Emisiuni BNR in 2011
-
cartelcoserv

-
cartelcoserv

Cine ghiceste ar putea face bani frumosi pe spinarea argintului.claus scrie:2005-54 lei
2006-55 lei
2007-85 lei
2008-108.40 lei
2009-110 lei
2010-155 lei
2011-200 lei
Cine ghiceste cat va fi la anul?
Acum serios, fata de 2005, pretul unciei a crescut cam de 4 ori: 4 * 54 + 2 * 10 (monedele de 50 bani proof extra) => cca 230.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
De ce nu se (mai) fac seturi pentru colectionarii de rand, fara conserve din argint si alte asemenea inventii?
Si cred ca mai bine n-am mai vorbi de costurile pe care le implica baterea monedelor, pentru ca nu din cauza asta au crescut preturile atat de mult. Prooful din 2010 a costat 8 lei si ceva (10 cu tot cu TVA), asa ca se poate si mai ieftin.
Si cred ca mai bine n-am mai vorbi de costurile pe care le implica baterea monedelor, pentru ca nu din cauza asta au crescut preturile atat de mult. Prooful din 2010 a costat 8 lei si ceva (10 cu tot cu TVA), asa ca se poate si mai ieftin.
Eu cred ca putem vorbi in continuare de costurile de productie.
Proof-ul de care ziceti si care a costat 8 lei (de fapt 9.92) a avut un tiraj de 5000 de exemplare. Pe langa asta, nu era nevoie de matrita noua pentru el.
Setul de 2011 a avut nevoie de matrita noua pentru medalie, pentru moneda "obisnuita" de 50 de bani si pentru moneda de 50 de bani cu Vlaicu.
Tirajul a fost doar 1000. Mai costa si pliantul.
Nu zic ca se ajunge la 248 de lei, dar argumentele de genul "aia a costat nu stiu cat" nu mi se par decisive pentru incheierea discutiei.
Proof-ul de care ziceti si care a costat 8 lei (de fapt 9.92) a avut un tiraj de 5000 de exemplare. Pe langa asta, nu era nevoie de matrita noua pentru el.
Setul de 2011 a avut nevoie de matrita noua pentru medalie, pentru moneda "obisnuita" de 50 de bani si pentru moneda de 50 de bani cu Vlaicu.
Tirajul a fost doar 1000. Mai costa si pliantul.
Nu zic ca se ajunge la 248 de lei, dar argumentele de genul "aia a costat nu stiu cat" nu mi se par decisive pentru incheierea discutiei.
9.92 cu tot cu TVA. Acum e putin peste 10 lei. Cum adica nu era nevoie de matrita noua pentru el? Pana la urma proof-urile nu se bat cu alte matrite? Parca asa am citit intr-o discutie legata de ”conserve”, tot pe forum.skortzy scrie:Eu cred ca putem vorbi in continuare de costurile de productie.
-
popa_romeo85

din cate am inteles eu monedele proof sunt bature de 2 ori cu matrita obisbuita, in mod cert exista mai multe matrite, nu stiu in cat timp sau daca se uzeaza matritele , iar matrite noi trebuie doar la medalia de argint si reversul sau aversul, a monedei obisnuite de 50 de bani si a monedei cu aurel vlaicu, monedele de 1,5,10 bani 2011 exista in circulatie , eu am numarat 4 negative pentru monede, drept modele noi. personal mi se pare scump setul , cel putin pentru un proaspat absolvent de ahitectura platit cu minimul pe economie pentru studi universitare
monede, carti, reviste si multe alte lucruri
http://www.okazii.ro/catalog?user_list= ... ramas_desc#
http://www.okazii.ro/catalog?user_list= ... ramas_desc#
-
Diana_doamna

-
cartelcoserv

Sincer , mi se pare haios un set care se refera la Atheneu si are ca monede comemorative pe Mircea cel Batran si Aurel Vlaicu
Pesemne ca , in viziunea BNR, Mircea a pus piatra de temelie si Vlaicu ultima tzigla pe acoperis...
Pesemne ca , in viziunea BNR, Mircea a pus piatra de temelie si Vlaicu ultima tzigla pe acoperis...
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit