Emisiuni BNR in 2011
BNR bate moneda cu subiecte secundare, dar nu a existat o emisiune oficiala care sa marcheze jubileul de 90 de ani al regelui ! (Medalia "oficiala" a fost o initiativa a Casei Regale, in colaborare cu BNR, dar nu a BNR si nu a ajuns pe piata, a fost mai curand o distinctie oferita de Casa Regala, inaccesibila numismatilor). Era de dorit macar o moneda din tombac, si sunt sigur ca s-ar fi vandut mult mai bine decat nicolae Milescu sau Asociatia Astra !
-
Diana_doamna

N-am prea vazut monede cu persoane aflate in viata (cu exceptia monarhilor titulari sau a unor dictatori). In Romania, cred ca singura a fost cea din 1999 pe care aparea si PF Teoctist alaturi de Papa.
Moneda cu un monarh inlaturat aflat in viata nu am vazut chiar niciunde. Dar, romanii pot fi originali
Moneda cu un monarh inlaturat aflat in viata nu am vazut chiar niciunde. Dar, romanii pot fi originali
-
Paul_Mihail
- **

Pai BNR nu a fost implicat oficial, desi guvernatorul si resurse BNR au conlucrat pentru eveniment.
Aparent lucrurile sunt gri si personal nu-mi pot da seama ce se invarte in sferele inalte. Isarescu nu e orisicine in tara asta si totusi BNR nu a scos o emisiune oficiala, desi s-a deranjat sa realizeze o medalie la Monetarie.
Inutil sa mai vorbim de lucrurile stranii din 25 octombrie : Iliescu il aplauda pe fostul rege, PSD e in extaz la cuvantare iar Basescu nici nu vrea sa-l vada, patriarhul se da ranit .
Cu adevarat lumea s-a intors cu fundul in sus ... sau pur si simplu noi nu avem nici o idee despre adevaratele interese.
PS: Nu sunt monarhist.
Aparent lucrurile sunt gri si personal nu-mi pot da seama ce se invarte in sferele inalte. Isarescu nu e orisicine in tara asta si totusi BNR nu a scos o emisiune oficiala, desi s-a deranjat sa realizeze o medalie la Monetarie.
Inutil sa mai vorbim de lucrurile stranii din 25 octombrie : Iliescu il aplauda pe fostul rege, PSD e in extaz la cuvantare iar Basescu nici nu vrea sa-l vada, patriarhul se da ranit .
Cu adevarat lumea s-a intors cu fundul in sus ... sau pur si simplu noi nu avem nici o idee despre adevaratele interese.
PS: Nu sunt monarhist.
Pecunia non olet.
Indiferent de optiunile politice , este o rusine pentru institutiile statului si mai rau pentru BOR , modul cum au tratat aniversarea celui care , cu sau fara voia unora , este REGELE , singurul sef de stat in viata din perioada celui de al doilea razboi mondial si inca MARESAL al armatei romane . Consider greseala facuta de catre Patriarh , prin neprezentare , mai grava decat lipsa autoritatilor satului la aniversare . Daca si biserica e sub control politic , e grav pentru aceasta natie . Oare la fel ar fi fost si la altii ? Nu cred .
Faustina
Faustina
" I would rather live with her on Gyara , than without her in the palace "
Antoninus Pius
Antoninus Pius
Biserica nu e sub control politic, e un jucator important, poate mai masiv si mai puternic decat majoritatea partidelor politice. Ma intreb ce s-a intamplat : BOR are resentimente la adresa lui Mihai sau pur si simplu nu a vrut sa-l supere pe Zeus ?
Si daca nu a vrut sa-l supere pe Zeus, care e de fapt tarasenia ? - e oare adevarat zvonul despre presupusa forta politica ce se dorea coagulata sub Mihai, dupa modelul bulgar ( fostul rege a fost si prim ministru la ei ) ?
Intrebari, presupuneri..
PS: Mai avem un "colonel" de carton, pe actorasul Duda, apropo de "maresal"/
Aparent, noi nu putem avea inca maresali :
"Prin Legea nr. 80 din 11 iulie 1995 privind statutul cadrelor militare [4], s-a stabilit că pentru merite militare excepționale, în timp de război, Președintele României poate acorda generalilor de armată (cu 4 stele) gradul de mareșal, care este cel mai înalt grad militar." - sursa Wiki
Si daca nu a vrut sa-l supere pe Zeus, care e de fapt tarasenia ? - e oare adevarat zvonul despre presupusa forta politica ce se dorea coagulata sub Mihai, dupa modelul bulgar ( fostul rege a fost si prim ministru la ei ) ?
Intrebari, presupuneri..
PS: Mai avem un "colonel" de carton, pe actorasul Duda, apropo de "maresal"/
Aparent, noi nu putem avea inca maresali :
"Prin Legea nr. 80 din 11 iulie 1995 privind statutul cadrelor militare [4], s-a stabilit că pentru merite militare excepționale, în timp de război, Președintele României poate acorda generalilor de armată (cu 4 stele) gradul de mareșal, care este cel mai înalt grad militar." - sursa Wiki
Pecunia non olet.
La 10 mai 1941 , de ziua nationala a Romaniei , prin decret , semnat de Ion Antonescu , conducatorul statului , Mihai a fost inaltat la gradul de Maresal . In 1947 , dupa abdicarea fortata , acest titlu a fost omis ai fi retras de ursul eliberator . Greseli ale istoriei . Pentru conformitate exista documente care nu fac obiectul acestui forum , dar se pot studia de cei nelamuriti . Cred ca acum putem trece la ale noastre , privind studiul monedelor .
Faustina
Faustina
Antoninus Pius
Antoninus Pius
Regele este maresal al armatei romane, acest grad nu i-a fost retras niciodata, deci este valabil si in prezent, prin urmare are cel mai inalt grad in armata romana.
Este adevarat ca nu prea au mai existat emisiuni cu efigiile unor suverani detronati, totusi, acum cativa ani, sa ne reamintim ca Posta romana a pus in circulatie o emisiune compusa dintr-o serie si doua colite, daca nu ma insel, cu ocazia a 140 ani de la instaurarea dinastiei si 125 de la procvlamarea regatului. pe una dintre marci este si efigia regelui Mihai (e drept, tanar - dar exista !). Deci, timbrele respective aveau si au putere de francare, oficial, purtand pe ele efigia unui suveran detronat, aflat in viata. De ce nu ar putea si BNR bate o astfel de moneda, cu caracetr omagial, aniversar ? Nu ar insemna ca BNR contesta actuala forma de guvernamant, ar fi doar un gest frumos la adresa unei personalitati aflata la o varsta venerabila.
Este adevarat ca nu prea au mai existat emisiuni cu efigiile unor suverani detronati, totusi, acum cativa ani, sa ne reamintim ca Posta romana a pus in circulatie o emisiune compusa dintr-o serie si doua colite, daca nu ma insel, cu ocazia a 140 ani de la instaurarea dinastiei si 125 de la procvlamarea regatului. pe una dintre marci este si efigia regelui Mihai (e drept, tanar - dar exista !). Deci, timbrele respective aveau si au putere de francare, oficial, purtand pe ele efigia unui suveran detronat, aflat in viata. De ce nu ar putea si BNR bate o astfel de moneda, cu caracetr omagial, aniversar ? Nu ar insemna ca BNR contesta actuala forma de guvernamant, ar fi doar un gest frumos la adresa unei personalitati aflata la o varsta venerabila.
Multumesc pentru confirmare . Pe de alta parte , privind marcile postale , va reamintesc , desi cred ca stiti , pot fi folosite si marcile cu N. Ceausecu din 1988 , de exemplu , valoare 2 lei , la francarea corespondentei . Sunt convins ca unii deja au francat corespondenta , care peste ani va fi scoasa la vanzare cu titlu de raritati . Asteptam si daca avem noroc ( sa mai respiram ), cele spuse acum se vor adeveri .
Antoninus Pius
Antoninus Pius
Nu cred... surpriza este ca vor mai scoate anul acesta doua de aur; Vladimirescu de 1/2 uncie Au si din seria Tezaure de 1,224gr. Posibil inca un Ag de o uncie (Mos CraciunPaul_Mihail scrie:Subscriu si eu celor spuse de dl. Vranceanu si dna. Diana. Poate ca BNR vrea sa ne faca o surpriza frumoasa de Craciun.
Anul acesta piesa de 10 lei (aur 2011, 1.224 g) a aparut deja, in februarie. E vorba de paftaua de la Curtea de Argeş. Ar fi o uriasa surpriza sa mai apara inca una din serie. Vom vedea!Timis scrie:
Nu cred... surpriza este ca vor mai scoate anul acesta doua de aur; Vladimirescu de 1/2 uncie Au si din seria Tezaure de 1,224gr. Posibil inca un Ag de o uncie (Mos Craciun![]()
)