M-am inregistrat ca utilizator al forumului, va citesc de ceva vreme, dar am preferat sa stau in umbra dumneavoastra si sa invat cat de mult pot din toate discutiile pe care le purtati si din sfaturile date.
Dar astazi as vrea sa va rog sa va spunti fiecare o parere sincera fiindca eu bajbai, nu stiu ce sa cred si nu stiu ce sa fac, asta daca ar mai fi ceva de facut.
Iata despre ce este vorba: pustiul meu s-a jucat azi cu un magnet si dupa ce s-a plictisit de el, am inceput si eu, mai mult in joaca, sa-mi testez monedele, pe toate am pus magnetul si am avut o mare surpriza exact acolo unde ma asteptam cel mai putin. In vara am cumparat de la o persoana pe care cu siguranta toti dintre dumneavoastra o cunoasteti trei monede, pentru fiecare platind 18 euro: 100 lei din 1936, 50 lei din 1937 si 50 lei din 1938. Am citit in catalog ca toate trei sunt facute din nichel, metal pe care magnetul il atrage. Si totusi...nu mereu.
Ambele mele monede de 50 lei sunt atrase de magnet, in timp ce 100 lei 1936 nu!!!
Fireste ca deja ma gandesc ca 100 lei e falsa, sau poate ca nu stiu eu bine si or fi false cele de 50 lei. Eu ce sa mai cred?
Dupa ce am sa aflu ce credeti dumneavoastra, domnilor, o sa va spun cine este vanzatorul, o persoana considerata de unii numismatul numismatilor din Bucuresti, cel putin asa mi l-a recomandat cineva.