Medalie jubiliara dedicata fostului suveran Mihai I

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Diana_doamna

Mesaj de Diana_doamna »

Pai m-ar duce la peste 450 lei. Valeu!
Va multumesc pentru link-ul indicat.
Paul_Mihail
**
**

Mesaj de Paul_Mihail »

Si totusi, si-a cumparat-o cineva?
Raskolnikov21

Mesaj de Raskolnikov21 »

O puteti achizitiona cu 200 lei de la colegul Dmariog. Vedeti anunturile de la Vanzare...
bansaraba

Mesaj de bansaraba »

Are cineva habar ce-i cu medalia aceasta si daca merita efortul? La nevoie dau si linkul catre site
Fişiere ataşate
medalieMihai.jpg
medalieMihai.jpg (273.31 KiB) Vizualizat de 8562 ori
skortzy

Mesaj de skortzy »

Mie nu imi suna deloc bine... Nu as risca sa dau bani pe asa ceva.

Ce inseamna "argint pretios"? ;) Pe medalie scrie Ag 333. :)
Raskolnikov21

Mesaj de Raskolnikov21 »

Medalia nu este una oficiala. Cupoanele astea de achizitie apar cu unele reviste sau ziare. Acum ceva timp aveau cu Stefan cel Mare, daca imi aduc bine aminte. Pretul nu este unul mare si medalia, in opinia mea este mai frumoasa decat cea oficiala. Acum daca se merita , numai dvs puteti decide.
Totusi afirmatia ''argint pretios'' nu se prea potriveste pentru aceasta medalie , pt ca din cate vad eu este argint 333/1000 , deci de calitate foarte slaba.
O zi buna !
Vranceanu

Mesaj de Vranceanu »

Mie aceasta a doua medalie mi se pare deosebit de urata, kitsch mai exact, Mihai nu este "sef al Casei Regale" ci este REGE AL ROMANIEI. In afara de asta, stema republicana, inconjurata de acele 12 stele masonice, nu au de-a face cu Familia Regala, nici cu jubileul. Medalia oficiala mi se pare mai frumoasa, nu se compara.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Si dupa parerea mea este mai reusita decat medalia "oficiala", insa asta nu inseamna ca-mi place. Tot urata o gasesc, doar mai putin urata decat cealalta. Parerea mea este ca pe revers sunt simbolurile moderne ale Romaniei (harta si stema) si stelele vor sa "trimita" la apartenenta Romaniei in U.E. Sau Comunitatea Europeana e masonica? :oops: Adica o fi, dat steaua este un simbol dincolo de masonerie. Chiar si comunistii au adoptat-o, sau si ei au fost masoni? De fapt par sa fie 16 stele, nu 12 d-le Vranceanu. Remarc ca in ultimul timp toate simbolurile, fie ele crestine sau altceva, sunt asociate cu masoneria. :lol:
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
Vranceanu

Mesaj de Vranceanu »

Eu am numarat 12 stele, dvs va ies 16....
Medalia oficiala nu este urata, este doar simpla, poate sa placa unora, altora nu, poate parea prea "seaca", "fara sare si piper", cum a spus cineva aiuci, insa urata nu cred ca este.
Aceasta, a doua, mi se pare exact in stilul celor emise de BNR - incarcata cu zorzoane kitsch.
Stema Regala este potrivita cu jubileul, nu aceasta stema republicana, care de fapt este stema regala despuiata de toate atributele regalitatii / suveranitatii, un surogat din punct de vedere heraldic.
Dar, in fine, stiti cum se spune: de gustibus et coloribus non disputandum.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Nu e nevoie sa puneti linkul, firma care le produce este din Arad
Eu m-am uitat la preturile lor pentru monedele romanesti si era sa fac atac de cord la unele
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Vranceanu scrie:Eu am numarat 12 stele, dvs va ies 16....
Sunt 12 vizibile, presupun ca sunt 16 pentru ca in locul unde e suprapus aversul nu poate fi gol, nu? Deci chiar daca nu se vad, ele ar trebui sa existe.
Cat despre steme, pe avers este reprezentata stema regala iar pe revers stema Romaniei actuale, probabil se doreste o tenta "oficiala", fiind vorba de o firma privata. Eu personal nu gasesc cu nimic mai kitsch in aceasta medalie decat in cealalta.
Ma rog, de acord cu dvs. de gustibus non disputandum.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
claus

Mesaj de claus »

Foita de aur bonus e cea mai tare. Ma intreb daca sunt siguri ca e din aur de 23k. Am cateva fiole din astea primite gratis, m-as mira sa chiar contina aur de 23k.
Fişiere ataşate
foitaaur.jpg
foitaaur.jpg (73.06 KiB) Vizualizat de 8409 ori
Dmariog

Mesaj de Dmariog »

Aurul este de fapt shlackmetal, o foita suptire , din aur, dar nu stiu in ce procent, cu care se "auresc" stucaturile, ramele etc. La felul cum arata, de fapt este un rest care nu se mai poate folosi in scopul initial, si ei au gasit o alta intrebuintare, sa "innobileze" pachetul cu medalia!
Daca o sa-l scoateti din eprubeta "se va imprastia in vant"! este foarte usor si fin.
skortzy

Mesaj de skortzy »

In legatura cu foitele de aur in sticluta - cred ca aceasta pagina este informativa: http://reviews.ebay.com/Information-on- ... 0001705952
popa_romeo85

Mesaj de popa_romeo85 »

Dmariog scrie:Aurul este de fapt shlackmetal, o foita suptire , din aur, dar nu stiu in ce procent, cu care se "auresc" stucaturile, ramele etc. La felul cum arata, de fapt este un rest care nu se mai poate folosi in scopul initial, si ei au gasit o alta intrebuintare, sa "innobileze" pachetul cu medalia!
Daca o sa-l scoateti din eprubeta "se va imprastia in vant"! este foarte usor si fin.
din cate stiu eu de la niste cunstinte care realizaza picturi si folosesc si foita de aur/ shlackmetal e intre 3 si 8 karate, mai exista si ceva vopsea la tub cu un procent de 2-4 karate, din specificatile producatorilor
monede, carti, reviste si multe alte lucruri
http://www.okazii.ro/catalog?user_list= ... ramas_desc#
Scrie răspuns