5 bani 1900 variante
5 bani 1900 variante
Buna seara
Am o mare dificultate: este precizata peste tot in documentele de specialitate varianta cu globul si crucea de deasupra inclinate la stanga. din pacate nu am gasit nicaieri o poza a doua monede prin comparatie ( sa se observe clar aceasta diferenta ). cea mai buna am gasit-o pe romaniacoins dar tot nu este la o rezolutie buna.
Ce alte diferente mai exista ? ce alte repere mai pot lua ? ...parerea mea ca inclinarea globului ...daca nu este la peste 15 grade... este pur si simplu inobservabila la monedele de la XF in jos...
multumesc
PS: cat de rara este varianta cu globul inclinat ??
Am o mare dificultate: este precizata peste tot in documentele de specialitate varianta cu globul si crucea de deasupra inclinate la stanga. din pacate nu am gasit nicaieri o poza a doua monede prin comparatie ( sa se observe clar aceasta diferenta ). cea mai buna am gasit-o pe romaniacoins dar tot nu este la o rezolutie buna.
Ce alte diferente mai exista ? ce alte repere mai pot lua ? ...parerea mea ca inclinarea globului ...daca nu este la peste 15 grade... este pur si simplu inobservabila la monedele de la XF in jos...
multumesc
Re: 5 bani 1900 variante
Varianta cu globul si crucea inclinata este cea comuna. Cea cu ele drepte este cea rara. Un raport de 1/5 - 1/10 intre ele.rammoss scrie:Buna seara
multumesc
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
5 bani 1900
In Zimbrul Carpatin ed.2009 la nr.47 - 5 bani 1900 sunt trecute variantele a,b,c,d,e .
a-globul si crucea inclinate spre stinga
b-in partea dreapta 4+3 spice
c-in partea dreapta 4+2 spice
d-in partea dreapta 3+0 spice
e-in partea dreapta 2+3 spice
Foarte interesant. Sunteti sigur de aceasta informatie ? Zic asta deoarece in catalogul Stambuliu se precizeaza invers: varianta cea mai rara este cea cu globul inclinat...capa scrie: Varianta cu globul si crucea inclinata este cea comuna. Cea cu ele drepte este cea rara. Un raport de 1/5 - 1/10 intre ele.
Re: 5 bani 1900
Aveti si o cotatie pentru toate aceste variante ? Poze ? Multumesc multpapi1954 scrie:In Zimbrul Carpatin ed.2009 la nr.47 - 5 bani 1900 sunt trecute variantele a,b,c,d,e .
Este o concluzie proprie, dar pe care am regasit-o si la alti colectionari.rammoss scrie:Foarte interesant. Sunteti sigur de aceasta informatie ? Zic asta deoarece in catalogul Stambuliu se precizeaza invers: varianta cea mai rara este cea cu globul inclinat...capa scrie: Varianta cu globul si crucea inclinata este cea comuna. Cea cu ele drepte este cea rara. Un raport de 1/5 - 1/10 intre ele.
In urma cu cativa ani eram convins ca n-am varianta cu globul inclinat si tot adunam piese. Cand am gasit varianta cu globul drept mi-am dat seama ca toate celelalte erau de fapt cu globul inclinat.
Atasez mai jos poze cu cele doua variante. Am remarcat, de asemenea, ca relieful dintre bratele coroanei (punct rosu in poza) este de obicei mai slab batut la varianta cu globul inclinat.
- Fişiere ataşate
-
- 5 bani1900_var_marc.jpg (93.9 KiB) Vizualizat de 13452 ori
-
- 5 bani1900_var.jpg (93.63 KiB) Vizualizat de 13452 ori
exact aceasta a fost si impresia mea...acum este cam o certitudine....capa scrie: Este o concluzie proprie, dar pe care am regasit-o si la alti colectionari.
In urma cu cativa ani eram convins ca n-am varianta cu globul inclinat si tot adunam piese. Cand am gasit varianta cu globul drept mi-am dat seama ca toate celelalte erau de fapt cu globul inclinat.![]()
multumesc mult pentru poze....
cand despre variantele din zimbrul carpatin... nici nu stiu cum sa le incadrez...erori sau variante....
Propun deschiderea unui capitol nou , referitor la erori ( varietati ) intalnite la monede ( bancnote ) . Daca propunerea va fi sustinuta de membrii forumului si acceptata de cei in drept sa decida , ar urma stabilirea unor criterii de evaluare , unanim recunoscute . Am comasa astfel toate intrebarile referitore la cele semnalate de membri sau vizitatori , incercand o centralizare a informatiilor . Si poate in timp vom putea face si o clasificare documentata cu ce exista pe piata , respectiv in colectii . Astfel s-ar putea face si o evaluare corecta privind pretul pieselor care "ies din tiparul standard" . In speranta ca voi avea cat mai multi adepti , va multumesc pentru rabdare si astept reactiile " colegilor de suferinta ".
Faustina
Faustina
" I would rather live with her on Gyara , than without her in the palace "
Antoninus Pius
Antoninus Pius
-
catalinflv

re
Deja exita
monede romania-erori de batere?
O seara buna va urez
monede romania-erori de batere?
O seara buna va urez
Astept in continuare reactii .
Repet , trebuie stabilite niste criterii , pentru a face diferenta intre un rebut ( care poate avea o cota de amator , fixata de cel ce il detine si vrea sa il valorifice ) si o eroare , ceea ce presupune o anumita repetabilitate ( confirmata prin semnalari si poze , de colectionari ) si atunci cota este alta . Ce ati indicat dumneavoastra ca exista acum , cred ca este cam la gramada . Va multumesc pentru timpul acordat ; personal doream o rubrica specializata , desi este o munca grea , ale caror prime rezultate se va poate si dupa 2,3 ani . Nu orice deformare , dunga sau puncte de metal in plus , trebuie catalogate drept erori , atata timp cat ele sunt singulare si neconfirmate si de altii . Dupa mine , descoperirea si confirmarea unei erori , nu trebuie sa constituie un scop de supraevaluare a pretului , ci in primul rand o cunoastere mai buna a emisiunii monetare . Daca semnalarea se va dovedi reala si va raspunde criterilor stabilite , abia atunci se va putea stabili un pret de referinta recomandat , protejind pe cei mai putin familiarizati , dar care vor sa tranzactioneze . Astept un punct de vedere si din partea moderatorilor ( daca se poate ) .
Faustina
Repet , trebuie stabilite niste criterii , pentru a face diferenta intre un rebut ( care poate avea o cota de amator , fixata de cel ce il detine si vrea sa il valorifice ) si o eroare , ceea ce presupune o anumita repetabilitate ( confirmata prin semnalari si poze , de colectionari ) si atunci cota este alta . Ce ati indicat dumneavoastra ca exista acum , cred ca este cam la gramada . Va multumesc pentru timpul acordat ; personal doream o rubrica specializata , desi este o munca grea , ale caror prime rezultate se va poate si dupa 2,3 ani . Nu orice deformare , dunga sau puncte de metal in plus , trebuie catalogate drept erori , atata timp cat ele sunt singulare si neconfirmate si de altii . Dupa mine , descoperirea si confirmarea unei erori , nu trebuie sa constituie un scop de supraevaluare a pretului , ci in primul rand o cunoastere mai buna a emisiunii monetare . Daca semnalarea se va dovedi reala si va raspunde criterilor stabilite , abia atunci se va putea stabili un pret de referinta recomandat , protejind pe cei mai putin familiarizati , dar care vor sa tranzactioneze . Astept un punct de vedere si din partea moderatorilor ( daca se poate ) .
Faustina
" I would rather live with her on Gyara , than without her in the palace "
Antoninus Pius
Antoninus Pius
5 bani 1900
Cu scuzele de rigoare daca este vorba de ceea ce am scris eu, am reprodus fara "ghilimele" ce scrie in catalogul Zimbrul Carpatin ed.2009. De asemenea in MBR la 34a scrie" 1900 c.m.s.cu globul si crucea de deasupra coroanei inclinate spre st."
papi1954 scrie:In Zimbrul Carpatin ed.2009 la nr.47 - 5 bani 1900 sunt trecute variantele a,b,c,d,e .
Cred ca se referea la coroana unde exita diferente.sorin70 scrie:Unde sunt spicele din dreapta?
Eu vad doar o ramura de stejar in dreapta si o ramura de laur in stanga.
- Fişiere ataşate
-
- 5 Bani 1900.jpg (47.49 KiB) Vizualizat de 13174 ori
In acest caz cred ca in pozele postate de dumneavoastra ar fi doua variante noi: 5+3 si 5+2...bobo_778 scrie:papi1954 scrie:In Zimbrul Carpatin ed.2009 la nr.47 - 5 bani 1900 sunt trecute variantele a,b,c,d,e .
e-in partea dreapta 2+3 spiceCred ca se referea la coroana unde exita diferente.sorin70 scrie:Unde sunt spicele din dreapta?
Eu vad doar o ramura de stejar in dreapta si o ramura de laur in stanga.