Uniforma ofiter
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
Uniforma ofiter
As avea rugamintea, pentru cei care cunosc bine unioformele si insemnele militare, sa imi confirme daca aceasta este uniforma de sublocotenent de artilerie (de campanie). Chipiul este de soldat, insa restul pare a arata ca e vorba de un ofiter. Am motive sa cred ca este vorba de bunicul meu.
- Fişiere ataşate
-
- Copy of IMG_2383.jpg (77.86 KiB) Vizualizat de 4184 ori
In cazul in care nu va poate ajuta nimeni din colegii nostri, va recomand forumurile 6 Dorobanti sau WW2 sau Traditia militara. In mod sigur, acolo sunt persoane care va pot ajuta (cu precizarea ca unul dintre ele este in limba engleza).

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
- marcus aurelius

Sunt vizibile doar peltitele, care par a fi negre, insa fiind poza alb-negru, pot fi si visinii inchise sau chiar rosii. In mod cert este ofiter, soldatii nu purtau cizme de piele si mantou lung. Parerea mea este ca cine ar declara ca este de exemplu artilerist, s-ar hazarda tocmai pentru ca ceea ce am specificat deja. De aceea nu ati primit nici un raspuns. Nu exista nici un alt insemn care sa indice arma. Deci poate fi infanterist, artilerist, genist, intendant, sanitar, s.a.m.d.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
http://ordersandmedals.ro
Dupa parerea mea petlitele sunt negre. Alte indicii: la cizme pare a purta pinteni (era la o unitate de artilerie calareata), la centura are un toc cu pistol, probabil Luger Parabellum. Ofiterul de langa el (maior sau lt-col) poarta si el petlite negre. Se vad tresele, pare a avea cate o singura tresa, deci de sublocotenent (la data aceea - decembrie 1943 - era inca slt).
Poza este datata "Sf Nicolae, dec 1943, Nova Dimitrievka, Cherson".
Aceasta reproducere am facut-o cu un aparat foto digital de amator, saptamana viitoare o voi scana si cred ca va iesi ceva mai clara. oricum, originalul este extrem de mic, doar cu lupa mi-am putut da seama mai bine de figuri.
Va multumesc pentrui confirmarea faptului ca uniforma este de ofiter. Voi reveni cu foto mai buna.
Iata o poza cu intregul grup:
Poza este datata "Sf Nicolae, dec 1943, Nova Dimitrievka, Cherson".
Aceasta reproducere am facut-o cu un aparat foto digital de amator, saptamana viitoare o voi scana si cred ca va iesi ceva mai clara. oricum, originalul este extrem de mic, doar cu lupa mi-am putut da seama mai bine de figuri.
Va multumesc pentrui confirmarea faptului ca uniforma este de ofiter. Voi reveni cu foto mai buna.
Iata o poza cu intregul grup:
- Fişiere ataşate
-
- Copy (2) of IMG_2383.jpg (71.2 KiB) Vizualizat de 3940 ori
Uitati o poza mai clara - scanata la 1200 dpi
Uitati o poza mai clara - scanata la 1200 dpi
Rog pareri despre:
grad, uniforma, pistol, etc.
Rog pareri despre:
grad, uniforma, pistol, etc.
- Fişiere ataşate
-