pret informativ si identificare

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Nu faceti confuzia intre obiecte de patrimoniu si alte obiecte
Si,ca ne convine,sau nu,qastea sunt legile actuale.Si orice lege trebuie respectata (cel putin asta se petrece intr-un stat de drept)

PS
daca ma straduiesc un pic, am sa gasesc si articolul de lege care spune ca sunteti OBLIGAT sa predati primei sectii de politie acel Motorola gasit

PPS
si nu va mai plangeti,avem conducerea pe care ne-o meritam.nu s-au pus singuri acolo
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
Timis

Mesaj de Timis »

radulica scrie::oops: :oops: ...atunci ....decat sa mananc chiftele la " dilibau " ...ma duc sa o donez la muzeu ...sau le vand la tigani ...sau le topesc cel mai bine...nu inteleg de ce statul are puterea sa ia tot ..inclusiv ..pensii , salarii , chiar si ce gasesti ...apropos, saptamana trecuta am gasit un motorola defy in metrou ..ar trebui sa il donez statului???? ...gezaaaaas , cred ca statul roman e al mai prost conceput si condus din europa ... :evil:
Legea182/2000
Art. 85
(1) Degradarea, aducerea in stare de neintrebuintare sau distrugerea unui bun cultural mobil clasat ori impiedicarea luarii masurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum si inlaturarea masurilor luate constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.
(2) Tentativa se pedepseste.
Art. 102
In termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi*), in cadrul Inspectoratului General al Politiei din Ministerul Internelor si Reformei Administrative se organizeaza structuri specializate in prevenirea, descoperirea si urmarirea faptelor ilegale la regimul bunurilor care fac parte din patrimoniul cultural national mobil.

La cele scrise de dl cartelcoserv,doresc sa mai adaug ca fiecare tara are o Lege a Patrimoniului ,iar respectarea legilor unei tari nu are legatura cu politicul . Nerespectarea(necunoasterea) legilor nu te absolva de eventualele consecinte ce decurg prin incalcarea lor....
radu_28

Mesaj de radu_28 »

Stimate coleg,

Chiar daca la inceput m-am abtinut in a-mi exprima parerea asupra pretului monedei si cu toate ca v-am solicitat pe PM o oferta asupara piesei si poze suplimentare o sa postez cateva linkuri care contin licitatii cu piesa aflata in posesia d-voastra.

http://www.hdrauch.com/shop/index.php?a ... 29&catid=7&
http://www.acsearch.info/record.html?id=2543
http://www.acsearch.info/record.html?id=2542
http://www.acsearch.info/record.html?id=206844
http://www.acsearch.info/record.html?id=206845
Piesa d-voastra, ca stare este superioara celor prezentate mai sus.

Parerea mea este ca cel mai indicat ar fi sa mergeti cu piesa respectiva la un muzeu.
Observ ca ati primit destule informatii de ordin legislativ cu privire la Patrimoniu incat nu are rost sa reiau cele spuse de catre colegi.
Afirmatii de genul: “o vand la tigani sau o topesc “ nu-si au locul cand discutam despre o astfel de piesa.
Pe la inceputul discutiei am observat ca ati postat si conditiile in care a fost descoperita(apoi ati editat). Ceva de genul:”gasita intr-o oala de pamant la mare adancime”??! Poate ne dati mai multe detalii in acest sens.
"Nemo censetur ignorare legem."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
radulica

Mesaj de radulica »

:D ...gasit intr-o oala de pamant...era ceva ironic ....however, o sa merg zilele astea la muzeul national de istorie sau o sa vad care ,sa vad ce si cum ..."mi-am invatat" lectia ,asa ca multumesc tuturos pt sfaturi 8)
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Vedeti, daca nu exista aceasta precizare "oala de pamant aflata la mare adancime " discutam numai despre piesa individuala
Cu acesta precizare, devine, zic eu mai intersant (pentru arheologi) locul respectivei descoperiri
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
bconst

Mesaj de bconst »

Moneda arata cam prea "curatzata" ca sa nu zic "prelucrata" pentru a fi incadrata la "descoperiri intamplatoare" recente, adica de-abia scoase din pamant. Daca sunt autentice, ceea ce numai expertiza aliajului cuplata cu ochiul unui adevarat numismat profesionist poate decide, orice muzeu important le poate achizitziona platind un pretz corect. Daca te decizi sa le oferi spre achizitzie unui muzeu ma potzi contacta pentru expertizarea lor.
radulica

Mesaj de radulica »

bconst scrie:Moneda arata cam prea "curatzata" ca sa nu zic "prelucrata" pentru a fi incadrata la "descoperiri intamplatoare" recente, adica de-abia scoase din pamant. Daca sunt autentice, ceea ce numai expertiza aliajului cuplata cu ochiul unui adevarat numismat profesionist poate decide, orice muzeu important le poate achizitziona platind un pretz corect. Daca te decizi sa le oferi spre achizitzie unui muzeu ma potzi contacta pentru expertizarea lor.

tu poti sa crezi ce vrei , nimic nu te retine ..eu shtiu ce shtiu si faptul ca voi dona moneda asta nici macar nu mai ma intereseaza bonusul sau alte"nimicuri" ...oricum de la statul roman as primi fix "jumatatea nucii"
...asa ca cel putin vreau sa o donez muzeului national de istorie ( cineva imi spunea de muzeul BNR - nici nu ma gandesc la cat de hotzi sunt aia ) sau arheologie , dar am inteles ca de acolo se fura chiar si de catre vizitatori =)) nice , huh ? doar traim in romania :D
bconst

Mesaj de bconst »

Se pare ca nu ai intzeles ce am postat. Deci:
1. Nu exista vreun muzeu de arheologie - doar Institutul de Arheologie "Vasile Parvan", unde monedele stau in fisete speciale nefiind expuse publicului. Chestia cu furatul de catre vizitatori e deci o aberatzie pe care o produci din ignorantza
2. MNIR, ca si IA "Parvan" achizitzioneaza monede deosebite dar evident primesc si donatzii
3. Atat achizitzia cat si primirea donatziei se fac dupa expertizarea despre care itzi vorbeasc
Esti liber sa faci ce vrei, eu doar tzi-am sugerat o cale de urmat.
radulica

Mesaj de radulica »

bconst scrie:Se pare ca nu ai intzeles ce am postat. Deci:
1. Nu exista vreun muzeu de arheologie - doar Institutul de Arheologie "Vasile Parvan", unde monedele stau in fisete speciale nefiind expuse publicului. Chestia cu furatul de catre vizitatori e deci o aberatzie pe care o produci din ignorantza
2. MNIR, ca si IA "Parvan" achizitzioneaza monede deosebite dar evident primesc si donatzii
3. Atat achizitzia cat si primirea donatziei se fac dupa expertizarea despre care itzi vorbeasc
Esti liber sa faci ce vrei, eu doar tzi-am sugerat o cale de urmat.

sa iti postez aici articolul din ziar unde scpunea clar ca vizitatorii au venit sa analizeze nu sht ce monede dupa care cand au plecat cei de acolo si-au dat seama ca le lipsea una dintre piese......poate s-o fi pierdut pe undeva ..prin buzunarul cuiva ...cat depsre muzee....cel national de istorie sigur exista si tind sa cred ca e ...altfel in sunsul bun
gaginiuc

Mesaj de gaginiuc »

Referitor la motorola gasit: Dupa lege, respectiv art.216 alin.1 Cod Penal:
Fapta de a nu preda in termen de 10 zile un bun gasit autoritatilor sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al sau, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
radulica

Mesaj de radulica »

blablabla....hai ma lasatzi cu tertipuri din astea ...nu mai faceti atat pe "bunul samaritean" si nu sht ce tot bateti atat "moneda" pe subiectul asta , am inteles din prima cum stau lucrurile ...va cam mananca si nu va puteti opri din a da care mai de care atatea argumente ....nebunaticilor , v-ar fi placut sa fiti in locul meu , huh? :twisted: ....ashea ca va rog sa va abtineti de a mai ma informa cu privire la articole si legi , nu de alta dar m-am prins din prima ...as aprecia in schimb dk v-ati limita doar la titlul topicului si ati incerca sa postati doar mesaje cu privire la identificare , valoare.... , multumesc frumos ptr intelegere :wink:
cirligb

Mesaj de cirligb »

Multumesti pentru intelegere?

Tinand cont ca soliciti informatii despre piesa cred ca ai putea fi mai respectuos cu membrii forumului.

Daca vrei sa plasezi aceasta piesa cred ca poti gasi si alte locuri fara sa poluezi cu prezenta ta.
radulica

Mesaj de radulica »

cirligb scrie:Multumesti pentru intelegere?

Tinand cont ca soliciti informatii despre piesa cred ca ai putea fi mai respectuos cu membrii forumului.

Daca vrei sa plasezi aceasta piesa cred ca poti gasi si alte locuri fara sa poluezi cu prezenta ta.

baietzash , calmeaza-te si nu intra in isterie ...dk nu vrei sa oferi ajutorul , nu te obliga nimeni sa il dai ...cat despre poluare ....cred ca tu deja mi-ai poluat pagina ....asha ca sa nu iti dau marsh , fa bine si ma scuteste de alte comment-uri , te bagi singur ca si chilotii in cur ...alta treaba nu ai ???
radulica

Mesaj de radulica »

cirligb scrie:Multumesti pentru intelegere?

nu shtiam ca ti-ai deschis si forum si ai devenit moderator :twisted:
radu_28

Mesaj de radu_28 »

radulica scrie:blablabla....hai ma lasatzi cu tertipuri din astea ...nu mai faceti atat pe "bunul samaritean" si nu sht ce tot bateti atat "moneda" pe subiectul asta , am inteles din prima cum stau lucrurile ...va cam mananca si nu va puteti opri din a da care mai de care atatea argumente ....nebunaticilor , v-ar fi placut sa fiti in locul meu , huh? :twisted: ....ashea ca va rog sa va abtineti de a mai ma informa cu privire la articole si legi , nu de alta dar m-am prins din prima ...as aprecia in schimb dk v-ati limita doar la titlul topicului si ati incerca sa postati doar mesaje cu privire la identificare , valoare.... , multumesc frumos ptr intelegere :wink:
Stimate domn,

In calitate de participant activ la discutiile din acest topic va solicit o mai mare atentie la limbajul pe care il folositi.
Acesta nu va face cinste nici d-voastra, nici forumului pe care va aflati...
"Nemo censetur ignorare legem."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
Încuiat