Daca va uitati mai cu atentie, veti mai gasi. Piesa d-lui Iason fiind originala, cealalta nu poate decat sa se apropie intr-o oarecare masura de original, ramanand suficiente diferente. Aici, trebuie sa-l felicit pe amicul Sathor pentru spiritul de observatie de care a dat dovada la momentul respectiv si de abnegatia cu care si-a sustinut punctul de vedere.Raskolnikov21 scrie:Am sesizat totusi 2 diferente (or fi mai multe?).
Cruce Garda de Fier
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
Si un exemplar prezent in urma cu ceva timp pe ebay. Modul de executie, pare indepartat de imaginile anterioare ...
- Fişiere ataşate
-
- legionofMichael.jpg (68.84 KiB) Vizualizat de 15114 ori

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
- marcus aurelius

D-le T.M.T., in logica dvs. exista o inadvertenta si mai mare, legatura dintre cele doua doctrine nu era subliniata pe spatele unei insigne cu un marcaj microscopic, e ridicol ceea ce afirmati. Legatura apare chiar pe fata altor insigne legionare, gardul si svastica.T.M.T. scrie:Pai nu crezi ca este o inadvertenta in logica prezentarii tale? Acest "insemn" atribuit legionarilor "de rang inalt" nu putea fi fabricat la "fratii" germani? Si tocmai prezenta acelui simbol nazist sa marcheze tara de provenienta, sa sublinieze cumva legatura dintre cele doua doctrine?sathor scrie:cat despre aceasta piesa care a fost pe okazii, eu inclin sa cred ca este un fals. nu am vazut vreodata o piesa care sa prezinte ca si marcaj un simbol nazist, nici macar pe decoratiile sau insignele germaniei din acea perioada si inca ceva, intregul sistem de prindere (ac si gaica) este specific insignelor si decoratiilor germane sau manufactura germana.
Si oricum, pretul de pe okazii, a fost pe masura interesului manifestat de cumparatori si a raritatii piesei. In plus, chiar si fals, este singura data cand l-am vazut de cand urmaresc acest site, de ceva ani.
Intamplator
- Fişiere ataşate
-
- IMG_0675.JPG (144.31 KiB) Vizualizat de 15082 ori
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
http://ordersandmedals.ro
- tripleseven

Nu inteleg de ce domnul TMT crede ca piesa prezentata de domnul Iason ar fi mai "originala" decat cealalta...! Numai din cauza acelor poansoane?
Mie personal nu-mi place cum arata niciuna din ele!
Singura piesa facuta de o firma,si nu prezinta urme exagerate de finisare,este cea prezentata de domnul Yulian !
A fost piesa unui prieten de-al meu care a vandut-o (in licitatia de unde provine imaginea) unui colectionar din state....prin 2003 !!! Deci poza este deja antica!
Piesa era facuta dintr-un aliaj mai usor si avea marcaje germane.
Dar la urma urmei si in cazul acestei piese nu as baga mana in foc ca este o piesa din timpul ww2!! Este posibil ca aceste piese sa fie niste inventii facute in anii 70 pt piata , ceva de genul pieselor MV clasa 1 md 1941 cu spade !
Mie personal nu-mi place cum arata niciuna din ele!
Singura piesa facuta de o firma,si nu prezinta urme exagerate de finisare,este cea prezentata de domnul Yulian !
A fost piesa unui prieten de-al meu care a vandut-o (in licitatia de unde provine imaginea) unui colectionar din state....prin 2003 !!! Deci poza este deja antica!
Piesa era facuta dintr-un aliaj mai usor si avea marcaje germane.
Dar la urma urmei si in cazul acestei piese nu as baga mana in foc ca este o piesa din timpul ww2!! Este posibil ca aceste piese sa fie niste inventii facute in anii 70 pt piata , ceva de genul pieselor MV clasa 1 md 1941 cu spade !
- tripleseven

iason scrie:Corect!Din moment ce traim in ani de democratie,fiecare are dreptul la parere personala,nu?
Pai am si mentionat...parerea mea, iar ceea ce priveste democratia , stiti la fel de bine ca si mine,ca au aparut o gramada de "piese rare". pe care nu le vazuse nimeni pana prin '98 !
Sunt toate piese aparute in "democratie" pt un cerc restrans de colectionari cu foarte multi bani, care cumpara tot ce apare !
Iar referitor la piesa din topic, daca ar fi fost facuta de legionari, cred ca s-ar fi laudat cu piesa oriunde ar fi avut ocazia! Ar fi tratat-o mai ceva ca pe Sfantul Graal... adica ar fi fost pomenita undeva...un site, o lucrare!
Multi o asociaza cu piesa pomenita de Klietmann in cartea lui, este posibil sa fie piesa in cauza,dar nu se stie cat de credibila a fost sursa care i-a furnizat informatia. Klietmann a scris cartea in perioada cand piata fusese infectata cu tot felul de replici fanteziste.
Pana la proba contrarie, imi mentin parerea ca este o fantezie.
Da,aveti dreptate nu va contrazic.Am sa va spun doar o singura chestie.Probabil stiti de unde sunt si in ce oras locuiesc.Ati auzit de Ion Caranica? sau Ianis Karanikas in greaca..Stiti unde s-a nascut? Si unde s-au dus urmasi lui (rudele) dupa revolutia din'98?
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
Wikipedia,
Ion Caranica (n. 1903; d. 1938) a fost un legionar care a participat la asasinatul lui Ion Gheorghe Duca alături de camarazii săi, Doru Belimace și Nicolae Constantinescu.
Ion Caranica s-a născut în orașul Veria din Macedonia, aflat atunci sub ocupație turcească. A studiat la Școala Comercială din Salonic, apoi la Academia Comercială din București; a aderat la Mișcarea Legionară în 1930, imediat după ce l-a cunoscut pe Corneliu Zelea Codreanu în închisoarea Văcărești. În 1932 fondează, împreună cu Constantin Papanace, publicația Armatolii, tribună de luptă pentru apărarea drepturilor coloniștilor aromâni persecutați de regimul de la București. În aprilie 1934 a fost condamnat pe viață la muncă silnică, împreună cu ceilalți doi camarazi, pentru asasinatul lui I.Gh.Duca. În închisoare, scrie o carte despre problemele aromânilor. A fost asasinat de autorități prin strangulare, alături de Corneliu Zelea Codreanu, Decemviri și ceilalți doi camarazi din grupul Nicadorilor, în noaptea de 29/30 nov. 1938. [1]
Ion Caranica (n. 1903; d. 1938) a fost un legionar care a participat la asasinatul lui Ion Gheorghe Duca alături de camarazii săi, Doru Belimace și Nicolae Constantinescu.
Ion Caranica s-a născut în orașul Veria din Macedonia, aflat atunci sub ocupație turcească. A studiat la Școala Comercială din Salonic, apoi la Academia Comercială din București; a aderat la Mișcarea Legionară în 1930, imediat după ce l-a cunoscut pe Corneliu Zelea Codreanu în închisoarea Văcărești. În 1932 fondează, împreună cu Constantin Papanace, publicația Armatolii, tribună de luptă pentru apărarea drepturilor coloniștilor aromâni persecutați de regimul de la București. În aprilie 1934 a fost condamnat pe viață la muncă silnică, împreună cu ceilalți doi camarazi, pentru asasinatul lui I.Gh.Duca. În închisoare, scrie o carte despre problemele aromânilor. A fost asasinat de autorități prin strangulare, alături de Corneliu Zelea Codreanu, Decemviri și ceilalți doi camarazi din grupul Nicadorilor, în noaptea de 29/30 nov. 1938. [1]
- tripleseven

Domnule Iason, inteleg ca vreti sa va protejati piesa, este si de inteles, dar personal tot nu imi schimb parerea!iason scrie:Da,aveti dreptate nu va contrazic.Am sa va spun doar o singura chestie.Probabil stiti de unde sunt si in ce oras locuiesc.Ati auzit de Ion Caranica? sau Ianis Karanikas in greaca..Stiti unde s-a nascut? Si unde s-au dus urmasi lui (rudele) dupa revolutia din'98?
Daca acest insemn/ordin ar fi existat oficial, atunci legionarii sigur ar fi avut grija sa il popularizeze cumva,asta inclusiv si in exil!
Ar fi aparut ca motiv pe timbre,carti postale sau mai stiu eu ce... precum au aparut si martisoarele cu Majadahonda sau cel cu "Capitane " sau insigna prezentata de Marcus Aurelius!
Ciudat este ca aceste piese au aparut prin 98 si nu imediat dupa revolutie!
- tripleseven

din pacate nu putem cunoaste cate piese legionare au fost facute si utilizate in perioada respectiva ! sau care piese sunt facute in exil !?
o alta piesa rarisima e Insigna Colegiului Medicilor .... cati dintre dumneavoastra cunosc acesta piesa ?
o alta piesa rarisima e Insigna Colegiului Medicilor .... cati dintre dumneavoastra cunosc acesta piesa ?
- Fişiere ataşate
-
- av
- 1940 - Colegiul Medicilor - legionara.jpg (90.81 KiB) Vizualizat de 14828 ori
- marcus aurelius