50 lei 1992 varianta rara?
50 lei 1992 varianta rara?
Vad ca nu si-a pus nimeni problema asta pe forum.
La fel ca 100 lei 1992 unde sunt 3 variante, si 50 lei 1992 are 3 variante, dar una nu este nici pe okazii, nici la targuri si nici cativa prieteni de-ai mei colectionari nu o au, cea cu "50" gros si codita de la "9" scurta(dreapta).
O are cineva, e foarte rara sau nu exista?Daca exista, de ce se gaseste asa greu?
La fel ca 100 lei 1992 unde sunt 3 variante, si 50 lei 1992 are 3 variante, dar una nu este nici pe okazii, nici la targuri si nici cativa prieteni de-ai mei colectionari nu o au, cea cu "50" gros si codita de la "9" scurta(dreapta).
O are cineva, e foarte rara sau nu exista?Daca exista, de ce se gaseste asa greu?
Don't fall in love with anything, 'cause there's always something better out there.
http://www.okazii.ro/catalog?user_list= ... ramas_desc
-
atlantic3009

Va contrazic, exista sigur o varianta a monedei de 50 lei cu cifrele mai groase (cred ca la 1992 nu sunt sigur). Cand ajung acasa o sa-i fac o poza, am o moneda cu "50" mai gros. Cat de rara e nu stiu sa apreciez, probabil nu foarte rara din momemnt ce eu am gasit-o la momentul respectiv in circulatie.
domnii mei, pana acum la moneda de 50 Lei din 1992 au fost semnalate doar 2 variante ! ... si doar la anul 1992 !
a - milesim cu codita de la cifra "9" dreapta si caractere subtiri la "50"LEI
b - milesim cu codita de la cifra "9" rotunjita si caractere groase la "50"LEI
mai cunoasteti dumneavoastra si alte variante ? NU cred !
a - milesim cu codita de la cifra "9" dreapta si caractere subtiri la "50"LEI
b - milesim cu codita de la cifra "9" rotunjita si caractere groase la "50"LEI
mai cunoasteti dumneavoastra si alte variante ? NU cred !
- Fişiere ataşate
-
- b
- b.jpg (34.61 KiB) Vizualizat de 10619 ori
-
- a
- a.jpg (40.27 KiB) Vizualizat de 10619 ori
-
atlantic3009

Felicitari tuturor celor care se apleaca cu migala in studiul monedelor . Ma adresez in primul rand celor care au postat anterior . Iata de ce am incercat si cu alte ocazii sa sensibilizez colegii " de suferinta " , pentru a sustine deschiderea unui subiect de sine statator , privind erorile si/sau varietatile care apar la emisiunile monetare . Pana acum , moderatorii nu si-au exprimat un punct de vedere , privind oportunitatea aceastei solicitari , desi au fost rugati sa o faca . Numai intru cadru organizat , pe baza unor criterii unanim acceptate si corecte , putem studia si incadra observatiile venite de la colectionari . Va multumesc ca aveti timp sa studiati moneda/bancnota si poate intro zi , o vom face organizat .
Daca nu va fi nici un semnal , ramane sa centralizez postarile si sa fac o baza de date , specializata , pe care , la momentul potrivit o voi transmite pe forum ( daca acest lucru imi este permis ) . Va multumesc pentru rabdare si astept daca se poate , reactii .
O seara linistita .
Faustina
Daca nu va fi nici un semnal , ramane sa centralizez postarile si sa fac o baza de date , specializata , pe care , la momentul potrivit o voi transmite pe forum ( daca acest lucru imi este permis ) . Va multumesc pentru rabdare si astept daca se poate , reactii .
O seara linistita .
Faustina
" I would rather live with her on Gyara , than without her in the palace "
Antoninus Pius
Antoninus Pius
-
cartelcoserv

-
cartelcoserv

DUpa cum am mai spus eu sunt umpic incepator in colectie(de monede), dar am 2 prieteni in Botosani care cauta acea varianta descrisa mai sus de vreo 2 ani, sustinand ca exista. Observand ca e strigator la cer sa fie asa rara, am intrebat aici pe forum, gandindu-ma ca poate nu exista sau cine stie, e proba, eroare.cartelcoserv scrie:nu era cazul , stati linistit
oricum , domnul care sustine ca exista o a treia varianta este asteptat sa puna poze
cine stie...
Din moment ce am intrebat daca exista sau nu, de unde sa am si poza? daca aveam nu mai deschideam discutia.
O seara buna.
Don't fall in love with anything, 'cause there's always something better out there.
Nu inteleg totusi, topicul privind erorile de batere, ce are?Faustina scrie:Felicitari tuturor celor care se apleaca cu migala in studiul monedelor . Ma adresez in primul rand celor care au postat anterior . Iata de ce am incercat si cu alte ocazii sa sensibilizez colegii " de suferinta " , pentru a sustine deschiderea unui subiect de sine statator , privind erorile si/sau varietatile care apar la emisiunile monetare . Pana acum , moderatorii nu si-au exprimat un punct de vedere , privind oportunitatea aceastei solicitari , desi au fost rugati sa o faca . Numai intru cadru organizat , pe baza unor criterii unanim acceptate si corecte , putem studia si incadra observatiile venite de la colectionari . Va multumesc ca aveti timp sa studiati moneda/bancnota si poate intro zi , o vom face organizat .
O seara linistita .
Faustina
La fel de buna e si galeria de imagini ...
App. De cate ori ati frunzarit pe acolo? Cate voturi ati acordat imaginilor din galerie?
Daca se va cauta cu atentie, sunt sigur ca se vor gasi si discutii despre variante, varietati. Sau, daca acesta nu este, care ar fi retinerea de a deschide dumneavoastra un topic despre asa ceva?
Problema in sine, eu o vad alta. Gradul de participare ...
Au mai fost tentative de a se acumula imagini sau informatii. Dar interesul si participarea a scazut treptat ... treptat ...
2 Exemple:
1. Despre cele mai frumoase brevete romanesti. Initiat de colegul Bofana.
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... php?t=5571
O provocare interesanta. Practic, colegul nostru, la fiecare foto postata de noi, posta si dumnealui o imagine. A cam ramas singurul alergator ...
2. O alta tentativa, a fost o discutie despre falsuri la monedele romanesti.
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... ri&start=0
Dar, din lipsa de participanti, incet, incet, s-a stins si acesta...
Cu initiativa, cred ca se poate realiza si ce doriti dumneavoastra.
Dar ... pana acum nu am vazut o participare activa, respectiv postarea de poze si / sau informatii.
Iar cum culegerea roadelor e cea mai usoara cale ...
Ca sa fiu si on topic.
Au mai fost discutii despre variante la monedele de dupa revolutie, inclusiv la cea de 50 lei 1992.
O astfel de discutie pe pagina ASTA. P ultima pagina, se gasesc toate detaliile pt moneda de 50 lei.

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Va multumesc pentru timpul acordat de a raspunde . In ce priveste frunzaritul , sa stiti ca , o cam fac , atunci cand timpul imi permite . In ceea ce priveste propunerea mea , raspunsul dumneavoastra nu ma face sa imi pierd speranta , ca poate intro zi se va realiza . Va doresc o seara linistita .
Faustina .
Faustina .
" I would rather live with her on Gyara , than without her in the palace "
Antoninus Pius
Antoninus Pius