Cruce Garda de Fier
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
Cruce Garda de Fier
Cunoaste cineva daca crucea asta are legatura cu Garda de Fier?Din pacate nu am o poza mai buna,am obtinut doar o copie xerox.
- Fişiere ataşate
-
- 001.jpg (22.6 KiB) Vizualizat de 17134 ori
imagini de pe oKazii
- Fişiere ataşate
-
- 1
- 1944 - Ordinul garda de Fier rv2.jpg (93.42 KiB) Vizualizat de 17004 ori
-
- 2
- 1944 - Ordinul garda de Fier rv1.jpg (37.63 KiB) Vizualizat de 17004 ori
-
- 3
- 1944 - Ordinul garda de Fier rv.jpg (40.37 KiB) Vizualizat de 17004 ori
-
- 4
- 1944 - Ordinul garda de Fier av1.jpg (122.03 KiB) Vizualizat de 17004 ori
-
- 5
- 1944 - Ordinul garda de Fier av.jpg (43.43 KiB) Vizualizat de 17004 ori
Cand a fost aceasta piesa la vanzare?
http://www.okazii.ro/catalog?per_page=2 ... t=ricky-bm
Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
buna ziua,
cred ca aceasta cruce este mai degraba un insemn de apartenenta la miscarea legionara si nu un ordin.
avand in vedere raritatea piesei as spune ca era un insemn oferit proprio motu de catre Horia Sima celor mai loiali oameni din partid sau miscare.
ar putea fi posibil ca ei sa fi dorit ca acest insemn sa devina o decoratie sau ceva oficial dar pentru ca acest regim a fost intrerupt acest fapt nu sa mai putut realiza si inca mai mult, toate insemnele legionare au fost cumva interzise sau scoase in afara legilor de la acea perioada. cel mai clar fapt in acest sens este topirea monedelor de 250 de lei totul pentru tara 1941 datorita "garduletului" intercalat intre cifrele 19 si 41.
sper sa nu fi gresit in aprecieri, acestea fiind doar niste dari de seama
.
cat despre aceasta piesa care a fost pe okazii, eu inclin sa cred ca este un fals. nu am vazut vreodata o piesa care sa prezinte ca si marcaj un simbol nazist, nici macar pe decoratiile sau insignele germaniei din acea perioada si inca ceva, intregul sistem de prindere (ac si gaica) este specific insignelor si decoratiilor germane sau manufactura germana.
cum am mai spus este doar o opinie personala si va rog sa o luati ca atare.
daca cineva este mai in cunostinta de cauza, il rog sa ne ajute in a elucida acest mister.
multumesc,
o zi buna tuturor
cred ca aceasta cruce este mai degraba un insemn de apartenenta la miscarea legionara si nu un ordin.
avand in vedere raritatea piesei as spune ca era un insemn oferit proprio motu de catre Horia Sima celor mai loiali oameni din partid sau miscare.
ar putea fi posibil ca ei sa fi dorit ca acest insemn sa devina o decoratie sau ceva oficial dar pentru ca acest regim a fost intrerupt acest fapt nu sa mai putut realiza si inca mai mult, toate insemnele legionare au fost cumva interzise sau scoase in afara legilor de la acea perioada. cel mai clar fapt in acest sens este topirea monedelor de 250 de lei totul pentru tara 1941 datorita "garduletului" intercalat intre cifrele 19 si 41.
sper sa nu fi gresit in aprecieri, acestea fiind doar niste dari de seama
cat despre aceasta piesa care a fost pe okazii, eu inclin sa cred ca este un fals. nu am vazut vreodata o piesa care sa prezinte ca si marcaj un simbol nazist, nici macar pe decoratiile sau insignele germaniei din acea perioada si inca ceva, intregul sistem de prindere (ac si gaica) este specific insignelor si decoratiilor germane sau manufactura germana.
cum am mai spus este doar o opinie personala si va rog sa o luati ca atare.
daca cineva este mai in cunostinta de cauza, il rog sa ne ajute in a elucida acest mister.
multumesc,
o zi buna tuturor
Pai nu crezi ca este o inadvertenta in logica prezentarii tale? Acest "insemn" atribuit legionarilor "de rang inalt" nu putea fi fabricat la "fratii" germani? Si tocmai prezenta acelui simbol nazist sa marcheze tara de provenienta, sa sublinieze cumva legatura dintre cele doua doctrine?sathor scrie:cat despre aceasta piesa care a fost pe okazii, eu inclin sa cred ca este un fals. nu am vazut vreodata o piesa care sa prezinte ca si marcaj un simbol nazist, nici macar pe decoratiile sau insignele germaniei din acea perioada si inca ceva, intregul sistem de prindere (ac si gaica) este specific insignelor si decoratiilor germane sau manufactura germana.
Si oricum, pretul de pe okazii, a fost pe masura interesului manifestat de cumparatori si a raritatii piesei. In plus, chiar si fals, este singura data cand l-am vazut de cand urmaresc acest site, de ceva ani.
- boonicootza

Nu ma pronunt in legatura cu originalitatea piesei dar, intr-adevar, pe decoratiile si insignele Germane nu apare, ca marcaj, vulturul nazist.T.M.T. scrie:... nu putea fi fabricat la "fratii" germani? Si tocmai prezenta acelui simbol nazist sa marcheze tara de provenienta, sa sublinieze cumva legatura dintre cele doua doctrine?![]()
Germanii foloseau coduri din cifre (LDO) pentru a marca insignele sau litere si cifre (RZM) pentru marcarea armelor albe, paftalelor etc. in functie de producator. In afara de aceste marcaje, cateodata, mai apareau sigla producatorului sau marcaj de argint.
-
Cristian Ciuplea

Numai o simpla idee !
Posibil sa fie Vulturul Alb, al regimului de exil , Viena ( vezi si Klietmann, Phaleristik, Rumänien ! ) .
Ultima piesa prezentata si cu reversul, pare sa fie o copie mai nereusita a numarului 2.
Ultima piesa prezentata si cu reversul, pare sa fie o copie mai nereusita a numarului 2.
Curiosity Killed The Cat !
Am incercat sa fac niste poze, marcajele nu se vad prea clar.
- Fişiere ataşate
-
- 900-9.jpg (26.12 KiB) Vizualizat de 16660 ori
-
- MM.jpg (47.18 KiB) Vizualizat de 16660 ori
-
- 003.JPG (205.87 KiB) Vizualizat de 16660 ori
-
- 007.JPG (153.96 KiB) Vizualizat de 16660 ori
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
-
Raskolnikov21

Am sesizat totusi 2 diferente (or fi mai multe?), intre piesa postata de domnul ''symaky'' si cea postata de catre domnul ''Iason'' :
1. La piesa postata de domnul ''symaky'' marginea grilajului de pe brate este lipita de scutul din mijloc,
2.Pe spatele piesei prezentate de domnul ''Iason'' apar 10 nituri de prindere, cu 2 in plus fata de cealalta.Se poate insa ca ele sa nu se observe in poza.
Piesa postata de domnul ''Iason'' se aseamana mai degraba cu cea postata de domnul '' babanezul''.
1. La piesa postata de domnul ''symaky'' marginea grilajului de pe brate este lipita de scutul din mijloc,
2.Pe spatele piesei prezentate de domnul ''Iason'' apar 10 nituri de prindere, cu 2 in plus fata de cealalta.Se poate insa ca ele sa nu se observe in poza.
Piesa postata de domnul ''Iason'' se aseamana mai degraba cu cea postata de domnul '' babanezul''.