monede romania-erori de batere?
-
cartelcoserv

De adaugat la lista de erori pe monede romanesti (piese achizitionate la targul de la Brasov)
500 lei 1946 avers-revers rotit 90 grade
2 lei 1951 double die pe revers , literele REPU - o eroare nu la fel de spectaculoasa ca cea de avers , trebuie sa va uitati cu atentie
Nu mai incarc poze,pentru doritori exista si scanari,le pot trimite direct
Later edit: Dupa ce am consultat lotul meu martor de 200 monede 2 lei 1951, am gasit 6 double die pe revers , in diferite stadii.Am sa incarc o poza pentru una din monede,cea mai clara dubla batere

5 monede sunt disponibile pentru schimb contra erori sau falsuri de monede romanesti sau contra jetoane romanesti
2 lei 1950 double die

1 moneda este disponibila pentru schimburi
500 lei 1946 avers-revers rotit 90 grade
2 lei 1951 double die pe revers , literele REPU - o eroare nu la fel de spectaculoasa ca cea de avers , trebuie sa va uitati cu atentie
Nu mai incarc poze,pentru doritori exista si scanari,le pot trimite direct
Later edit: Dupa ce am consultat lotul meu martor de 200 monede 2 lei 1951, am gasit 6 double die pe revers , in diferite stadii.Am sa incarc o poza pentru una din monede,cea mai clara dubla batere

5 monede sunt disponibile pentru schimb contra erori sau falsuri de monede romanesti sau contra jetoane romanesti
2 lei 1950 double die

1 moneda este disponibila pentru schimburi
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
-
cartelcoserv

Buna ziua tuturor ... eu am dat peste o moneda de 5 bani editia 2010 executata gresit, care drept urmare are cifra 5 si stema pe ambele parti si o forma ciudata , nu este rotunda ... este ovala/eliptica ... iar pe una din parti "5 BANI" este in oglinda ...iar pe cealalta "ROMANIA" este in oglinda ... moneda are totusi marginea zimtata ...
din nefericire nu ma pricep la numismatica , doar ca am vazut un documentar cu asemenea monede si nu ma intereseaza decat valoarea de piata sa zic asa ... valoarea numismatica nu este importanta pt mine (sper sa nu jignesc pe nimeni)
La cerere voi pune si poze ...
din nefericire nu ma pricep la numismatica , doar ca am vazut un documentar cu asemenea monede si nu ma intereseaza decat valoarea de piata sa zic asa ... valoarea numismatica nu este importanta pt mine (sper sa nu jignesc pe nimeni)
La cerere voi pune si poze ...
You only die once.
-
cartelcoserv

-
cartelcoserv

Pentru cei care sant mai nou veniti in randurile ,colectionarilor de moneda,un link util cu exemple de erori monetare ( Romanian Coins);
http://romaniancoins.org/erori_monede.html
http://romaniancoins.org/erori_monede.html