majoritate care nu sant numismati si detine o anumita piesa ,gasita ,cumparat sau mostenita si care mai are si,, ceva vechime",traieste cu senzatia ca este posesorul unei mici comori :)
mugurdumitriu
**
**

Mesaj de mugurdumitriu »

Foto atasate... Si nu cred ca sunt in posesia unei mici comori ci doar vreau sa stiu mai multe despre piesele respective. Asa cum se spunea in topic, mai devreme, oricum
evaluarea nu se poate face dupa simple poze.

Am atasat fata/verso pentru o piesa care mie imi place foarte mult. Sper ca nu numai mie. :)
Fişiere ataşate
IMG_0354.jpg
IMG_0354.jpg (322.41 KiB) Vizualizat de 5363 ori
IMG_0353.jpg
IMG_0353.jpg (330.62 KiB) Vizualizat de 5363 ori
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

greutatea piesei?
mugurdumitriu
**
**

Mesaj de mugurdumitriu »

Sunt la birou. Cum ajung acasa (daca ajung in timp util astazi, daca nu, maine postez si restul datelor (as fi putut trisa si le-as fi luat dintr-un catalog dar... le-am cantarit pe un cantar de farmacie si am totul notat).
paul_aramis

Mesaj de paul_aramis »

nici nu contează. felicitări pentru bullion (dac-o fi și de ăla)
moderator1

Mesaj de moderator1 »

http://wiki.answers.com/Q/What_is_the_v ... ver_dollar

http://www.google.ro/imgres?imgurl=http ... Aw&dur=578

Cum scrie si acolo de ce sa aiba numele USA si pe avers si pe revers? De ce au batut americanii si monede de aur tot de 1 dollar in 1851, poate era aurul egal cu argintul la pret in anul respectiv.

http://www.coinfacts.com/gold_dollars/1 ... dollar.htm

Si pe okazii era una de vanzare, cred ca este tot din Suedia/Belgia etc

http://www.okazii.ro/catalog/38120581/m ... 1-usa.html

Acum sincer, chiar ati cautat pe net informatii despre monede?
Ultima oară modificat 02 Oct 2011, 20:22 de către moderator1, modificat 1 dată în total.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Welcome to the forum!

In 1851 the US government did not mint $1 Indian Head coins. In fact the Indian Head cent had not been designed yet, even though that is what that"coin" is trying to copy.

Answer
These coins are well-known fakes made long after 1851. The Indian Head design is taken from the famous Indian Head cent that wasn't issued until 1859. The wreath design on the back is copied from a gold dollar issued at roughly the same time. In addition, the font used for "UNITED STATES OF AMERICA" post-dates 1851 and no US coin ever had the country's name on both sides. Finally, a simple specific gravity or drop test will show that the coins are made of a base metal rather than silver.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Ce repede au venit raspunsurile
Moneda dumneavoastra este la fel de originala ca si monedele germane cu chipul lui Adolf Hitler
Ramane de stabilit daca aveti o moneda de arguint sau una de metal argintat
Scrie răspuns