Rog identificare /semnificatie

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
Timis

Rog identificare /semnificatie

Mesaj de Timis »

Rog colegii colectionari sa identifice aceasta brosa care are dimensiunile de 31,43mm x22mm. Nu este din argint ,dar este aurita . Piatra are aprox .2mm si este de nuanta albastru semitransparent (posibil lapislazuli !? ).
Nu are poanson si nici marcaje.
Ce semnificatie au cele trei elemente ; cruce,inima si ancora ?
Atasez 2 imagini scan ale piesei :
Fişiere ataşate
b1.jpg
b1.jpg (17.63 KiB) Vizualizat de 7861 ori
b.jpg
b.jpg (24.05 KiB) Vizualizat de 7861 ori
iason

Mesaj de iason »

Piatra este un opal.Sigur nu ati gasit nici un marcaj?Si de ce spuneti ca nu este argint?Dupa lucratura, trebuie sa fie confectionata de un metal pretios,argint sau aur,chiar daca o fi de un carataj mai mic.
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

Ceva timp in urma am avut si eu un ceas de buzunar (de dama) cu aceste trei simboluri.
In Italia semnifica credinta, speranta si dragostea
- cruce = credinta
- ancora = speranta
- inima = dragoste
Fişiere ataşate
ceas de buzunar.JPG
ceas de buzunar.JPG (248.58 KiB) Vizualizat de 7819 ori
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
Timis

Mesaj de Timis »

Mateiciuc scrie: In Italia semnifica credinta, speranta si dragostea
- cruce = credinta
- ancora = speranta
- inima = dragoste
De acord cu dumneavoastra ,dar...din moment ce aceste insemne au aparut pe brose,ceas de dama(mai stiu eu ce obiecta) sant curios daca apar aceste elemente si in vreo lucrare,daca a fost un curent cu o anumita semnificatie (cultura,religie,politica),o moda ..sau pur si simplu un moft de perioada.
Cand am achizitionat piesa era doar mentiunea ..,,brosa dama secol XIX ..."Desi o am de catva ani,nu mi-am pus problema sa verific din ce material este confectionata si ce fel de piatra are -sau daca este secol XIX sau nu.
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

Nu strica sa ne aducem aminte si de unde vine referirea la cele trei virtuti: Epistola I a Sfantului Apostol Pavel catre Corinteni, capitolul 13, versetul 13:
"Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea. "
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

Cititi aici si asa intelegeti ce semnificat au aceste trei simboluri

http://www.miodiosalvami.it/tm/fede.html

http://www.carpeoro.com/triploprincipiorosa+croce.php
Timis

Mesaj de Timis »

Multumesc colegilor pentru raspunsurile date . Daca sant colegi care au in colectiile lor piese (sau informatii) despre cele trei simboluri astept cu interes sa le prezinte.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Buna ziua, va postez si eu un medalion/brosa cu aceleasi simboluri, in plus mai exista unul, o carma, probabil simbolizand drumul/directia pe calea dreapta... Ah da, si valurile. Acest medalion e de argint cu simbolurile aurite.
Fişiere ataşate
IMG_8630.JPG
IMG_8630.JPG (88.46 KiB) Vizualizat de 7472 ori
IMG_8629.JPG
IMG_8629.JPG (126.57 KiB) Vizualizat de 7472 ori
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
Cacuci

Mesaj de Cacuci »

Pe mine ma duc cu gandul mai degraba la simboluri masonice.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Cruce in masonerie??? Nu prea cred.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
Timis

Mesaj de Timis »

marcus aurelius scrie:Cruce in masonerie??? Nu prea cred.
Da este corecta observatia. Am trimis si unui cunoscut ce a lucrat o perioada la arhivarea fotodocumentelor(care au legatura cu Romania) pe care Vaticanul le-a pus la dispozitia cercetatorilor romani inainte de vizita Papei Ioan in Romania.
Persoana crede ca este vorba de insemnele unui ORDIN CRESTIN .
Are cineva mai multe amanunte?
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

La unele ordine portugheze se regasesc cel putin 2 din cele 3 simboluri, inima si crucea !

http://www.emedals.ca/catalog.asp?country=P

Am mai gasit ceva interesant:

http://www.answerbag.com/q_view/2023104
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

Ce am aflat de la unii colegi aceste trei simboluri (crucificxul, ancora si inima) erau date cadou de catre bunici la nepotei cand erau botezati.
Cum au ajuns sa apara pe ceasuri, medalioane, brose nu mai stiu.
Mai jos atasej cateva versuri gasite pe un site. Tradus cu traducatorul google

Ce este virtute?
Virtutea este o calitate a sufletului pentru care nu există dorinţa, usurinta si disponibilitatea de a învăţa şi de a face bine.

2. Care sunt virtuţile teologale?
Virtuţi teologice sunt: credinţa, speranţa şi iubirea.

3. De ce este credinţa, speranţa şi iubirea sunt numite virtuţi teologale?
Credinţă, speranţă şi caritate sunt numite virtuţi teologice, pentru că ei au pe Dumnezeu pentru obiectul lor imediată şi primar, şi sunt infuzate de El

4. Cum poate virtuţile teologale au pe Dumnezeu pentru obiect imediată a acestora?Virtuţi teologale au pe Dumnezeu pentru obiectul lor imediată, pentru că prin credinţă, noi credem în Dumnezeu şi să creadă tot ceea ce El a dezvăluit, cu speranţa de a poseda lui Dumnezeu, Hope, Caritate cu iubirea de Dumnezeu şi în El ne iubim pe noi înşine şi de alţii.

5. Când Dumnezeu ne dă virtuţile teologale în suflet?
Dumnezeu pentru bunătatea Lui ne dă virtuţile teologale în suflet atunci când impodobirea harul sfinţitor lui, şi aşa mai departe atunci când am primit Botezul am fost îmbogăţit prin aceste virtuţi, şi cu ei, darurile Duhului Sfânt.

Ce este credinţa?
Credinţa este o virtute supranaturală insuflată de Dumnezeu în sufletul nostru, pentru care am sprijinit autoritatea lui Dumnezeu însuşi, noi credem că este adevărat tot ceea ce El a dezvăluit, şi prin intermediul Bisericii propune pentru credinţa noastră.

Care este speranţa?
Speranţa este o virtute supranaturală infuzat de Dumnezeu în propriile noastre, prin care noi dorim şi aşteptăm viaţa veşnică pe care Dumnezeu a promis să slujitorii Săi, şi asistenţa necesară pentru a-l atinge.

Ce este iubirea?
Iubirea este o virtute supranaturală infuzat de Dumnezeu în propriile noastre, pe care Îl iubim pe Dumnezeu mai presus de toate lucrurile pentru el însuşi, şi pe aproapele nostru ca pe noi înşine de dragul lui Dumnezeu.
Scrie răspuns